Izvor ljubavi

subota , 11.02.2012.

Izvor ljubavi

Postoje mnogi ljudi koji ne pokazuju posebno zanimanje za Boga. Ali ne postoji nitko tko se ne zanima za ljubav. Interes moze biti izoblicen. Covjek moze traziti ljubav gdje se ljubav ne moze naci. Ali ipak to trazenje, ponajvise od svega, zaokuplja covjeka i prisutno je u svim njegovim djelovanjima i nastojanjima.

Knjizevnost, umjetnost, kazaliste, film, sve se vrti oko ljubavi. Drugacije ne moze ni biti. Covjek ima urodenu teznju za ljubavlju, on je zedan ljubavi.

Bog je ljubav. Gdje postoji ljubav, tu je i Bog. On je onaj koji rasplamsava glad, ali je On jedini koji je potpuno moze utaziti.

Takoder i tamo gdje Bog nije poznat, ljubav medu ljudima moze biti duboka, istinska i vjerna. Ona je tada uistinu bozanska i ima svoje ishodiste u Bogu. Ali covjekovo srce ipak ne moze nikada naci potpuni mir prije nego sto upozna izvor ljubavi.

Izvor je nepresusan. U Bogu uvijek postoji vise ljubavi. I upravo Njegova beskonacnost moze utaziti tvoju glad za ljubavlju. Koliko god bila velika i lijepa ljudska ljubav, svoju pravu vrijednost jedino dobiva ako si pronasao izvoriste ljubavi.

Bog ne zeli zatvoriti tvoje srce za ljudsku ljubav, za prijateljstvo, njeznost, blizinu. Ali On zeli otvoriti tvoje srce za ljubav koja se nikada ne moze ugasiti. Ta se ljubav nalazi u Bogu.

Wilfrid Stinissen

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.