Ladonja - http://ladonja.org

09.02.2010., utorak

Ladonja Pula - predsjednik kluba vijećnika liste Plinija Cuccurina, Bruno Nefat: Neophodno je osnivanje pregovaračkog tima za rješavanje problema s vlasnicima zemljišta

Pula, 09.veljače 2010.

Gradsko vijeće Pula
Klub vijećnika liste Plinija Cuccurina
Predsjednik kluba Ladonje Bruno Nefat



Nefat: Osnovati pregovarački tim za rješavanje problema s vlasnicima zemljišta

Pulska gradska uprava mora, želi li ostvariti barem dijelić predizbornih obećanja o rješavanju prometa u mirovanju u ovom gradu, prihvatiti znatno širi krug zainteresiranih osoba i započeti javni, otvoreni pregovarački proces. U suprotnom, od proklamiranog konsenzusa, ali i realizacije neće biti ništa, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Bruno Nefat, predsjednik Kluba vijećnika Nezavisne liste Plinija Cuccurina u pulskom Gradskom vijeću.

- Vjerovali smo da će se nakon što je Ladonja iznijela svoje stavove o planiranju i izgradnji parkirnih kuća Grad pokrenuti malo ozbiljniju stručnu, a potom i javnu raspravu. Međutim, posljednje aktivnosti gradske uprave po tom pitanju ne daju nade da će proces krenuti u pravom smjeru, kazao je Nefat, te je ukazao na činjenicu da je u programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2010. godinu predviđena samo izgradnja parkirališta Karlo Rojc – sjever, za cijenu od dva milijuna kuna. Za bilo kakvu drugu izgradnju ili sufinanciranje parkirnih kuća, sredstva u proračunu za ovu godinu nisu predviđena.

Nefat je podsjetio kako je jedna od najranije razmatranih lokacija za izgradnju parking kuće ona na kojoj se nalaze vanjska igrališta Gimnazije – prva idejna rješenja potječu s kraja 80-tih godina prošlog stoljeća, a posljednje rješenje, koje je izradila tvrtka „AD“ iz Pule, predviđa izgradnju podzemne parkirne zgrade s nadzemnom sportskom dvoranom.

- Od nadležnih tijela Gimnazije zatražena je suglasnost na idejni projekt izgradnje parking kuće i sportske dvorane, o čemu je Školski odbor raspravljao 15. prosinca prošle godine, te je Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu dao preliminarno negativno očitovanje, i to stoga što su prijedlogom Upravnog odjela razmatrani samo aspekti izgradnje parkirne kuće, a izgradnja dvorane se povezuje „…eventualno s kasnijim stvaranjem financijskih uvjeta…“. Stav je Školskog odbora bio da takav prijedlog ne predstavlja adekvatnu kompenzaciju za izgradnju podzemne garaže, što je posve razumljivo, jer Gimnazija i ne raspolaže drugom akumuliranom vrijednošću, a od naznačene mogućnosti sufinanciranja izgradnje dvorane od strane županije i nadležnog ministarstva još neko izvjesno vrijeme neće biti ništa, kazao je Nefat i naglasio da ovaj posljednji slučaj pokazuje da se, od strane gradske uprave, nastavlja s praksom slabo ili nikako pripremljenih pregovaračkih postupaka s vlasnicima zemljišta na kojima se planiraju javne investicije.

- Budući da grad nema mogućnost prisilnog izvlaštenja, gradska bi se uprava doista trebala zamisliti nad metodama koje pojedini upravni odjeli već godinama primjenjuju tijekom pregovora s vlasnicima, jer stalno ponavljanje „slučajeva“ (Japodska ulica, Ulica Bože Gumbca, parkirna kuća Pragrande, bazen Pragrande… ) ukazuje na nedostatak pregovaračkog umijeća. Stoga predlažemo stvaranje jedinstvenog pregovaračkog tima za Grad Pulu, koji bi rješavao sve osjetljivije situacije s vlasnicima zemljišta. Za početak, predlažemo mješoviti tim stručnjaka (inženjera, pravnika, ekonomista, sociologa i psihologa) po mogućnosti iz redova već zaposlenih djelatnika u gradskoj upravi, ustanovama i trgovačkim društvima, a koji bi razvijao pregovaračke modele i sam sudjelovao u pregovorima, kazao je Nefat.

Izvor: Ladonja.org

Glas Istre: MIŠLJENJE LADONJE Grad Pula treba pregovarački tim

iPress: Ladonja: Bez sposobnih pregovorača neće biti ni gradnje

GradPula.com:

- 23:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  veljača, 2010  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi
1

lokalna zajednica

Nezavisni.org