ljevica

srijeda, 20.08.2008.

VATERPOLISTI ZBOG KOMUNISTA ISPALI S OLIMPIJADE

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama u Pekingu u srijedu su vaterpolisti Hrvatske izgubili od Crne Gore sa 6:7.

Mi znamo i zašto, a da bi znali i vi donosimo vam cijelo priopćenje koje je izvjesni HDZ-ovac Perica Bukić u ime Vaterpolskog saveza uputio svekolikoj javnosti:

- "Zustavite Reuters - uzviknuo je prije mnogo godina komunistički čelnik pročitavši vijest najveće svjetske informativne agencije u kojoj se iznosila nepoćudna istina o režimu kojem je pripadao.

- Zaustavite šport – uzviknuli su jučer u hrvatskom Saboru zastupnici SDP-a, suočivši se s neugodnom istinom kako je izdvajanjima za sport Hrvatska sve bliže potpunom suglasju s Europskom poveljom o sportu (usvojenom još 1992. godine), a naročito člankom 8. koji zahtijeva izdvajanja koja će omogučiti sportašima da u potpunosti, nesmetano, razviju sve svoje fizičke i ljudske potencijale (kako bi ih mogli pretočiti u rezultate).

Posljednjih nekoliko godina naši sportaši, vaterpolisti imaju tu mogućnost. Zahvaljujući potpori državnih fondova namijenjenih financiranju sporta i, većim dijelom, našim sponzorima iz sivila reprezentativne prosječnosti stigli smo na svjetski vrh, a ovih dana Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedama na Europskom prvenstvu u Malagi dokazuje kako naslov prvaka Svijeta nije bio slučajnost, već rezultat sustavnog ulaganja.

Posve je točno: ovisimo o izdvajanjima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i aplaudiramo svakom povećanju sredstava namijenjenih sportu. Sretni smo što je sport s ukupno 205 milijuna proračunskih sredstava stigao na razinu 25 postotaka izdvajanja za znanost, iako bismo možda trebali tražiti europski prosjek koji iznosi trećinu tih izdvajanja.

Umjesto toga, znanstvena, još malo pa, milijarda kuna uvjerava nas kako u ovoj zemlji napokon koračamo prema izdizanju najvećih vrednota: znanja u zemlji zdravih ljudi. Stoga nam neće biti krivo ako se onaj omjer od četvrtine za sport i poremeti u godinama koje slijede, jer ipak smo u godini Oimpijskih igara i priprema za domaćinsto Svjetskog rukometnog prvenstva, sportske fešte koju s veseljem očekuju svi ljubitelji sporta u Hratskoj. Umjesto toga zahvaljujemo što su pronađena dodatna sredstva za dostojnu pripremu sportaša za Peking i izgradnju dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo.

Da gospodo, šokirali ste nas svojim istupom i posprdnom ponudom da se Ministarstvo prozove Ministarstvom sporta i svega ostalog, baš u trenutku kada hrvatski sport bilježi svoje najveće uspjehe, a hrvatski sportaši svojim rezultatima priskrbljuju nemjerljiv ugled našoj zemlji gdje god se pojave. Žao nam je što ne želite prepoznati sport kao iznimno važan segment ukupnog razvoja hrvatskog društva.

Sretni smo što Ministarstvo i gospodin Ministar Primorac to čine. Na tome im zahvaljujemo.

Hrvatski vaterpolski savez"


Dakle, za poraz hrvatskih vaterpolista na Olimpijadi krivi su upravo komunisti iz SDP-a, pa nije ni čudo da su naši dečki izgubili upravo na tlu, tj. vodi komunističke Narodne Republike Kine i to od Crne Gore (nekadašnja Socijalistička Republika Crna Gora, nekad u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije).

Na Hini pak povodom poraza pišu sljedeće:

To je svakako najveće neugodno iznenađenje za naš momčadski sport na Igrama u Pekingu jer smo upravo od vaterpolista očekivali borbu za medalju. Međutim, nakon dobrog starta, oni su najprije neočekivano u skupini izgubili od SAD-a, a u srijedu niti jednog trenutka nisu bili ravnopravni europskom prvaku Crnoj Gori i zasluženo su poraženi. Uostalom, to je bio treći službeni susret ovih reprezentacija u posljednjih mjesec dana i drugi poraz naših, a važno je reći da odabranici Ratka Rudića niti jednog puta nisu izjednačili rezultat.Nažalost, nakon debakla na Europskom prvenstvu, ovo je drugi uzastopni veliki neuspjeh odabranika Ratka Rudića koji će morati napraviti temeljitu smjenu igrača za predstojeća velika natjecnaja.


Sram ih bilo na Hini!!!

- 13:40 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
POVRATAK OTPISANIH
E-mail:

KLIK NA KOMITET