Liga naroda

četvrtak, 06.04.2006.

zločin IZNAD nas, pored nas i svuda oko nas

DUBROVNIK - Boeing 737 kojim je, prema tvrdnjama međunarodnih humanitarnih udruga, američka obavještajna služba CIA prevozila u razdoblju od 2002. do 2005. osobe osumnjičene za terorizam, u dva se navrata koristio i zračnom lukom u Dubrovniku. To se navodi u izvješću Amnesty Internationala, čiji je sadržaj objavljen u srijedu na web stranici organizacije.

U Vladi izvješće AI nisu željeli komentirati, no neslužbeno se moglo čuti da se radi o civilnim zrakoplovima, a kada civilni avioni slijeću u tranzitu, nije potrebna posebna dozvola za slijetanje koju inače izdaje Ministarstvo vanjskih poslova.

No, teško je vjerovati da sigurnosne službe pa državni vrh nije bio upoznat s ovim letovima. Tim prije što je nakon službenih razgovora u Washingtonu lani premijer Sanader izjavio da je s američkim vlastima potpisao sporazum o borbi protiv terorizma.

Sanader je tada pojasnio kako je u zamjenu za neodlazak hrvatskih vojnika u Irak obećao svu pomoć Amerikancima u borbi protiv terorizma.

Prema podacima AI, CIA je koristila uglavnom europski zračni prostor, odnosno aerodrome u Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Grčkoj, Italiji, Makedoniji, Malti i Rumunjskoj.

Jutarnji list

Ovih dana nam je pristigla alarmantna vijest o tome da su u akcijama CIA-e u lovu na teroriste (kojeg se slobodno može nazvati lovom na vještice) korišteni teritorij RH i aerodrom u Dubrovniku. «Naša» Vlada očito je surađivala s SAD-om na tom pitanju i znatno doprinijela, naravno, u okviru svojih mogućnosti lovu na vještice kojeg provodi SAD u cijelom svijetu nezakonito lišavajući slobode «sumnjive» i one koji će to tek postati.
CIA se i ovdje u našim krajevima osjeća kao doma, a tako se i očito ponaša uz pomoć hrvatskog državnog vrha. Služba poput CIA-e ne poznaje granice, doista, nikakve granice.
Hrvatska je sudjelovala u svemu tome i to je još jedna velika ljaga za ovu državu. Možda to i jednog dana donese posljedice kojima se nitko nije nadao. Naša zemlja je ovime, između ostalog, postala potencijalna meta za teroriste. Na stranu takve spekulacije, zabrinjavajuće su i glasine koje dolaze do nas o tome da će RH potpisati sporazum sa SAD-om o neizručivanju američkih državljana međunarodnom sudu.
To se nebi smjelo dogoditi. Mi koji smo državljani RH nebi smjeli dopustiti da se američki ratni zločinci amnestiraju i da prođu nekažnjeno za sve patnje koje su izazvali diljem svijeta. Ako RH postane jedna od država koja je potpisnica tog sporazuma, američki ratni zločinci slobodno će kročiti našom zemljom i neće odgovarati za sve one zločine koje su počinili protiv čovječanstva. Upoznati sa ratnim strahotama koje smo osjetili na našoj koži i znajući dobro što ratni zločin znači trebali bi se potruditi da naša zemlja postane jednog dana WAR CRIME FREE zona. (po uzoru na GMO free zone)
Ovo što nam, nažalost, slijedi je korak u potpunom krivom smjeru. Osim ako se ne angažiramo malo više, možda… , ali samo možda!
Vaš freedomfighter

- 23:31 - Komentari (15) - Isprintaj - #