srijeda, 16.05.2007.

Sok od bazge


30 CVIJETOVA BAZGE (NE PRATI!)
6 lit. VODE
10 dkg LIMUNSKE KISELINE
7 kg ŠEĆERA
1 kg LIMUNA




U vodu potopiti cvijetove i limunsku kiselinu i ostaviti 24 sata. Izvaditi nakon toga cvijetove i ocijediti čistim rukama iz njih sok u posudu iz koje smo ih izvadili.Cvjetove baciti.
Staviti šećer (pazi! Masa 13 litara) i limun sa korom izrezan na ploške i miješati povremeno dok se šećer ne otopi.Nakon toga ocijedimo i limune na isti način kao i bazgu.
Ocijediti preko gaze da ne bude mrvica i staviti na laganu vatru da se sterilizira.Još vruće uliti lagano u staklene malo ugrijane boce.Boce je dobro staviti na krpu i ulijevati u svaku po malo u početku da se i na taj način boce lagano griju!Boce moraju biti dobro oprane a čep je dobro oprati u rakiji.

Važna napomena: cvijetovi se ne peru, jer tako najveće vrijednosti otiđu s vodom. Treba ih samo očistiti od buba i mušica (malo tresni!) i to je to!


Prijatno!

Ukoliko imate još nekih nepoznanica u vezi pripreme ovog predivnog i osvježavajučeg napitka, možete pitanje ostaviti u komentarima ispod ovog posta! Rado ću vam pomoći savjetom i svije iskustvo u pripremi podijeliti s vama!


(08:55) komentari(1) printaj (?)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.