Lisica Mica https://blog.dnevnik.hr/lisicamica

srijeda, 29.01.2014.

Sretne koke


Biznis kejs sa MBA mog muža:

Koke jednog uzgajivača su zbog bolesti oslijepile. Brižni Uzgajivač ih je želio ozdraviti i pozvao je Plemenitog Veterinara. Plemeniti Veterinar ustvrdio je da ima lijeka. I na radost Brižnog Uzgajivača, Plemeniti Veterinar ih je ozdravio. Međutim, ne lezi vraže, u međuvremenu je Brižni Uzgajivač primjetio da su mu prinosi veći. Razlog leži u tome što među kokama ima manje kanibalizma. (Očito je da su od viška prostora prebrzo trčale i često oborile jedna drugu što je uzrokovalo smrt nesretnice. Možda bi, također sluđene viškom prostora i poletjele, pa bi se u zraku sjetile da one ne lete i u šoku stropoštale na zemlju. Tu bi podlegle ranama od pada ili psihičkog šoka. Kojiput bi pale na drugu koku pa bi i nju usmrtile. Nesretnice. No, to su samo moje ironične pretpostavke pa da nastavim s pričom.)

Kanibalizam je drastično smanjivao prinose, pa je trebalo zaključiti kako produljiti razdoblje smanjenog kanibalizma. Nametnuo se jednostavan zaključak: ako su slijepe koke manje krepavale od kanibalizma, koke treba oslijepiti. Tada je Brižni Uzgajivač odlučio zaustaviti kljucanje do smrti, jer jadne životinje pate, pa će ih plemenitom gestom Plemenitog Veterinara oslijepiti. I tako je Plemeniti Veterinar izumio leće koje osljepljuju kokoši i Brižni uzgajivač je na svojoj prostranoj farmi imao slijepe i sretne kokoši.

Vidite kako nisu svi uzgajivači životinja bešćutni i kako biznis i želja za profitom može ljude oplemeniti.


Posvećujem inspiracijama, Primakki i Indijanki :-)

29.01.2014. u 23:28 • 19 KomentaraPrint#^

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

Što je lijinom srcu drago

Linkovi

Kućico draga,
Slobodo moja!
Palato divna,
drvenog svoda,
kolijevko meka,
lisnatog poda,
uvijek ću vjeran
ostati tebi,
nizašto ja te
mijenjao ne bi'!
U tebi živim
bez brige,
straha
i branit ću te
do zadnjeg daha!
Ježurka Ježić


Hoće li sloboda umeti da peva
Kao što su sužnji pevali o njoj
Branko Miljković


Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!

Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!

Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajao od zvijezda!

Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde.

A. B. Šimić


Manja buha - veći skok.
Moj pranonić

Život je ritаm koji se morа spoznаti. Jа osjećаm tаj ritаm i uprаvljаm se po njemu i prepuštаm mu se. On je vrlo zаhvаlаn i dаo mi je znаnjа kojа imаm. Sve što živi povezаno je dubokim i divnim vezаmа: čovjek i zvijezde, аmebа i Sunce, nаše srce i kruženje beskonаčnog brojа svjetovа. Te veze su nerаskidive, аli one se mogu pripitomiti i umilostiviti tаko dа čojvek i sаm počne dа stvаrа nove i drugаčije odnose u svijetu, а dа stаre ne nаruši. Znаnje dolаzi iz svemira; nаš vid je njegov nаjsаvršeniji prijemnik. Imаmo dvа okа: zemаljsko i duhovno. Trebа nаstojаti dа onа postаnu jedno oko. Univerzum je živ u svim svojim mаnifestаcijаmа, poput kаkve misleće životinje. Kаmen je misаono i osjećаjno biće, kаo što su to biljke, zver i čovijek. Zvijezdа kojа sijа trаži dа je gledаmo, i dа nismo oveć obuzeti sobom rаzumjeli bismo njen jezik i poruke. Svoje disаnje, oči i uši čovjek morа usklаditi sа disаnjem, očimа i ušimа univerzumа.
Tesla