Liga naroda

srijeda, 21.12.2005.

Obećavajući start Moralesa

Evo Morales novi predsjednik Bolivije istupio je protiv Busha. Novi predsjednik, ljevičar indijanskog podrijetla koji otvoreno izražava divljenje Chavezu i Castru nazvao je Busha teroristom.
«Njegove vojne akcije poput one u Iraku nisu ništa drugo nego državni terorizam».
«Danas u Boliviji, Latinskoj Americi i drugdje ljudi više ne uzimaju oružje kako bi se borili protiv imperijalizma već imperijalizam podiže oružje kako bi se borio protiv naroda».
Očito je da je američki imperijalizam naišao na gredu. Mnogi bi rekli, aleluja. Pozdravljam njegov istup kojeg smatram legitimnim,nužnim i korisnim za širi region pa tako i svijet.

Multinacionalna megakorporacija McDonalds zatvorila je svoje restorane u Boliviji te prekinula svoje poslovanje u toj latinoameričkoj zemlji zbog slabog profita, koji je tu postizao. U sklopu restrukturiranja, kompanija je odlučila prekinuti svoje djelovanje u sedam zemalja u kojima nije zarađivala, a Bolivija je prva zemlja u kojoj su zatvoreni svi njihovi restorani. Bolivija je kažu najsiromašnija južnoamerička zemlja, a 60 posto stanovnika su Indijanci, pa je to bio jedan od razloga zašto McDonalds nije uspio raširiti svoje poslovanje. Naime, Indijanci ne prihvaćaju američku junk hranu.

Bravo za narod Bolivije!

- 21:09 - Komentari (6) - Isprintaj - #