Život u Libiji prije agresije
Živjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 milijuna stanovnika, a ima 14 milijuna registriranih automobila. Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svjetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. U Libiji se ne plaća voda, struja, gas, porez, krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete da vratite kredit država ga otpisuje ili vraća za vas. Svaki punoljetni gradanin Libije kada napuni 18 godina dobija ključeve od stana. Ako hoćete da kupite auto vi dajete 20,30 posto od cijene ostalo subvencionira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo dzabe, 10kg kruha košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.


Libija

27.10.2011., četvrtak

Katarska uloga u libijskom ratu - agresija?

NATO-a ministri trebali su se sastati u srijedu u Bruxellesu kako bi raspravljali o završetku vojnih operacija u Libiji, ali su iznenada odgodili sastanak za petak, vjerojatno zbog zahtjeva Abdel-Jalila za produljenje NATO mandata do kraja godine.
"Gaddafi još uvijek ima pristaša u susjednim zemljama, a mi se bojimo da bi njegovi lojalisti mogli organizirati napade protiv nas", rekao je Abdel-Jalil na konferenciji u Dohi, Katar.
Katar je jedna od prvih arapskih zemalja koja je priznala pobunjenike, a također je objavljen, po prvi put u srijedu, podatak o razmještanju stotina katarskih vojnika u Libiji kako pomogli pobunjenicima.
Prije toga, Katar je rekao da je samo pružao neke zračne potpore, vodu, oružje i pomoć u stotinama milijuna dolara za razne druge pomoći pobunjenicima.
Podsjetimo da je katarska TV kuća Al Jazeera odigrala ogromnu ulogu medijske potpore pobunjenicima.
Katarska je spremnost da igraju agresivnu ulogu u unutarnjem libijskom sukobu bilo neobično odstupanje u katarskoj vanjskoj politici.
Mnogi pobunjenici pokazuju posebnu zahvalnost Kataru, čak i izvješavaju katarske zastave, zajedno sa svojim pobunjeničkim zastavama u nekim gradovima Nafusah planina.
Neki libijski liberali su, međutim, gajili sumnje, sugerirajući da konzervativci u katarskoj vladi upravljaju sredstva prema islamistima,podsjećajući da je Abdel Hakim Belhaj šef vojnog vijeća u Tripoliju obučavan u Kataru.
NTC je u međuvremenu i dalje u potrazi za Saifom al-Islam Gaddafijem, jednim od pukovnikovih sinova i nasljednika Moammera Gaddafija.
Bilo je nepotvrđenih izvješća u srijedu od dužnosnika NTC-a koji su rekli da se Saif al-Islam priprema predati Međunarodnom kaznenom sudu, gdje je optužen za ratne zločine. No, drugi dužnosnici i sud rekli su da nemaju takvih informacija.
Govoreći pod uvjetom anonimnosti zbog straha od uznemiravanja od strane anti-Gaddafi snaga, bliske osobe Gaddafijeve obitelji ne vjeruju nagađanjima o predaji Saif al-Islama.

advance.hr

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2012 (7)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (11)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (14)
Listopad 2011 (93)
Rujan 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Vijesti iz Libije, pogled na situaciju s jedne druge strane, pomoć u sagledavanju prave istine
Spotovi