lady Rosenred

18.08.2008., ponedjeljak

the end

Upisala sam engleski i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bez plaćanja. 73. mjesto od 3000 kandidata koji su pisali prijemni. :D Igor je upisao Šumarski fakultet, također u Zagrebu, također bez plaćanja. :) S ovim blogom je gotovo i neću otvarati novi sljedećih 10 godina jer su mi donijeli više zla nego dobra. Još uvijek sam s Igorom i jako smo sretni :) (2 godine i 3 mjeseca). Još samo jedna stvar... Pa na cijelom blogu nema ni jedne moje slike :D E pa evo vam, za oproštaj ;)
napomena: skoro sve su slikane lošom VGA kamerom pa na nekim ja izgledam blijeda ko smrt a Iggy crven ko paprika :D ;) imate komentar uz svaku...

Ja Rudolph... (svijetli mi nos)
Image Hosted by ImageShack.us


Igor i ja, to je ona problematična slika :D
Image Hosted by ImageShack.us


Nemam pooooojma kak sam uspjela na ovoj fotki tak dobro ispast :D al ne ličim baš na sebe i u stvarnosti nemam ružičastu kožu :D
Image Hosted by ImageShack.us


Još jedna od Igora i mene... U tom trenutku me strašno bolio trbuh pa izgledam umiruće.
Image Hosted by ImageShack.us


cijela ja... slikano u Novigradu (Istra), digitalcem.
Image Hosted by ImageShack.us



To bi bilo sve od mene.
Prvi blog: negdje krajem 2004.
Zadnji blog se zatvara: 18.8.2008. 22:53


- 22:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #

30.11.2007., petak

take your brain to another dimension

Image Hosted by ImageShack.us


Prije nego što počnem, isto pitanje kao i u prethodnom postu… U kojem su vam fontu ona slova „lady Rosenred“ na vrhu bloga? Ako je Arial ili nešto slično a ne AnglicanText, onda mi recite, pliz… Il još bolje, skinite AnglicanText. yes

Idemo dalje… Već me i sramota posjećivat vlastiti blog pošto nisam napisala post već mjesec dana. Znam da zvuči ofucano, ali nisam stigla. Ma koga ja zavaravam. Ne da mi se.

I malo se osjećam krivo što posjećujem tuđe blogove i ostavljam komentare tek kad ja napišem novi post. Znam da je licemjerno tako se ponašati i onda uopće očekivati komentare, al jebiga. Kad nisam „ufurana“ u blogove ni približno koliko sam nekad bila.

Sa školom je sve dobro. Istina da je dvojka iz engleskog malo uzdrmala moje očekivanje da prođem s 5, al čini se da je sve to samo u mojoj glavi… Komad iz matematike me ne brine tolko, to će se već nekako srediti… Ukratko, zadovoljna sam ovim polugodištem.

Bila sam na izborima, i to mi je stvarno bilo jedno zanimljivo iskustvo, bez obzira na to što stranka za koju sam glasala nije ni ušla u Sabor :D (nije Abeceda demokracije, da se razumijemo smijeh)

A jedina stvar na koju se nemam apsolutno NIŠTA požaliti su – subote s Igorom thumbup. A kad još nadodam da je moje subotnje doživljaje upotpunjavalo još nešto, e onda je to stvarno savršenstvo. Bila sam i na puno rođendana. Na većini je bilo odlično, na nekima malo manje odlično zujo.

I da. Opet ne znam na koji ću faks. Zapravo na filozofski ću, vjerojatno (jer na ništa drugo ne mogu ni upasti), ali ne znam što s filozofskog. I svi već razmjenjuju neke knjige za pripremu za prijemne, a ja ništ. Pa dajte ljudi, udijelite. Makar da kopiram crywave.


I'll take your brain to another dimension.
I'll take your brain to another dimension.
I'll take your brain to another dimension.
Hold it!
Pay close attention.


- 21:26 - Komentari (6) - Isprintaj - #

31.10.2007., srijeda

feel home anywhere the light of day is drowned in heavy rain

Image Hosted by ImageShack.us


Eh da. Njemačka. Neću o tom. Ako kažem da je bilo prekrasno, nezaboravno, jedva čekam opet – lagala bih, a da kažem da je bilo koma, glupo, dosadno – opet lažem, a i ispadam nezahvalno razmaženo derište jer "koliko bi se djece na mojem mjestu tako veselilo ovom putovanju a ja bi radije bila u školi nego tamo"… Bla bla.
Al bilo je dobro. Baš onako… dobro.
Ekipa s kojom sam išla – nemam prigovora, sve super.

O prometnoj nesreći isto neću jer ionako svi već sve znaju, a opet možda i ne, jer sam čula i neke izmišljotine u vezi toga but I really don't care… Život ide dalje sretan.

E ali moram ispričat jednu tragičnu priču. Bila je tamo neka ogromna trgovina s raznom robom, među ostalim i CDima. I nakon jako, jako puno premišljanja napokon odaberem Poisonblack – Lust Stained Despair. I pljunem 10 eura za njega (to po nekoj sniženoj cijeni). I odem u neku trgovinu s obućom. Dok sam se preobuvala, ispustim vrećicu i odem. I tek nakon 15 min skužim da mi to fali. Vratim se. Nema je više.
cry cry cry
Ovim putem pozivam sve ljude dobra srca da ako imaju bilo što od gore navedene grupe (ionak imaju samo 2 albuma) da me hitno kontaktiraju. Isto vrijedi i za dvije niže spomenute grupe. Zahvaljujem.

Sa školom je sve relativno dobro. Ovisi o predmetu. Ma mogu reći da sam zadovoljna. Ovu godinu mi je bitno samo proći s 5 pa da ne moram na maturu.

O izboru faksa – u sljedećem postu. Došlo je do popriličnih promjena.

Imam 18… I dobro se osjećam yes. Bolje nego što sam mislila da će biti. I idem na izbore, ali još uvijek ne znam za koga ću glasati. I kad bi si našla neku stranku sa stavovima po mojem ukusu, oni se vjerojatno ne bi uspjeli probiti kraj gigantskog HDZa i SDPa, pa mi na kraju ostaju samo oni. Šugavo.

Ovih dana uglavnom slušam Amorphis i Sentenced, oboje prekrasni lyricsi. Mp3 mi stigao s popravka ali mi krepale slušalice.

I jedno pitanje svima koji nedajbože nalete na ovaj blog. Kak vidite onaj natpis "lady Rosenred"? Jel onak ko lijepa zavojita ukrašena slova il' onak' bezveze? Ak vidite bezveze, slinite AnglicanText font. Nećete požaliti yes


so it will not play, will not rejoice at all
music will not play to please
give off the right sort of joy
for it was fashioned from cares
moulded from sorrow

- 18:53 - Komentari (6) - Isprintaj - #

17.10.2007., srijeda

bit će post čim uhvatim malo vremena

ispričavam se.
u njemačkoj je bilo... okej. :)
- 08:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

14.09.2007., petak

winds of euphoria and lucid needs

Image Hosted by ImageShack.us

Bolesna sam, ali to mi neće pomoći da izbjegnem u Njemačku. Ma i s tim sam se već pomirila. Ustvari, i nisam više bolesna. Samo još kašljem, temperatura, glavobolja, grlobolja i šmrcanje su prošli.

U utorak nisam bila u školi, u srijedu jesam, a jučer i danas opet nisam bila. Da, znam, zvuči glupo, ali u utorak sam se našopala Lupocetima pa mi je temperatura pala, a kad sam se u srijedu vratila iz škole – bila je veća nego u utorak. Tak da mi je ćale savjetovao da ne idem u školu do kraja tjedna. Vjerovali ili ne, teško mi je to palo.

Napravit ću neki komplicirani kolač skroz sama! Jupiii! njami nut

Btw, filozofija možda i nije tak zakon.

Za oko mjesec dana ću imati 18. rođendan... Ne želim to...Jedina dobra strana je što ću moći normalno kupovati cigare i alkohol. Ne želim tolku odgovornost, bilo je baš dobro biti maloljetnica...! Kad napraviš sranje onda te uvijek opravdavaju – ma ajd, mlada si, mladost – ludost, imaš vremena naučiti, ma to je sad pubertet, adolescencija, svi su oni ludi u to doba... A sad!? Kad budem punoljetna, svi će se pozivati na moju «odgovornost, samosvjesnost, ozbiljnost» i slična sranja... Osjećam se staro tuzan.

Pusa Igoru... Vidimo se sutra... cerek


winds of euphoria and lucid needs
a call, a desire deep inside of me
a hope yon all loss and broken dreams
an ephemeral walk in elysian fields


- 10:34 - Komentari (3) - Isprintaj - #

08.09.2007., subota

heaven queen carry me away from all pain

Image Hosted by ImageShack.us


I ta škola je napokon počela... Prilično bezbolno. Uživam dok još mogu slobodno vrijeme provoditi kao na praznicima – ljenčareći. Ne znam kako ću se natjerati na učenje.
Filozofija je zakon!

Idem u glupu Njemačku za dva tjedna. Zašt nisam odustala kad sam još mogla!!!??? Da bar dobijem neku boleštinu (izlječivu i ne spolnu rofl) prije toga pa da ne moram ići. Ma dobro, ajd, šalim se.
To je neki program za mlade koji valjda ima veze s EU, i mora se biti jako aktivan, komunikativan i sudjelovati u svakakvim projektima tamo a ja stvarno ne volim takve stvari i nisam komunikativna, bit će i sporta a ja ne volim sport, čak i snimanja nekih filmova ili igrokaza što mi je definitvno najgore od svega (jedino bi možda pornići bili malo zanimljiviji).
Kill me, please. Ionako su se svi iz Španjolske vratili bolesni (haha), valjda ću pokupiti neki gadan oblik gripe.

Hvala Igoru na prekrasnim darovima (lepeza, igračka za koju ne kužim baš kak funkcionira, slika nekog djela od S. Dalija, euri, i što je najbolje, crne cigarete BlackDevil koje jako fino mirišu na čokoladu kad se puše smokin).

Nadam se da će mi večerašnji izlazak popraviti pogled na svijet oko sebe.


early morning moments, a glimpse of joy
but soon it's over and I return to dust
as I try to be everything and everyone
I shrivel up and waste away


- 16:35 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

ja...

the journey begins with curiosity
and envolves into soul-felt questions
on the stones that we walk
and choose to make our path
sometimes never knowing
other times knowing too much

filtering out the bad that holds us back...
take hold of what is true to your hunger
a hunger that will not go away
plans for tomorrow, they will remain

won't you join me on the perennial quest
reaching into the dark, retrieving light
search for answers on the perennial quest
where dreams are followed, and time is a test

no time for mental crutches
the maker has moved on
I will take it raw and be on my way

those that stood beside me
I'm glad you understand
behind these written words
I share the simple plan
to hang on to the way that we feel

from rivers of sorrow
to oceans deep with hope
I have travelled them
now, there is no turning back
the limit, the sky

I ask my questions Why? What today?
When tomorrow?

filtering out the bad that holds us back...
take hold of what is true to your hunger
a hunger that will not go away
plans for tomorrow, they will remain


(death - perennial quest)