skaska

petak, 30.04.2010.

opet prostote

ajde da u grah ubacimo malo špeka. evo vidim na indexu pišeju kak je omiljena jacina dizajnerica dobila milju i tristo somova BESPOVRATNIH sredstava od ministarstva gospodarstva. lepo, s tim čovek more nekaj početi, i čovek a i žena što bi reko barba luka. ovom bih se ja prilikom kao iznad rake hrvatske kulture htjela osvrnuti na natječaj istog tog ministarstva a tiče se poduzetništva u kulturu. ono kaj bi meni bilo logično i normalno izgledalo bi recimo ovak: jedan kulturnjak popizdi i odluči: idem ja pokrenuti kazalište da im jebo pas mater kazališnim kuhinjama. ja bum imal kazalište i to je to. i onda on unajmi prostor i angažira razne male obrtnike da mu uređuju buduće kazalište, a uz to angažira i razne male umjetnike (zar postoje veliki?!) da sve to šlusira. al kju. ništa se tu ne pokreće osim zabokrechine. kad malo zavirimo iza zastora, eto ti ga zastor sam. ajmo se malo premazati kremom da ne pocrnimo. pretpostavimo da je sve kul i da nema vipa pri dodjeli i eto ti ga ovaj kaj hoće nekaj dobi nikaj. ili recimo love dovoljne da napravi dva šekreta u kazalištu. za žene i ljude, što bi reko barba luka. i tko tu koga onda pokreće i potiče, tko tu koga jošte mulja.
u novinama fotači MORAJU fotkati samo političare i lopove. dakle jedne te iste svaki dan. dozlogrdilo nam gledati svakim danom ugojenog sanaderina, pa smo prvih dana jacine dinastije čak i pomislili ajde idemo dalje. no nekak piči to paralelku: zasićenje jacinim fotkama i njenom vladavinom. raji voda do grla. al ima još mesta za grah. i dokle god ima mesta za grah sve ove demonstracije po ulicama neće imati adrenalina niti će ga poticati kod onih što se JOŠ ne usude pridružiti ulici.
kao da ulazim u centar bolidum birati namještaj i vidim iste garniture. sve na prvi pogled okej, al kad sjedneš pucaju čavli. nema tu vjetra u jedrima, nema ni jedara. sve se čini bezglavo a opet ti jede glavu.
preostane li da budemo optimisti samo u okviru svog malog vrta urodom ćemo hraniti svinje. a što je previše, previše je.
čestitam vam stoga 1. maj, dan rada naspram svih ostalih 367 dana u kojima se slavi lopovluk i muljanje po glavi stanovnika. po glavi? uskoro ćemo morati imati i dvije, tri glave da možemo u budućnosti sanirati sve pizdarije svojih velikih vođa. (opaskaska) dvije, tri ili četiri glave pa tako unedogled prenosive su na djecu. to je temeljno naglasiti!

- 11:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #