Književni natječaj "Kvant književnosti"

26 kolovoz 2013


Mislite da baš u vama čući neprepoznati pjesnik ili spisatelj? Oduvijek ste se htjeli okušati u pisanju? Imamo rješenje za vas. Bili brucoš ili dugogodišnji student, na doktoratu ili asistent!

Klub studenata PMF-a „Ćumez“ objavljuje natječaj za najbolju priču i pjesmu pod nazivom „Kvant književnosti“. Na natječaju mogu sudjelovati svi studenti/bivši studneti i zaposlenici Prirodoslovno-matemtičkog fakulteta te mladi znanstvenici / znanstveni novaci/ polaznici doktorskih studija na institutima, ukratko: ljudi usko vezani za znanost, s neobjavljenim pričama i pjesmama slobodne tematike. Dakle, pišite o čemu želite, neka vas obuzme inspiracija, od ljubavi do SF-a i paralelnih svemira i života.
Pjesme i priče pristigle redovito će se objavljivati na blog stranici http://kvantknjizevnosti.blog.hr/, a bit će organizirano i glasovanje čitatelja koji će iste čitati. Uz glasove ocjenjivačkog povjerenstva te glasove čitatelja, najbolje priče i pjesme bit će nagrađene, a pobjednički radovi objavljeni u časopisu PMF-a. Natječaj nema ograničenja u temi; slobodno pišite o čemu god želite!

Posebna nagrada dodijelit će se priči i pjesmi koja će biti usko vezana uz znanost. Sve pjesme/ priče odabrane od strane ocjenjivačkog povjerenstva biti će izvedene na recitalu na kojem će biti, uz čitanje, i svečana dodjela nagrada.

Radovi su šalju isključivo elektronskom poštom, na adresu knjizevni.klub.cumez@gmail.com s naznakom „Kvant književnosti“ te sa šifrom i podacima o autoru ( ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail te povezanost sa znanošću- točno navesti student kojeg odsjeka, ili radno mjesto). Podaci o autoru ne moraju se s rezultatima natječaja objaviti javno, ali u mailu mora biti izražena želja za tim. Želja za anonimnošću bit će poštivana. Svaki autor može sudjelovati s maksimalno tri rada u kategoriji pjesme i tri rada u kategoriji priče ( dakle, ako šaljete i priče i pjesme, moguće je poslati maksimalno šest radova).

Radovi se primaju do 26. listopada, zaključno do ponoći.

BITNO! Natječaj nije samo za znanstvenike ili studente s PMF-a! Sudjelovati mogu svi koji rade na institutima ili se bave znanošću kao takvom u nekim drugim institucijama! Dakle: od medicine, farmacije, kemije, fizike ili biotehnologije i svih ostalih znanstvenih polja! Također, isto pravilo vrijedi i za studente!

Rezultati najtečaja biti će objavljeni na Facebook stranici te ne blogu, a svi će dobitnici biti obaviješteni mailom. Recital će se održati prema dogovoru.
Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju!
Pišite i zabavite se!
Vaš Ćumez


Natječaj podržavaju:



Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.