28.02.2014., petak

Tamikrest

Zagreb je sinoc imao priliku uzivat u ovim atraktivnim Malijcima.

Jos uvijek o Zagrebu (s pravom) pricamo kao glazbenoj meki u Hrvatskoj..

• 13:20 • 0 KomentaraIsprintaj#

21.09.2013., subota

Silente

Dragulj CRO glazbe na koji sam naisao, je bend Silente iz Dubrovnika.

Eto, ovi decki i cure koji su pravo osvjezenje na nasoj sceni, spremaju album koji uskoro izlazi, imenom Lovac na cudesa.

Uzivajte!

• 21:21 • 2 KomentaraIsprintaj#

05.08.2013., ponedjeljak

Sloboda i mir

Povodom danasnjeg dana stavljam svoju najdrazu antiratnu pjesmu.

Guido Mineo i Josipa Lisac-Sloboda i mir.

Cijenimo slobodu i nasu Hrvatsku, kakva god da je...
fuck yu
• 22:46 • 0 KomentaraIsprintaj#

04.07.2013., četvrtak

Alogia

Jedan od mojih najdrazih bendova, Alogia iz Srbije. Progressive metal u punokrvnom izdanju. Da covjek ne zna ne bi rekao da su s Balkana.
Nazalost, zadnjih 2 godine tematika ovog benda krenula je u potpuno drukcijem pravcu, i mnogi kazu da su se prodali..
To je istina nazalost.

Evo jedne numere jedne od mojih najdrazih.

• 00:58 • 0 KomentaraIsprintaj#

18.06.2013., utorak

Da ovaj brod...

Svaki komentar je suvisan. Danas je godisnjica smrti Davorina Popovica, pa ovo ide njemu u cast. Remek djelo od albuma, Modra rijeka...
Vrlo brzo produkcijski snimljen, jedan komentar kaze "biseri pred svinje".. jako zanimljiv komentar.• 23:47 • 0 KomentaraIsprintaj#

08.06.2013., subota

Snovi

Kao prvo, da odmah napomenem, nadam se skorašnjem ponovnom pokretanju emisija od strane Fete, i nadam se da je stvar samo privremene naravi, tako da -puna podrška Feta!

Ja ću nastaviti s "random" promoviranjem nekih bendova koji mi padnu na pamet a smatram ih kvalitetnim.

Mjesto radnje-Pula!

Radi se o bendu za kojeg ne zna mnogo ljudi, i to je velika šteta, jer onaj tko se imalo kuži ili voli progresivni rock, jednostavno ne može povjerovati da se radi o bendu koji dolazi iz Hrvatske. Ne vrti se sve oko Adastre ili Majki, ako niste znali.

Progresiva u svom najboljem formatu, čudnovati putovi i dimenzije za muzičke sladokusce.

Neću puno dužiti, drugom prilikom, jer će druge prilike biti za ovakav bend. U pripremi je novi album, a izdan je i novi singl " Kava-Emanacija" s čime se zadovoljila glad ,nas malobrojnih fanova za novim stvarima :)


Dakle, jos jednom, da ne bude zabune, bend dolazi iz Hrvatske!
:)
• 00:52 • 4 KomentaraIsprintaj#

20.05.2013., ponedjeljak

Stizemo...

Odavno nema nista objava pa evo cisto da na brzinu nesto spetljam.. :)

Ova "supergrupa" to ne zasluzuje ,al eto, kad sam aljkav malo, i zauzet nekim drugim stvarima.

Govorite sta hocete, al ovaj album u suradnji Ipe Ivandica i Laze Ristovsog za mene je remekdjelo. Prog u najboljem izdanju. Nakon "bolesnog" albuma Modra rijeka i Indexa, uvik se vracam ovom albumu.

Dražesni vokal je Gordana Ivandic, a tu su jos Zlatko Hold, Goran Kovacevic, ali i Vlatko Stefanovski, vjerovali ili ne.

Da ne duljim previse...• 22:22 • 2 KomentaraIsprintaj#

02.02.2013., subota

J.M.Jarre

Ima puno albuma koji bi se od ovog glazbenog revolucionara mogli staviti, kazem albuma, jer svi albumi su pomalo konceptualni, pa izdvajati jednu pjesmu bi bilo suludo.

Izbor je za sada pao na Zoolook. Cijeli album ,dabome :)

• 14:32 • 1 KomentaraIsprintaj#

29.12.2012., subota

Pa dobro

Mislim, što ja ovde radim? Zar je ovo najbolje što život može pružiti? Tamo negdje postoji tako prekrasnih mjesta sa prekrasnom ATMOSFEROM i prekrasnim LJUDIMA. Između ostaloga ove zemlje s desne strane ovog članka. Jeli ovo najbolje što ja mogu doživjeti i proživjeti? Ustajati svako jutro i uperiti pogled prema praznoj šumi, kroz uski prozorčić?

Kao uživljeniku u geografiju nije mi se pružilo dovoljno mogućnosti, a i djelomice sam i sam kriv, da posjetim neka mjesta u svijetu. To smatram neopisivom nepravdom.
Kad sam bio u osnovnoj školi, uvijek sam čitao dodatne članke na satovima geografije, izgovarao mjesta na kojima bi se i odraslima lomio jezik, ali ne i meni. Ja sam to obožavao čitati, samo izgovaranje nekog mjesta čudnovatog imena znači nešto. Barem se na jedan moment, jedan postotak, stopiš s dijelom te kulture.
• 01:45 • 2 KomentaraIsprintaj#

30.10.2012., utorak

Johnny Clegg

Kad sam otkrio ovog odličnog muzičara ali i velikog borca za ljudska prava, to je bilo pravo oduševljenje. Inače ima nadimak "The White Zulu". Ovaj britanski južnoafrikanac sretan osnovao je bend Juluka prije nekih 40 godina, i izdao album Universal Man, koji je tada bio zabranjen zbog aparthejda. Osim Clegga osnivač benda je bio i Zulu Sipho Mchunu. Velika je stvar za Južnu Afriku bila činjenica da se bend sastoji od bijelaca i crnaca, a uz to odašilje jaku političku poruku rasnog ujedinjenja i jednakosti.

Obožavam njegov album Third World Child, i naručio CD na Internetu, nedugo nakon otkrića.

Johnny Clegg-Asimbonanga

Bacite uho na pjesmu jer nemam mogućnost automatskog ugrađivanja u post.

A ovu sam stvar ja uploadao sa istoimenog albuma.

Uživajte, i promislite na stanovnike Afrike thumbup

• 20:44 • 1 KomentaraIsprintaj#

25.10.2012., četvrtak

Niko Ne Zna

Pošto sam zadnjih dana nekako u filmu (htio ne htio) razmišljanja o Australijama, Novim Zelandima i sličnim krajevima koji nemaju puno veze s Hrvatskom i Europom, čisto onako mi palo na pamet da prezentiram jedan bend koji mi se učinio zanimljiv.

Bend se zove Niko Ne Zna, i možda niko ne zna za njih al evo svaki glas je dobrodošao :)

Formirali su se u Wellingtonu, i sa svojim "balkan gypsy" zvukom očaravaju nastupima. Dosta su ovako pokretljivi i praše baš ono ko pravi ulični bend. Trube, saksofoni, tromboni i ostali egzotični zanimljivi instrumenti pobrinili su se za širenje raznolikog zvuka.
Eto, u dalekom Novom Zelandu neko se dosjetio da balkanski štih sprovede u glazbu!

• 16:25 • 4 KomentaraIsprintaj#

23.10.2012., utorak

Vraćam se blože tebi!

Neka čudna sila me odvukla do bloga, osjećam se otprilike onako kao kad sam tek otkrio ovu stvar, a od toga je prošlo već podosta godina. Oću li sad više pisat KONAČNO? Velika je šansa da je odgovor potvrdan, jer su se neke stvari zalomile...

Prije koji dan sam tako ja dobio "nogu" od glazbenog portala Balkanrock, za kojeg sam pisao otprilike odonda otkad sam prestao aktivno pisat ovaj blog. Da je to tako, nije ni čudo pretjerano, jer u zadnjih skoro godinu dana nisam nešto previše napisao, pa su mi se odlučili zahvaliti.

Ništa ne bi bilo čudno da u tom zahvaljivanju nisu stale one tipične formalne poštapalice kao da sam bio veliki teret koji sisa nekakva sredstva ili honorare, no ništa od toga nije bio slučaj, nego samo volonterstvo. Ali to nije spriječilo likove da mi "uruču otkaz".

Ipak, osjećam se kao George Constanza kad je u jednoj epizodi bio ljut ne zato što je dobio nogu od cure, već zato što on to nije prvi napravio njoj!

Dalmacija, a pogotovo Split u zadnje vrijeme ne nude previše toga, a pogotovo u glazbenom smislu, koncerti skoro da i ne postoje (ne računajuć nekakve klupske svirčice za par ljudi), pa zato nedostaje previše i kreativnosti za pisanje i izvještavanje.

Zato se u jednu ruku, kako god bilo, osjećam slobodno jer imam tu moj blog na kojem opet mogu trkeljat šta god želim, bez ikakvog nadzora od kvazinadređenih šefova volonterskog portala! Kako bizarno!

Od bloga sam počeo na blogu i nastavljam :)
• 23:16 • 5 KomentaraIsprintaj#

29.11.2011., utorak

The Great Dictator

Davno je bila 1940. no ovo još vrijedi. Promotrite..

"I'm sorry, but I don't want to be an emperor. That's not my business. I don't want to rule or conquer anyone. I should like to help everyone, if possible, Jew, gentile, black man, white. We all want to help one another. Human beings are like that. We want to live by each other's happiness — not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another.
In this world there is room for everyone. And the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful, but we have lost the way. Greed has poisoned men's souls, has barricaded the world with hate, has goose-stepped us into misery and bloodshed. We have developed speed, but we have shut ourselves in. Machinery that gives abundance has left us in want. Our knowledge has made us cynical. Our cleverness, hard and unkind. We think too much and feel too little. More than machinery we need humanity. More than cleverness we need kindness and gentleness. Without these qualities, life will be violent and all will be lost.
The aeroplane and the radio have brought us closer together. The very nature of these inventions cries out for the goodness in men, cries out for universal brotherhood, for the unity of us all. Even now my voice is reaching millions throughout the world — millions of despairing men, women and little children — victims of a system that makes men torture and imprison innocent people. To those who can hear me, I say — do not despair. The misery that is now upon us is but the passing of greed — the bitterness of men who fear the way of human progress. The hate of men will pass, and dictators die, and the power they took from the people will return to the people and so long as men die, liberty will never perish.
Soldiers! Don't give yourselves to brutes — men who despise you — enslave you — who regiment your lives — tell you what to do — what to think or what to feel! Who drill you, diet you, treat you like cattle, use you as cannon fodder. Don't give yourselves to these unnatural men — machine men with machine minds and machine hearts! You are not machines! You are not cattle! You are men! You have the love of humanity in your hearts. You don't hate! Only the unloved hate — the unloved and the unnatural!
Soldiers! Don't fight for slavery! Fight for liberty! In the 17th Chapter of St. Luke it is written: "the Kingdom of God is within man" — not one man nor a group of men, but in all men! In you! You, the people have the power — the power to create machines. The power to create happiness! You, the people, have the power to make this life free and beautiful, to make this life a wonderful adventure.
Then, in the name of democracy, let us use that power! Let us all unite! Let us fight for a new world, a decent world that will give men a chance to work, that will give youth the future and old age a security. By the promise of these things, brutes have risen to power, but they lie! They do not fulfill their promise; they never will. Dictators free themselves, but they enslave the people! Now, let us fight to fulfill that promise! Let us fight to free the world, to do away with national barriers, to do away with greed, with hate and intolerance. Let us fight for a world of reason, a world where science and progress will lead to all men's happiness.
Soldiers! In the name of democracy, let us all unite!"

Image and video hosting by TinyPic
• 11:58 • 8 KomentaraIsprintaj#

25.08.2011., četvrtak

Volje i pozitive

Ima puno putopisnih knjiga koje su izvrsne, ali posebno me oduševljava jedna, što zbog iskrenosti s kojom je napisana, što zbog vremena u kojem je pisana. Ante Tokić sa svojom knjigom "Nadomak cilju" koju sam par puta pročitao, potpuno me fascinirao. Ipak je najfascinantnije od svega kako je nemoguće pronaći bilo kakve informacije o tom čovjeku, koji je rodom iz obližnjeg Solina. Prvo sam pokušao sa nasumičnim biranjem telefonskih brojeva ljudi iz Solina, ali to nije išlo. Onda sam od poznanika iz Solina tražio uslugicu da provjeri gdje je i što je, ali još odgovor nisam dobio. Nije pomoglo niti obraćanje Robertu Pauletiću, koji je odgovorio da "je pitao svoje za njega ali niko ne zna di je".

Možda se jednostavno nisam dovoljno potrudio.
Bilo kako bilo, privodim još jedno dvomjesečno čitanje kraju, a jedno od zadnjih poglavlja je istinski šlag na kraju: "Život na sjeveru" kako nosi naziv poglavlja. Radi se božanstvenoj Aljaski i Kanadi. Dok čitam prekrasni putopis, gledam kroz mali prozor van i vidim uvijek istu sliku, uskogrudnu i jednoličnu, i pitam se što ja ovdje radim. Zato je to čitanje putopisa, koliko god bilo predivno, jednako tako i teško na neki način.

Evo kako je Ante opisao svoju ljubav koju je upoznao na putu, radi se o Ann, također biciklistici, iz Ottawe:

"Ann je bila neka neobična kombinacija odvažnosti i ljupkosti, izdržljivosti i profinjenosti. Bila je od žena koje svoju ljepotu niti pokušavaju, a niti žele eksponirati, što ju je činilo još privlačnijom. Zaljubio sam se u nju još one prve, polarne noći."

BIlo bi lijepo upoznati tog čovjeka i popričati s njime. Kad je krenuo na put oko svijeta, bio je taman mojih godina. S obzirom na nevoljkost bilo koje vrste pomoći od strane drugih, morati ću se sam natjerati da krenem u potragu za tim putopisnim pionirom, barem ako pričamo o razdoblju od samostalne države Hrvatske.

Image and video hosting by TinyPic


EDIT: sinkronicitet ili ne, ali dobio sam email odgovor od Ante u trenutku kad sam pisao ovaj post. Nažalost čovjek više nije u Hrvatskoj, već u hladnom Yukonu, kako mi je odgovorio.
• 11:42 • 7 KomentaraIsprintaj#

01.08.2010., nedjelja

Sat je stao, al' nije kraj

• 01:36 • 3 KomentaraIsprintaj#
Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Uzori
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Design: Azzul S'phyre

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se