Sveti Franjo

petak , 04.10.2013."Taj covjek, prepun svjetla, u moje je srce unio sunce, a sa suncem i sve stvoreno. Njemu sam se obratio. Njega sam molio da mi otkrije tajnu istinskoga ljudskog bratstva. Malo pomalo, onkraj lomova i tragedija ovoga svijeta, Franjo mi je otvorio dusu za duboki sklad stvari i harmoniju svega sto zivi. U svemiru prepunom razocarenja, on me je ocarao. Pokazao mi je put istinske ljudskosti ispravljajuci ogranicenosti, dvosmislenosti i opasnosti nasega humanizma koji se temelji na ljudskim pravima. Ako covjecanstvo jednoga dana ponovno pronade radosnu nadu i smisao svoga hoda prema konacnom ispunjenju, cini mi se da ce to biti u smjeru na koji je ukazao Siromasak iz Asiza."

Eloi Leclerc (iz knjige "Sunce izlazi nad Asizom")

Molitva anđelu čuvaru za zaštitu

srijeda , 02.10.2013.

Ti koji neprestano gledaš lice nebeskog Oca i Njegove tajne - ti si moj pratilac od djetinjstva, moj zaštitnik i vođa u traženju vječnog Boga. Isuse, ti si nam sam otkrio tu tajnu. Od srca ti zahvaljujem za taj veliki dar. Kako dragocjena mora da je moja duša ako anđeo Svevišnjega pazi na svaki moj pokret i upisuje moja djela u knjigu života. Ti, anđele moj, koga još nikada nisam vidio, ali čija me nazočnost usrećuje, daj mi da sklopim prijateljstvo s tobom! Hvala ti što si ostao vjeran Bogu i nisi slijedio Lucifera i njegove pristaše. Hvala ti što si prihvatio mene jadnoga grešnika. Ta ne izlažem li se svakodnevno opasnosti da postanem nevjeran Bogu? I kako teško griješim svojim propustima! Zato te izabirem za svoga zaštitnika i vođu. Obećajem da ću ti biti odan i slušati te u ime našega Gospodina. Molim te da me opomeneš budem li vrijeđao Boga, da me upozoriš budem li u opasnosti ili nešto propustim. Moj anđele čuvaru, ne vrši samo svoju službu za mene. Ne budi samo moj zaštitnik, budi mi i prijatelj, ne samo moj pratilac, već i moj suborac, ne samo moj suputnik, već i moj saveznik! Tebi predajem svoj krsni list: pomozi mi da sačuvam svoj krsni savez s Bogom. Tebi predajem svoju vozačku dozvolu: upravljaj mojom rukom na volanu i ne dopusti da nekoga ozlijedim. Tebi predajem svoj vjenčani list: daj mi da budem dobar prema mojima koji su mi povjereni. Daj mi da ne pridajem važnost materijalnim dobrima ovoga svijeta i daj mi da težim za onim što je gore. Očuvaj mi čisto srce, da mogu jednom gledati Boga u Njegovoj silnoj krasoti - zajedno s tobom i svim anđelima i svetima. Amen.

Andjeli cuvari

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se