Dodjela nagrada!

11 studeni 2013

U ponedjeljak u 18 sati, u knižnici Bogdana Ogrizovića bit će svečana dodjela nagrada za Kvant književnosti i čitanje odabranih radova

Napokon ćemo saznati tko je odnio nagrade na natječaju Kvant književnosti! Naša stručna komisija pregledala je radove te su odabrani najbolji. Književni natječaj Kvant književnosti je imao u cilju povezati znanost i umjetnosti te potaknuti mlade znanstvenike da pišu. Osim nagrada najboljim pričama i pjesmama, dodjeljujemo i nagrade kojima je tema znanost.

Dođite u knjižnicu Bogdana Ogrizovića u ponedjeljak, 11. studenog, u 18 sati i poslušajte najbolje priče i pjesme.

Rok je produljen do utorka!

27 listopad 2013

Za sve koji se boje da nisu stigli ili su zaboravili, svoje radove možete poslati do utorka ujutro! Svi radovi nakon toga biti će poslani stručnoj komisiji.
Požurite se :)

Vaš Ćumez!

Članovi komisije i nagrade

22 listopad 2013

Budući da se već polako bližimo kraju, vrijeme je da saznate imena nekih od članova komisije :
Miroslav Kirin, Tomica Bajsić, Danijela Stanojević, Saša Ceci, Jasna Šurina. :)

Također, što se tiče nagrada, svakog pobjednika očekuje par vrijednih knjiga! Fraktura, Ljevak te Školska knjiga su sponzorirali set knjiga za pobjednike.

Još svega nekoliko dana! Pišite :)

Kvant književnosti: Biti i ne biti

07 rujan 2013

Prošlo je skoro dva tjedna od objave natječaja! Radovi polako pristižu. Zahvaljujemo se svima koji su nam već poslali svoje pjesme i priče. Kvanti književnosti polako putuju! Pišite nam i dalje, bilo da se odlučite za poeziju ili prozu, haiku ili basnu, modernu bajku ili SF priču, fantasy, ili ljubavne pjesme.
Od impresionizma do soneta, nestrpljivo očekujemo vaše uratke! Možda želite da vaš rad bude vezan za znanost? Imamo posebne nagrade i za to.

Odlučili smo da radove nećemo objavljivati do isteka roka natječaja, kako bi pri glasanju publike svi imali istu šansu. Svi radovi koji pristignu biti će objavljeni na blogu, a odabrani radovi biti će izvedeni na recitalu, uz pobjedničke. Za motivaciju, poslušajte jednu od najljepših pjesama velikog Tina Ujevića.

Svi vi u kojima čuči inspiracija: budite i ne budite, odvažite se.

Tin Ujević: Pobratimstvo lica u svemiru
Književni natječaj "Kvant književnosti"

26 kolovoz 2013


Mislite da baš u vama čući neprepoznati pjesnik ili spisatelj? Oduvijek ste se htjeli okušati u pisanju? Imamo rješenje za vas. Bili brucoš ili dugogodišnji student, na doktoratu ili asistent!

Klub studenata PMF-a „Ćumez“ objavljuje natječaj za najbolju priču i pjesmu pod nazivom „Kvant književnosti“. Na natječaju mogu sudjelovati svi studenti/bivši studneti i zaposlenici Prirodoslovno-matemtičkog fakulteta te mladi znanstvenici / znanstveni novaci/ polaznici doktorskih studija na institutima, ukratko: ljudi usko vezani za znanost, s neobjavljenim pričama i pjesmama slobodne tematike. Dakle, pišite o čemu želite, neka vas obuzme inspiracija, od ljubavi do SF-a i paralelnih svemira i života.
Pjesme i priče pristigle redovito će se objavljivati na blog stranici http://kvantknjizevnosti.blog.hr/, a bit će organizirano i glasovanje čitatelja koji će iste čitati. Uz glasove ocjenjivačkog povjerenstva te glasove čitatelja, najbolje priče i pjesme bit će nagrađene, a pobjednički radovi objavljeni u časopisu PMF-a. Natječaj nema ograničenja u temi; slobodno pišite o čemu god želite!

Posebna nagrada dodijelit će se priči i pjesmi koja će biti usko vezana uz znanost. Sve pjesme/ priče odabrane od strane ocjenjivačkog povjerenstva biti će izvedene na recitalu na kojem će biti, uz čitanje, i svečana dodjela nagrada.

Radovi su šalju isključivo elektronskom poštom, na adresu knjizevni.klub.cumez@gmail.com s naznakom „Kvant književnosti“ te sa šifrom i podacima o autoru ( ime i prezime, adresa, broj telefona i e-mail te povezanost sa znanošću- točno navesti student kojeg odsjeka, ili radno mjesto). Podaci o autoru ne moraju se s rezultatima natječaja objaviti javno, ali u mailu mora biti izražena želja za tim. Želja za anonimnošću bit će poštivana. Svaki autor može sudjelovati s maksimalno tri rada u kategoriji pjesme i tri rada u kategoriji priče ( dakle, ako šaljete i priče i pjesme, moguće je poslati maksimalno šest radova).

Radovi se primaju do 26. listopada, zaključno do ponoći.

BITNO! Natječaj nije samo za znanstvenike ili studente s PMF-a! Sudjelovati mogu svi koji rade na institutima ili se bave znanošću kao takvom u nekim drugim institucijama! Dakle: od medicine, farmacije, kemije, fizike ili biotehnologije i svih ostalih znanstvenih polja! Također, isto pravilo vrijedi i za studente!

Rezultati najtečaja biti će objavljeni na Facebook stranici te ne blogu, a svi će dobitnici biti obaviješteni mailom. Recital će se održati prema dogovoru.
Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju!
Pišite i zabavite se!
Vaš Ćumez


Natječaj podržavaju:<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.