skaska

nedjelja, 23.10.2011.

hrvatski kraljevi

gledam ove hrvatske kraljeve s učenikom, reko da mu se to malo i vizualno približi, da vidi dijete kak od stoljeća sedmog "funkcioniramo". dijete gleda lijepo upakiranu povijesnu bombonijericu. mami je to sve malo usporeno (zapravo puno), al glazbica je lijepo uklopljena, a i cijela familija autora proglumila, čist je domagoj okej zgledal i bez akademije dramskih umjetnosti. kraljevstvo za seriju. na kraju, veliki popis onih kojima se zahvaljuje. bez obzira na spomenute podijele koje su bile prisutne u ranom srednjem vijeku opljaškane naše, šteta što zaboraviše i zahvalu nama svima idiotima koji plaćamo poreze, razreze, prireze i naravno, televizijsku pretplatu. ako ništa drugo vidljivo je (malo puno usporeno) kako se ništa promijenilo nije od svih tih podijela. recimo tamo striček posudi nekaj i onda mora robovati stričeku koji mu je posudil dok ga drugi stričeki ne otkupe prodavši ispod cijene neki grunt za koji su krv prolevali.
eto tako se i danas dijelimo na crkvu, lopove i idiote. prvi su nedodirljivi i nenadjebivi, zaboli njih kako je idiotima, tu i tamo se zamiješaju braneći lopove, jer bez njih ni lopovi ne bi mogli raditi svoj težak posao, sve je to amenovano i još popraćeno "dašutnjakom" odnosno dotom zbog koje se i dalje šuti i ne dira. Idioti su neinteligentni. Uopće se ne znaju snaći ni u vremenu ni u prostoru. Dokaz da su živi upravo svjedoči to svakovjekovno, svakogodišnje i svakodnevno zakidanje, zajebavanje i prcanje ove prve dvije grupe.
Dok su crkvenjaci na toplom, dio lopova na sigurnom, idioti su na hladnim, kišnim ulicama. Dio njih. Dio je pomudrio pa i ne izlazi iz svojih rupa, gleda hrvatske kraljeve i zaključuje kako nema svrhe. Ima li?

- 13:37 - Komentari (10) - Isprintaj - #