lehrerin https://blog.dnevnik.hr/lehrerin

petak, 25.04.2008.

Duh prošlosti

Pozdrav svima

Danas ću malo školu ostaviti postrance i pisat ću o nekim osobnim stvarima koje su mi se dogodile u posljednje vrijeme. Oni koji me čitaju (iako ja prerijetko pišem, priznam), znaju da sam sretno udana već skoro pa 2 godine. Oni koji me i malo bolje poznaju znaju da je moj muž bloger Experiance koji trenutno piše naše putopise s putovanja u Irsku (eto da ga malo reklamiram).

Danas neću pisati o svome braku s Experianceom, već ću malo prizvati duh prošlosti iz veze prije njega. Kako, zašto sad to? Pa eto… prije nekoliko dana mi se javila prijateljica i tražila me savjet. Naime ona je bila u nedoumici što da napravi, budući da se s dečkom posvađala, jedan drugome su izrekli ne baš lijepe riječi, nato su si okrenuli leđa i svatko je otišao na svoju stranu burninmadheadbang. I jedan i drugi imaju malo veći ego i ponos preko kojeg ne žele prijeći. Ja sam joj savjetovala da mu se javi i da razriješi situaciju s njim, jer iako joj se zamjerio i iako ga ne želi ni vidjeti ni čuti, kako je sama rekla, po mom mišljenju svaka osoba zavređuje ljudskost. I ako radi ničeg drugog neka mu se javi kao prema čovjeku s kojim je dijelila sve, a sada su im se putovi razišli. Nakon što sam poklopila telefonsku slušalicu osjećala sam se vrlo neobično i čudno. Iz mene je progovarao moj unutarnji glas: „Ma bravo, baš znaš dati dobar savjet, a sama nisi spremna nešto tako napraviti lud…. Ti njoj pričaš o ljudskosti, a sama nisi na čisto koliko su neki tvoji postupci bili ljudski i moralni…“ Taj unutarnji glas je bio vrlo jaki i nisam ga željela zanemariti, nego dapače poslušati i utišati ga svojim konkretnim postupkom. Što sam napravila??? – jednostavno sam uzela mobitel u ruke i javila se nakon 4 godine svom bivšem dečku. Nije mi uopće bilo lako jer nisam znala što da napišem i kako da pristupim, a ujedno nisam željela da se moje javljanje shvati na pogrešan način. Prije nego što opišem što se sve zbivalo nakon mog ponovnog javljanja njemu, nakon toliko godina, opisat ću kako su tekle stvari među nama.
Upoznala sam ga sa svojih 17 godina. Bio je moja prva ljubav i zaista sam se zaljubila u njega. Možda je adolescentski rečeno da sam se zaljubila, pa ću se ispraviti, zaista sam ga voljela. Zajedno smo bili 3 godine koje uopće nisu bile lake, već dosta turbulentne, bili smo izrazito različiti karakteri, uz to velika razlika u godinama (9 godina) koja mene nije smetala, ali je ona još samo više povećavala naše karakterne razlike. Jednako tako kako sam na početku veze bila zaljubljena u njega, tako sam na kraju veze, nakon te 3 godine patila i jednostavno nisam znala kako da ga ostavim jer me bilo strah da ga ne povrijedim. Čak sam radije trpjela u toj vezi, nego se odvažila prekinuti ju, iako sam bila izrazito nesretna u njoj. On je inače vrlo dobar čovjek, i dan danas to mislim o njemu, ali nas dvoje smo jednostavno bili nespojivi, a moja ljubav prema njemu je nestala – jednostavno je iščezla….U jednom trenutku, na samom kraju te veze, ja sam se zaljubila u jednog virtualnog čovjeka, kojeg sam znala samo preko chata, nikada ga nisam vidjela, niti sam znala kako izgleda, niti sam znala da li mi preko chata piše istinu ili me vodi žednu preko vode….u tom trenutku ja sam dobila snagu da prekinem svoju trogodišnju vezu koja se pretvorila u samo trpljenje. I zaista sam ju prekinula…… Mislim da je to bilo jedno od najtežih razdoblja moga života cry zbog svega što se događalo, a velikom većinom i zbog činjenice da sam povrijedila osobu s kojom više nisam mogla biti, pa čak se više nisam mogla ni prisiliti na to…. Moj bivši dečko je jako patio, plakao je, dolazio doma k meni, doslovce mi klečao na kućnim vratima da mu se vratim, radio pritisak na moje roditelje, uglavnom ja vjerujem da mu nije bilo lako i da je pao na samo dno dna. Jer on je mene shvaćao zdravo za gotovo, kao osobu koju zna da ju ima zauvijek i da ja samo trebam završiti faks, pa ćemo se onda ženiti…. No život ga je odveo na drugi put, samim time što sam ja odabrala drugi put. Moj put krenuo je uz moje virtualno biće koje me hranilo, davalo mi ljubavi, nježnosti, podrške, savjete… i to na zaista virtualan način….. Ja sam se zaljubila u to virtualno biće, mog chat spasitelja kojem sam samo znala nick. Nakon par mjeseci virtualnog druženja, konačno smo se upoznali, i počeli našu vezu koja još danas traje, a završila je i brakom. Ah, to je bio moj Experiance cerek.

S bivšim dečkom prekinula sam sve kontakte, niti sam ga ikada vidjela u ove 4 godine od prekida, niti sam što čula za njega. Zadnje mi se javio 2 mjeseca pred vjenčanje jednom porukom u kojoj me molio da budemo prijatelji. Moram priznati da u tom trenutku nisam mogla prihvatiti njegovo prijateljstvo jer nisam bila 100 % sigurna koje su njegove namjere, a i moj unutarnji glas mi je govorio: „Ma pusti prošlost tamo gdje je, ne otkopavaj, neka mu je sa srećom…“ Tako je i bilo….Sve do prije tjedan dana kada mi se ponovno javio moj unutarnji glas i rekao mi da su moj moral i ljudskost malo zakazali…Unutarnji glas me pitao da ga recimo sretnem na ulici, kako bi se ponašala, da li bih okrenula glavu od njega, da li bih ga reda radi pozdravila, da li bih bila spremna porazgovarati s njime kao s osobom s kojom sam nekada dijelila sve…. Nisam znala što odgovoriti svom unutarnjem glasu, znam samo da bi mi bilo teško pričati s njime i ne bih mu znala što reći…A što da mu kažem? – da sam sretna, da uz sebe imam osobu koja me voli i razumije i koju ja obožavam, da mi je žao što sam ga povrijedila…. nisam imala pojima…. Zato sam uzela mobitel u ruke i javila se porukom na njegov stari broj ne znajući da li on taj broj još uvijek ima danas.

Napisala sam da mu se najiskrenije želim ispričati zbog svega lošeg što se dogodilo među nama i da mu čisto kao čovjek imam potrebu reći oprosti kako bih se bolje osjećala pred samom sobom. Uz to sam napomenula da ne želim da moja poruka bude krivo shvaćena jer mi je namjera zaista samo isprika. Odgovor je došao vrlo brzo, a poručio mi je da se ja njemu nemam što ispričavati jer je malo čudno da se žrtva ispričava krivcu. Uz to je napomenuo da me Bog jako voli…. Izmijenili smo još nekoliko poruka, a između ostalog se dogovorili za kavu. Moj unutarnji glas mi je govorio da moram otići na tu kavu jer ću čuti nešto lijepo. Uz to sam ga i sanjala noć prije kave i u tom snu mi je rekao da živi u Austriji i da se bavi uzgojem maslina koje savršeno uspijevaju i da se svi dive njegovim maslinama (ah snovi zbilja mogu biti smiješni – masline u Austriji….thumbup) Iako ja ne vjerujem u sanjarice, išla sam pogledati simboliku maslina i naišla na sve nešto dobro, ugodno, pozitivno u svakom smislu te riječi…

Naš susret je bio vrlo neobičan. Nije mi ga bilo čudno vidjeti jer izgleda kao i nekad, nisam se čudno osjećala jer prema njemu u meni nema nikakvih emocija, osim kao prema čovjeku. Kada je došao, pružio mi je ruku u znak pozdrava, a ja sam odmah na ruci uočila zlatan prsten. Ruke su mu izrazito koščate jer je jako smršavio, pa je taj prsten na ruci bio toliko uočljiv da nisam mogla ne primijetiti ga. Rekao mi je da se oženio prije par mjeseci i da očekuje, ni više ni manje nego blizance! thumbupsmijehsmijehsmijehJa sam se od srca nasmijala jer znam da je on uvijek striktno govorio da želi samo jedno dijete, a sada mu je život podario dva najednomthumbupsmijeh. Stvarno sam bila sretna kad sam čula da je on sretan.
No predamnom je bio sasvim drugi čovjek. On je postao duhovan čovjek, toliko se okrenuo Bogu da je u Bogu pronašao svoje utočište, snagu, energiju, sve što za njega postoji i što je središte njegova svemira je sada Bog. Rekao mi je da mi se iz sadašnje perspektive zahvaljuje na tome što sam ga ostavila jer on nikada Boga ne bi upoznao na taj način na koji ga danas gleda, osjeća, i živi s njim i u njemu. Kada sam ga ostavila pao je na samo dno dna, upao u dosta velike probleme, a digao ga je samo Bog i nitko drugi. Moram priznati da sam rijetke osobe u životu vidjela koji su toliko u Bogu i vjeri kao što je to on postao. Dobila sam knjigu na dar koju sam obećala da ću ju pročitati, naravno, vjerske je tematike. Rekao mi je da me jako voli, ali to nema veze s emocijama koje je nekad imao prema meni kao prema curi (ženi), da on prema meni ne može imati negativne emocije i da me voli kao sestru. Na to sam dobila dozu špotancije što experiance i ja još nemamo djece zujo….Spomenuo je da će se moliti za nas da nas Bog što prije blagoslovi djecom…

Eto, što reći nakon svega…. zaista mi je drago da sam mu se javila, a još više mi je drago da je sretan i da među nama više nema ama baš ničeg što bi me trebalo mučiti…. iz moje prošlosti nema neriješenih računa i vjerujte mi da je to zaista poseban osjećaj! Eto, mogla bih skakati od sreće jer je on sretan! Teško mi je to opisati, ali to je kao kad staviš točku na slovo i, kao kad staviš višnju na savršeni šlag na kolaču, kad se ama baš sve kockice poslože…. Ja se uvijek veselim kad čujem da je netko sretan, ali ovu sreću sad ne mogu opisati kolika je - prvenstveno jer je on sretan, a zatim jer je moj unutarnji glas koji me kopkao s vremena na vrijeme, grickao me i krao mi moj moral kao hranu, sada u potpunosti nestao i rekao mi zbogom!
Želim mu svu sreću na ovom životnom putu na kojem je sada, možda još koji par blizanaca, hahaha….. smijehsmijeh a i sebi želim sreću na svom životnom putu uz osobu bez koje ne bih mogla živjeti, a to je moj Expariance!

Pusa do……. ne znam…..jednom ću se javiti….mahcerek

25.04.2008. u 01:10 • 5 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Rujan 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)
Listopad 2007 (1)
Lipanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Ovaj blog pišem za zabavu, najčešće će to biti teme iz prosvjete, budući da radim kao učitelj njemačkog jezika u jednoj osnovnoj školi.

php hit counter

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Dnevnik.hr