TEGOBE U PREHRANI NAKON TERAPIJE - Totalna terapija raka i leukemije - Blog.hr
LEPINA.BLOG
Mljac!!..hm..još samo ćevapi i luk!!

petak, 05.01.2007.

TEGOBE U PREHRANI NAKON TERAPIJE

Kada sam se okusio hrane oči,nos i želudac su postali nezasitni.Dobro sam se nosio i odupirao navali proždrljivosti,znajući kakve posljedice bi moglo imati pretrpavanje.Pravim male obroke od juha i sluzi žitarica,a najbolje podnosim "keške" i kaše od žitarica.Jednom obroku nisam mogao odoljeti,volim plodove mora i hobotnicu ispod sača pa sam se juče upustio u avanturu zvanu sač.U početku sam jeo malo i lagano međutim brzo sam se zaboravio i natrpao želudac.Cijelu noć nisam mogao spavati.Danas sam puno pametniji.Lako se upadne u takve zamke jer poslije toliko dana gladovanja apetit je nezajažljiv.Treba strpljivo i polako unositi manje količine hrane koja je lako probavljiva u više
malih obroka,da bi se izbjegli grčevi u predjelu želudca kao i tegobe u donjem dijelu trbuha kao i pri stolici.Za doručak primjenjujem jedan tradicionalni recept naših starih:zove se "rastarič."
  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • voda

    Brašno, jaje, sol i vodu zamješati zajedno tako da se tijesto stvori u male grudvice veličine zrna riže. Tijesto razdvojiti na dva jednaka dijela. U jednu posudu natočiti litar vode i osoliti staviti da provrije. Kad provrije ubaciti jednu polovinu tijesta da se kuha petnaestak minuta uz miješanje. Drugu polovinu tijesta staviti u teflonsku tavu na malo ulja i lagano pržiti dok ne dobije crvenkastu boju, i tom na kraju dodati u prethodnu posudu gdje se kuhalo, izmješati sve zajedno. Služi se toplo, u tanjur ide jedna grabilica s malo slatkog mlijeka, može se posoliti ili pošečeriti. To je najbolja prirodna zamjena za CornFlakes. Vjerujte da je veoma ukusno i lako probavljivo.
    Čokoljada

  • - 08:00 -
    Komentiraj (2) - Isprintaj - &

    << Arhiva >>

    Creative Commons License
    Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.