ponedjeljak, 08.12.2014.

Špijunaža na blogu

Danas mi je na naslovnici Bloga osvanuo komentar, koji sam ostavila kod Mosor2.Ono što me zaprepastilo je što je bloger Pero napisao u svom komentaru:

pero u šaci
LQ - Zamislimo paralelni scenarij: kandidati su, metnimo, Vesna Pusić i Andrija Hebrang. Bi li tvoj komentar glasio isto ovako? ''I bilo je vrijeme da žena postane predsjednica! Pa ima nas više od 50%, red je da budemo zastupljene i na najvažnijim državnim funkcijama!''
Ali znaš šta, pa već smo i imali točno taj slučaj! I također si ga prokomentirala, tada: evo vid'. Hm, čudno... nije mi jasno. Gledam opet i opet, ali ne, nema ništa o tome kako je vrijeme da žena postane predsjednica i da je red da ženski spol bude zastupljen i na najvažnijim državnim funkcijama. Jedino si uz Hebrangovo ime stavila emotikon ''pravog hrvatstva'', koji je hrvatska zastava, a uz Pusićkino nekakvog koji plače, kao znak ili da te ona tjera na plač, jer tako je grozna, ili likovanja u smislu: ona će plakati.
Nešto baš i nisi dosljedna, ha? Izgleda da to argument za žensku zastupljenost potežeš samo onda kad ti odgovara?
Ali, naravno, to i nije trebalo posebno otkrivati, jer svakome je jasno: jedino što ti zastupaš, u svojoj stranačko-političkoj pristranosti i ostrašćenosti, je ta izvjesna stranka, HDZ, a argument borbe za žensku stvar koristiš mistifikacijski, kao pseudo-argument, dimnu zavjesu.
Kažem - nije to čak bila ni potreba otkrivati, jer ionako je slabo skriveno, ali možda nije loše podvući za inače, kao ilustraciju argumentacijske razine na kojoj operiraš i nivoa intelektualnog poštenja koji te obilježava. Znaš, za kad se budeš sljedeći puta pozivala na to...
avatar
08.12.2014. (09:06) - - - -
Linkao je pri tom moj post iz 2009. godine, dakle, prije točno 5 godina!

Kako ja ne znam što sam jučer jela, a kamoli da bih pratila tuđe postove punih 5 godina i skupljala ih sebi za arhivu, postavlja se pitanje, koji je poriv natjerao Peru da skuplja sebi za arhivu moje postove? O čemu se radi? Da li je blog zapravo leglo špijunaže, ili o čemu je riječ? Nedavno sam primijetila da je i Alžabeta brzinom munje izvukla neki moj prastari komentar odnekud, što znači da to društvo uredno prikuplja moje postove i moje komentare na Blogu. Ako jednu nazovi pjesnikinju i nekog kvazi pisca zanima što ja pišem, do te mjere da skupljaju arhivu, postavlja se pitanje, a tko su zapravo ti ljudi i što oni ovdje zapravo rade?

Nije li ovo SUMRAK DEMOKRACIJE!!! Hrvatska je neslobodna zemlja, jer se u njoj očito ne smije govoriti ništa nepoćudno, kao što se nije smjelo u najcrnje doba komunizma za vrijeme Jugoslavije! Zemlja Europske unije!!! Nevjerojatno! Skupljaju se arhive tekstova običnih građana! Što li onda rade onima koji se aktivno bave politikom?

Pogledajmo malo što o demokraciji govori hrvatski Ustav:


Članak 3.
........... demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.

Članak 6.

Osnivanje političkih stranaka je slobodno.

Članak 14.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o ... vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, ...

Članak 20.

Tko se ogriješi o odredbe ovoga Ustava o temeljnim slobodama i pravima čovjeka i građanina, osobno je odgovoran i ne može se opravdati višim nalogom.

Članak 38.
Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.
Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.
Zabranjuje se cenzura.

Članak 40.
Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.Kršenje demokracije u Hrvatskoj i utjerivanje straha onome tko misli drukčije, protuustavno je i svakako zaslužuje posebnu pozornost nadležnih institucija!

Nakon ovog Perinog istupa, ja se ovdje osjećam UGROŽENOM!


********************************************
In the hope that you'll hold me for a day
We could drift away
beneath the shining water
We could drift away, beyond forever.

********************************************


- 16:00 - Reci nešto lijepo (185) - Isprintaj - #


Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se