utorak, 27.03.2007.

mlijeko

Nedavno sam primila oval e-mail.Kad sam ga pročitala, htjela sam ga odmah baciti, ali sam ga svejedno ostavila. Pa, kad je već tu, pokazat ću ga i vama, možda još netko ne zna..
Ja osobno, ne znam koliko u njemu ima istine, ali nemam svoju kravu, pa nemam ni drugog izbora. Isto tako sam vidjela da naši seljaci bacaju umjetna gnojiva čak i na pašnjake da trava bolje raste!
Pa šta onda jedemo i pijemo? Možda je bolje da i ne znamo, mirnije ćemo živjeti!


SVIMA ONIMA KOJI OVO JOŠ NE ZNAJU !!!!!!!!!!!!!!
Dakle, kolegica prevoditeljica bila u Bruxellesu s predstavnicima Vindije,
Sirele i Lure. Isli su tamo kako bi vidjeli na koji se način moraju u
proizvodnji mliječnih proizvoda prilagoditi standardima EU-a.

Uglavnom, ona je slusala kako se rade ti sirevi i mlijeka i meso kod nas
(sve je legalno, na zalost) - muka joj je bila par dana....

Idemo po redu:

S i r e v i nemaju grama mlijeka u sebi, potpuno su umjetna tvorevina. Kad
bi bili prava, onda bi koštalo deset puta skuplje, a mlijeko, da je mlijeko,
bi kostalo 20 kn.

Naime, mlijeka krave skoro da vidjele nisu. S tim da ih pumpaju steroidima i
antibioticima, izbjeljivačima, umjetnim vitaminima,...

Za djecu su ti proizvodi VRLO opasni. Isto i vočni jogurti koji imaju toliko
šećera da djeci definitivno povećavaju agresivnost. Drugim riječima,
marketinški trikovi s mlijekom i kalcijem (ima puno boljih izvora kalcija od
mlijeka - to je čisti mljekarski lobi) su nas naveli na to bespotrebno i
ŠTETNO ispijanje mlijeka. Ono odrasloj osobi UOPĆE ne treba, pogotovo
ženama.

Sve važi i za kisele mliječne proizvode, posebno LGG koji su zaista
bakterije koje se dobivaju uzgojem kulture bakterija od mrtvaca - kako
ljudi, tako i krava (dobro ste pročitali, m r t v a c a).

Mlijeko koje se koristi za proizvodnju tih stvari se uvozi, nije naše.

S o j i n o mlijeko kao zamjena je bolje, ali budući da se ne može (ili
može, ali teško) provjeriti jel ta soja GMO ili nije, bolje i to
izbjegavati.

Glede s a l a m a , p a š t e t a - NEMAJU mesa u sebi. Zato i jest ČAJNA
kobasa, recimo. Da bi bila mesna, mora imati barem 20% mesa, a i to je
rijetkost.
Sve se opet napucava steroidima.

Krave koje se uzgajaju za telad koja će se klati daju bolje mlijeko, al ne
prodaje se nama to mlijeko, nego ono lošije (dakle, telići dobivaju bolje).
Dok, recimo, za Japan se uzgajaju krave na poseban način: posebni travnjaci,
sve organski uzgojeno, krave imaju masažere, idu na pašu, prije klanja ih se
uspava jer inače, ako se životinja zakolje, ona je u stresu, i taj adrenalin
se prenosi na meso koje ljudi jedu...

M e g g l e bi trebalo izbjegavati jer dolazi iz Poljske, pa nije sigurno
jel ozračeno ili nije.

i tako dalje, i tako dalje..

Jasminka Franc

Silena-krava


(09:27) komentari(18) printaj (?)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se