lehrerin https://blog.dnevnik.hr/lehrerin

četvrtak, 01.05.2008.

Žene prolupale.....ili kada bih se mogla klonirati



Imam poprilično široki krug prijatelja. I poprilično šaroliki svijet najrazličitijih karaktera. No ono što me u posljednje vrijeme nagnalo na razmišljanje su priče trojice muških prijatelja, od kojih su me dva molila za pomoć, a slika ovog trećeg kojeg ću opisati je nastala kao plod mojih promatranja. Uglavnom, svu trojicu veže jedna činjenica, a to je da su u godinama oko tridesete, a bez cure na vidiku.

Priča prva – intelektualac
Nazvala sam je intelektualac jer je ova asocijacija prva koju vežem uz ovu osobu. Intelektualac je zaista osoba kojoj sive stanice u mozgu ne štede s radom, promišlja nad životom i svojom situacijom, ima dobar posao, puno putuje, proputovao je cijeli svijet jer mu je takvo zanimanje. Vrlo komunikativan, sagledava situacije iz najrazličitijih kuteva, što znači da nije zarobljen u vlastitim shvaćanjima i pogledima na svijet. Uvijek nasmijan, vedar i spreman za šalu… Prepun je zanimljivih priča o krajevima koje je vidio, ljudima koje je susreo, uglavnom, ima veliko životno iskustvo iza sebe. Dobro izgleda, što je obično curama bitno, pa zato i pišem…. No, prošao je tridesetu, a ni C od cure….Željan je primanja emocije, a još više od toga, željan je davanja emocije, željan je ljubavi, voljeti i biti voljen…

Priča druga – uh, ah, oh Don Juan
Don Juan je osoba koja prvenstveno dobro izgleda, jako pazi na izgled i svoju pedantnost, čak je i velika picajzla kada je higijena i pedantnost njega samog i njegovog životnog okruženja u pitanju. Veliki emotivac koji kada se zaljubi jednostavno uzdiše za tom curom, pa otuda i ovo „uh, ah, oh….“ u stilu… „ah, tvoje divne oči me očaravaju…“, ili „miris tvoje kose i tvoga tijela me cijelog obuzima….“ Ne bih znala ove njegove srcedrapajuće izjave da mi nije to rekla cura koju su takve izjave odbile od njega…. Zašto, ne znam…. rolleyesNije to ništa naporno s njegove strane, ali kada zavoli ženu, ima potrebu davati joj komplimente na njen izgled i osobnost. Zašto to nekim ženama smeta, meni osobno baš i nije jasno. Žene u njemu uvijek prepoznaju da je dobrica, kako on sam kaže, pa ga počnu iskorištavati. I on ima dobar posao, dobro je situiran i ok funkcionira…. Ima smisao za humor, zna se opustiti, nije ukočen…. Imao je dosta cura, ali i malo sreće s njima. Uvijek bi nabasao na krivu koja nije znala cijeniti njegovu dobrotu ili koja bi ga počela iskorištavati… Don Juan će se uvijek potruditi oko žene do koje mu je stalo, u stanju se prilagoditi svemu i zna što žene vole – tako je spreman kuhati, čistiti, sam si pegla…. jednostavno je prilagodljiv ženi do koje mu je stalo. I zaista je fenomenalan prijatelj – uvijek zna dati dobar savjet, slušati, a empatija mu je na vrhuncu.
No, prošao je tridesetu, a ni C od cure….Željan je primanja emocije, a još više od toga, željan je davanja emocije, željan je ljubavi, voljeti i biti voljen…

Priča treća – samozatajan
Samozatajnog znam najmanje i kažem, ono što pišem o njemu, plod je mojih promatranja i zaključaka donesenih na temelju toga. Zaista dobro izgleda i primijetila sam da sve cure to potvrđuju, dakle izgled nije problem… Znam da ima dobar posao…. Znam i da je u društvu uvijek tih… Zapravo, bio je tih i povučen, sve do prošli puta kada smo pričali o poslu…. Uvijek se smije provalama drugih, ali nikada ništa ne komentira i ne priča o sebi…. Znam da nema cure…No, kako ja imam prilično dobru intuiciju, znam i da me intuicija ni ovaj puta ne vara. Iz tog čovjeka zrači dobrota, oči su mu poput bljeska i kad te „ošine“ pogledom, zapravo dobiješ dozu njegove dobrote.
Sigurna sam da je i on željan primanja i davanja emocije, voljeti i biti voljen…

Kako ja uvijek promišljam nad osobama i njihovim situacijama i uvijek sam spremna do zadnje kapi pomoći, tako je i ovaj puta. Puno sam razmišljala koji je problem ove trojice i zašto oni još uvijek ne mogu naći osobu za sebe, ali do nekih pametnih zaključaka baš i nisam došla. Ponekad mi misli odlutaju u neke nonsensne situacije, pa je tako bilo i ovaj puta. Zamislila sam kako bi to bilo kada bih se mogla klonirati i napraviti još 3 osobe koje bi bile identične meni i kako bih ja funkcionirala s bilo kim od njih tri. Pa eto promišljanja:

Intelektualac i ja:
Jako volim intelektualne tipove koji me hrane svojim znanjem. Jednako kako volim učiti iz knjiga tako volim učiti i iz života… A ovaj intelektualac bi mi svakodnevno na svom meniu nudio pregršt različitih vrsta intelektualne hrane. Mmmmm, užitak okusa…..
Kako puno putuje, nema boljeg za mene. Meni je samo dovoljno da mi muž kaže „Idemo?“ i ja već spremam kofere. Znam da nam komunikacija nikada ne bi presušila…znam i da bi se i dobro nasmijala uz njega… znam i da bih se osjećala sigurnom…

Don Juan i ja
Obožavam kada mi se davaju komplimenti (naravno kada moj muž to čini), volim kada mi muž kaže da sam mu lijepa, neodoljiva, da odišem seksipilom, da zračim… na taj način samo još uspaljuje vatru u meni… Takvih komplimenata mi nikada nije dosta, ali baš nikada. Mogla bih satima slušati romantične izljeve ljubavi i nakon toga još uvijek žeđam za time. A što mogu, kad sam takva…. Savršeno mi odgovara tip osobe kao ovaj romantični Don Juan…
Osim toga, čovjek bi kuhao, prao, peglao, glancao, laštio podove, kupovao Domestose, omekšivače….zar bih se na to mogla požaliti??? Ja osobno nikada! Uživala bih kada bismo to radili zajedno!

Samozatajan i ja
Uz njega bih se vjerojatno osjećala kao da vladam situacijom i kao da je moja riječ glavna. Nije da to nešto posebno volim, ali uz muža se obično moram jako potruditi za ono što želim jer nam je odnos zaista ravnopravan u pravom smislu te riječi. Muž mi rijetko kad popušta, i jako se moram boriti da neke stvari budu po mom.
On bi mi pružao neki svojevrsni izazov da ga pokrenem, potaknem da zavlada komunikacijom, da postane „duša“ društva… Mislim da bih njega na neki način mogla oblikovati prema sebi i prema svojim željama. Ja nisam tip koji iskorištava, tako da bih jako dobro pazila njegovu osobnost, a opet bi mi vrlo imponiralo to što mi udovoljava.

Mislim da bih mogla biti dobra žena svakom od ova tri muškarca. E sad „dobra žena“ je relativan i diskutabilan pojam za svakog muškarca, ali mislim da bih zaista mogla dobro funkcionirati u vezi sa sva ova tri muškarca i sa svakim bi mi na neki način bilo posebno.
Možda je moje viđenje žena oko mene tema za neki novi post, ali moram priznati da mi se slika žena (cura) danas baš i ne sviđa…. Ili su zauzete ili su u braku (hahahah i ja sam tuthumbup) ili grade karijeru, ili su bahate i umišljene te nosom paraju oblake, ili su homoseksualne (znam i takve), ili su rastavljene, ili su sponzoruše ili….. ili….. Gdje zapravo jedan solidan muškarac, po meni bilo koji od ovdje opisanih može naći solidnu ženu koja će biti spremna za ozbiljniju vezu? Gdje da ju traži?
Što traže i žele današnje cure? Što bi ih zadovoljilo? Stan? Auto? Karijera? Novac? Stabilna ličnost? Emocije? Ljubav? Životni pogledi i nazori? Samo nešto od toga? Ili možda sve? Ili možda ni same ne znaju?

I poruka na kraju:
Eh, cure, cure….. posložite si prioritete i malo pogledajte oko sebe….ima brdo odličnih muškaracathumbup… ne tražite dlaku u jajetu….dobro prošećite putevima svoje osobnosti i zamislite se nad njima….

01.05.2008. u 09:57 • 6 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Rujan 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)
Listopad 2007 (1)
Lipanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Ovaj blog pišem za zabavu, najčešće će to biti teme iz prosvjete, budući da radim kao učitelj njemačkog jezika u jednoj osnovnoj školi.

php hit counter

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Dnevnik.hr