Život u Libiji prije agresije
Živjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 milijuna stanovnika, a ima 14 milijuna registriranih automobila. Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svjetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. U Libiji se ne plaća voda, struja, gas, porez, krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete da vratite kredit država ga otpisuje ili vraća za vas. Svaki punoljetni gradanin Libije kada napuni 18 godina dobija ključeve od stana. Ako hoćete da kupite auto vi dajete 20,30 posto od cijene ostalo subvencionira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo dzabe, 10kg kruha košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.


Libija

16.12.2011., petak

Predsjednik Robert Mugabe: "U ratu smo protiv globalnog kapitalizma"

Vladajuća partija Republika Zimbabwe ZANU-PF, na čelu s predsjednikom Robertom Mugabe-om održala je godišnji sastanak u sklopu kojega je predsjednik Mugabe održao govor osvrnuvši se na aktualna događanja u Africi:

"Sastajemo se u vrijeme velikih događaja i epohalnih promjena u svijetu. Na sjeveru Afrike smo vidjeli značajne turbulencije sada kolektivno zvane "arapsko proljeće".

Također smo svjedočili upadu zapadnih sila na naš kontinent, čiji je najgori oblik bila brutalna i krvava tragedija u Libiji. Zapadni svijet je intervenirao, pozivajući se na odluku Ujedinjenih naroda.

Libija je bombardirana ravno natrag u kameno doba, a Gaddafi okrutno i brutalno ubijen zajedno sa svojom djecom. Danas, ta zemlja je ruševina, puna američkih i NATO terorističkih bombi. Mnogi su izgubili živote, ironično, pod rezolucijom 1973. Ujedinjenih naroda čija je formalna misija bila "zaštita civila". NATO, tj. Europa i SAD, poubijali su civile kako bi ih zaštitili ! Povijest jednostavno nije mogla postati ciničnija.

Ovaj agresivni upad Afrika je dočekala jako loše i nespremno. Slabi kontinent ratom u Libiji još je i više oslabljen.
Afrička Unija napravila je veliku pogrešku dopustivši rat na teritoriju Afrike. Danas imamo jednu slomljenu naciju, slomljene ljude, živote i slomljenu nadu.

Ako se ovaj trend nastavi i mi smo u velikoj opasnosti.
Kao pokret otpora, Zanu-PF ne smije ostati indiferentan po pitanju ovih događanja. Ugroženo je sve za što smo se do sada borili, naša sloboda i naša neovisnost.
Događaji u Libiji najavili su tešku budućnost za cijeli naš kontinent i moramo zauzeti stav po tom pitanju.

Oružje još nije ni utihnulo, krv je još tekla iz libijskog naroda, a Francuska i Britanija već su skovale plan kako podijeliti ratni plijen - u prvom redu naftu i poslove re-izgradnje uništene zemlje.
Ovo nije samo pustošenje i pljačka Libije, već cijelog našeg kontinenta.

Država kao što je naša Zimbabwe, koja je jako bogata mineralima, već je označena na imperijalističkim kartama.
Moramo biti stalno u pripremi, moramo kolektivno biti spremni podnijeti svaku žrtvu za našu neovisnost i očuvanje naših prirodnih resusrsa.

Libija je važna lekcija za sve nas - s imperijalizmom se ne može biti u dobrim odnosima! Nema pregovaranja niti suradnje s imperijalizmom. Imperijalizam nikada neće održati datu riječ.
Rečeno nam je kako je Gaddafi investirao velik novac u Europu i SAD. Također je direktno financirao predsjedničke kampanje onih koji su mu u konačnici smjestili metak u glavu.
Ali najgore od svega - pristao je na razoružanje nakon što su mu neprijatelji lažno obećali prijateljstvo i ljubav.

Naša revolucije ne smije nikada ni trepnuti.
Mora uvijek ostati budna i na straži. Moramo se pripremiti na vojnu obranu.
Prisjetimo se ovom prilikom ganskog državnika Kwame Nkrumah-a, osnivača nove Afrike i na što nas je još davno upozorio - jedini dobar imperijalist je mrtvi imperijalist !

Nalazimo se u ratnom stanju protiv globalnog kapitalizma. Danas je na meti nafta, ali već sutra će biti naši dijamanti, platina, uran, zlato, bakar, nikal, željezo, magnezij, krom i drugo. Mi imamo sve to što je glavni razlog zbog kojeg će se pokušati uništiti naša neovisnost.

Naposljetku, nikada ne smijemo krenuti putem nasilja. Moramo uvijek odbaciti nasilje. Jer povijest je ipak na našoj strani. Mi smo jedini pokret oslobođenja za ovu zemlju. Naše ideje i naša borba jedina može osigurati slobodu našim ljudima. Sve oko nas je bankrotiralo ili će uskoro bankrotirati, naša država se mora voditi hrabrim idejama u ova turbulentna vremena.
Ako ikada budemo u poziciji da se moramo boriti, to će biti isključivo u samoobrani."

Dr. Robert Mugabe, 9.12.2011 - za vrijeme godišnjeg kongresa partije ZANU-PF

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2012 (7)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (11)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (14)
Listopad 2011 (93)
Rujan 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Vijesti iz Libije, pogled na situaciju s jedne druge strane, pomoć u sagledavanju prave istine
Spotovi