ono, kad se mom sinu ispuni san!

24.01.2017.



Srce mi je na mjestu, ali idemo dalje ...nastavak čekam...

PREDSTAVLJENA “OSJEČKA SIRENA”

Student knjižničarstva Juraj Repinac napisao roman


"...“Osječka sirena” naslov je romana Jurja Repinca, studenta knjižničarstva u Osijeku, koji je svoje djelo predstavio čitateljstvu proteklog vikenda u American Corneru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. U predstavljanju je sudjelovao i Jurjev profesor s fakulteta Hrvoje Mesić istaknuvši njegovu talentiranost, poznavanje mitologije te povijesti Osijeka i okolice.

Glavna je tema romana pronalaženje osobnog mira te želja običnog čovjeka za normalnim životom. Glavni likovi romana, Anabela i Karlo, upravo to nastoje postići, a činjenica da je Anabela zapravo duh partizanskog špijuna poginulog u Drugom svjetskom ratu čini ovaj roman još zanimljivijim.

Kako autor sam navodi, roman je napisao u hipu kreativne inspiracije potaknute pjesmom Anabell Lee svojega omiljenog autora Edgara Allana Poea. Dodatnu dimenziju priči daju razmišljanja i doživljaji osječkog 23-godišnjaka – samog autora - koji je, koristeći se osječkim žargonizima i vulgarizmima, približio svoj roman i širim čitateljskim krugovima." ..."

H. Sorić






http://www.glas-slavonije.hr/323238/3/Student-knjiznicarstva-Juraj-Repinac-napisao-roman

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.