Life in Amsterdam

četvrtak, 10.06.2010.

Smijesnog li naroda...:)

Sama sebi sam obecala da se necu previse obazirat na rezultate glasovanja za novi nizozemski Parlament tj. vladu itd...Ma, vraga necu. Ufatio me stra od toga da je narasla stranka PVV, desna, na rubu ksenofobije, rasizma...krajnje neprijateljska prema strendzerima, onako neugodna, izblajhano plavokosa, bljestavo-bijelog gebisa. I ondak moraju uci u koaliciju sa nekim od stranaka koje su ozbiljne i (nadamo se) vjerodostojne, i ondak ce ispasti cijeli cuspajz, i ondak....bah...

Da, smijesnog li naroda. Eto, recimo, svake godine se odrzava manifestacija u prijevodu " Vecer 4 dana" - masovno pjesacenje po kvartu, 5 km za malu djecu sa roditeljima, 10 km za veliku djecu sa roditeljimam, tijekom 4 dana. To je postalo pitanje prestiza, tradicija koja se ne zaobilazi. A sa svrhom da se bolje medjusobno upoznaju roditelji, djeca, kvart, direktor skole i da se jos malo smrsavi. Pocinje svaki dan u 18.00 sati i pjesaci se dok ne padnes s nogu ili dok ti se djeca ne onesvijeste. Borba protiv pretilosti pocela je sa besplatnim sladoledom lokalnog sladoledara. Dobijes dve kuglice, slag i raznobojne mrvice, sve u slatkom kornetu. Dakle, prvo nabijes kalorije, a da bi ih kasnije "ishodao". Ma, sve bi to nekak bilo OK, ali sve dane tak lije kisa da mi je cak zao vodozemaca, a kamoli Homo Erectusa. I onda, gledam, zasticena balkonom, tu djecu i roditelje. Buduci da roditelji jos nisu shvatili da je pocela jesen, obuku djecu u japanke, vesele leprsave haljinice, kratke hlace i tu i tamo cipele. Naravno, sa kisobranom je tesko pjesacit, pa tako nitko od njih nema kisobran, a kamoli djeca, ona i ovako i onako trckaraju, pa im nije zima. I tako gledam tu povorku, buljuk ljudi kako veselo koracaju u nove kilometarske pobjede po kvartu, a kisa lije li ga lije, djeca vec na pocetku povorke mokra ko misevi, dakle do kostane srzi I NIKOME NISTA NE SMETA !!!! Stovise, oni najmanji, lizuci sladoled sa kisnim kapljicama, veselo trckaraju za mamama u japankama i skacu po lokvama vode, umjesto da hrabro gutaju kilometre. Mame (ili tate) stanu svakih 2-3 metra da ocijede mokre kosice svojih potomaka i sa smijeskom ih poglade po mokrom tjemenu u stilu "Eto, tako se kalio celik ". Raznorazne upale, sto mozga, sto drugih mekih organa, nisu im niti na kraj pameti, stovise, na kraju parade ih stave jos na mokre bicikle, pa tjeraj sto brze po kisi da ti se kosa sto prije osusi do doma !!! Vjerojatno racunaju na to da, kada malo ostare, mogu bez problema dobit motorcic na tri kotaca ili invalidski auto od drzave, pa ne moraju hodat jer i ne mogu od reume, arteroskleroze, okostavanja raznih dijelova tijela, najezde gljivica na ekstremitetima itd...Hup, eto ti socijalne drzave...!

Kako kaze moj Pikula: "Mama, sunce ti ne voli Nizozemsku, samo Hrvatsku ! "

Ali, nisu svi naivni. Kako zapravo pocinje jesen i temperature padaju, vecina djevojaka je zamijenila odjevnu kombinaciju "japanke-zimska jakna" sa kombinacijom "cizme-majca na bretele-sal oko vrata"...mora se priznat, to uistinu odise originalnoscu. A propos originalnosti, jecer vidjeh zenu srednjih, ozbiljnih godina na biciklu, odjevenu u zelenu opravicu (zelena mako haljinica do pola bedara i zelene najlonke) i na glavi ima KAPICU U OBLIKU ZABE !! dakle, cijela zaba od filca, ogromnih dimenzija lijepo se smjestila navrh zenine glave i ceri se prolaznicima...a zena blazeno nesvjesna tudjih pogleda...blago si ga njoj.

Jedan od najnovijih paradoksa: pedofil zrelih godina, uhvacen na djelu na bazenu gdje je bio ucitelj plivanja i ""dusebriznik" djece sa Downom dobio je 10 godina zatvora (po meni bi dobio dozivotnu uz kemijsku ili mehanicku kastraciju, oduzimanje sve imovine i njeno dodjeljivanje zrtvama kao malu kompenzaciju, uskratila bih mu ljudskost i smjestila u zatvor sa najgorim zlocincima za koje je poznato da do srzi mrze pedofile pa da se s njim dozivotno "igraju") ali....maloljetnik (17 godina) koji je nasmrt izbo 50-i nesto godisnjaka dobio je samo 20 mjeseci zatvora , a vjerojatno bi dobio i manje, ali se sudac razljutio jer je osudjenik namjerno naveo hitnu sluzbu i policiju na licu mjesta "na krivi trag" (pa ih zbunio, jadne)..pa je dobio 20 mjeseci, bas svima za inat, a posebno obitelji ubijenog !!! Grrrrr.....

Blitz-vijesti iz stubista !
Moji klinci su svecano izjavili da ponoci u njihovu sobu slijecu avioni !!! Kako, molim ????? Odoh provjerit, stvarno huci, zuji, ponekad grmi, klepece...Gledam kroz prozor, ispod kreveta, uzmem casu pa prislonim uho na pregradni zid kod susjeda...ne mogu ustanovit otkud i sto ??? Drugi dan, odoh virnut na terasu i imam sto vidjet: sladoledarna postavila 6 !!!!! ventilatora tik ispod prozora djecje sobe, plus air-condition aparat velicine frizidera, koji rade punom parom, jerbo, valjda, treba napravit i drzat zaledjenim sav taj pusti sladoled za hodajuce-kilometrase !!!! Poplavila sam u licu, pozelenila na ekstremitetima i odjurismo Muz i ja dolje da pozovemo na red Sladoledardziju i kompaniju. Veli holandski Vincek da bu on stavil neku izolaciju na frizidere da ne huce toliko. I mi povjerovasmo, mislec, a mozda su te hladnjace krive....Covjek stavio izolaciju vec sljedeci dan, ali opet huci...A nemres ventilatore izolirat, jerbo tih svih 6 ventilatora, ak se metnu u kutije, nemaju svrhu, tj. mogli bi postat sporotinjajuci zapaljivi objekti i ode nama krov nad glavom...zbog sladoleda !!!! I ondak smo odlucili djeci rec : ili trpi buku ili nema sladoleda...tak da su se odlucili pokrit sa poplunom po glavi ponoci i uzivat svaki dan u jednoj kuglici...razum je prevladao !!!! :)
A i mora se priznat da im je sladkac fenomenalan, uz to jos i rade domace cokoladne bombone, sto je upravo stvoreno za jednu kucanicu blagoreceno razlivenih oblina, koja cak ne mora puno hodat do sladoleda, samo po stubistu.

Blitz vijest br. 2
Dobismo podzemne kontejnere za smece. Sto ce rec, trebalo bi nestat vreca od smeca pod nasim balkonom. Ali, avaj, nitko to nije rekao gdji. Egipat sa kata, pa ona i dalje baca vrece preko balkona, jer joj se ne da hodat po stengama i to jos opterecena vrecama. Kaj god, ko je jos videl da se vrece bacaju u kontejnere, jer moras prec cestu, a to se nemre sa viklerima u glavi i u slafroku, pa lijepo hop, preko ograde.
Njen primjer slijedi i kineski restoran preko puta, jer imaju toliko prometa da ne stignu iza ugla u kontejner, pa lijepo poslazu i svoje i Egipatsko smece uz deblo i ovako jadnog, slabasnog drveta. Koje je u posljednje vrijeme postalo utociste koloniji bumbara. Kojih se moja djeca boje ko vrag tamjana jer su velicine vrabaca. A ne smije ih se spricat, da se ne narusi eko-ravnoteza. Kao niti, uostalom, tigraste komarce koji prenose neku gadnu, orijentalnu bolestinu, ili nekakve gusjenice, zeleno-zute sa dlakama, koje kada ti padnu na nezasticenu kozu, izazivaju opekline i anafilakticki sok. Da ne pricamo o opasnim krpeljima ,koje isto tako ne zaprasuju, jerbo, bolje da vi djecu uopce ne pustite u grmlje da se igraju ili, ne daj boze, na travu da igraju nogomet, nego da mi moramo tu spricat i povecavat ozonsku rupu zbog krpelja koji izazivaju meningitis ili lajmsku bolest. Ako bas morate pustit djecu u prirodu da se igraju, onda imate u ducanu pribor za vadjenje krpelja, nemojte gnjavit doktore sa tim (ozbiljan naputak Zdravstvene sluzbe). Jedino ako vi ili dijete primjetite oteklinu velicine tanjura na mjestu uboda i to samo ako je crveno-ljubicaste boje, i ako vam dijete od vrucice pocelo pricat kineski, odsetajte do doktora.

Fakat, smijesnog li naroda.....pusa od mame iz Amsterdama

10.06.2010. u 20:57 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Srpanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (1)
Rujan 2010 (3)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (4)
Kolovoz 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (6)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (8)
Veljača 2007 (10)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Sve i svasta....

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
---------------------------
bigmamma
zvrk
juliere
babl
ribafish
bugenvilija - foto
seoska idila
zubor vode
bugenvilija
luki2
niskozemska