Brza ljetna Calivita detoksikacija

24.06.2011.

Ljeto je idealno vrijeme za pospremanje i generalno čišćenje organizma. Tijekom godišnjeg odmora trebamo obnoviti tijelo i psihu, iznurene suvremenim žustrim životnim tempom, te pripremiti imunološki sustav za izazove koje donose hladniji jesensko-zimski dani. Osim što ćemo se psihofizički obnoviti, ovo je idealna prigoda da usporimo starenje organizma. Zbog toga smo za vas osmislili brzu, jednostavnu ali snažnu anti-age detoksikaciju.

Piše: Renata Armanda, Dipl. ing. nutricionist

Prijedlog mini detoksikacijske kure u trajanju od 5 - 7 dana

PREHRANA:
Tijekom jutra: puno voća (koliko želite i koje želite, ali najkorisnije za detoksikaciju su maline, ribiz, kupine, jabuke, marelice, breskve, limun, grejp, lubenice, dinje, grožđe)
Tijekom dana: povrtna juha (što više različitih vrsta povrća, te obavezno dodati češnjak 5 minuta prije kraja kuhanja, a list peršina nakon što sklonite juhu s vatre. + dvopek ili neka žitarica (riža, ječam, proso, palenta) + kuhano povrće + salata (po izboru, začinjena limunom i maslinovim uljem).
Neka zadnji obrok bude što ranije prije spavanja.

DODACI PREHRANI:
Tijekom ove mini kure pije se puno vode te se uzima kombinacija proizvoda Digestive Enzymes (kompleks enzima) + Ocean 21 ili Klorofil na sljedeći način:
Enzimi:
Digestivni enzimi: 2 tbl ujutro odmah nakon ustajanja sa čašom vode, 2 tbl između doručka i ručka, 2 tablete između ručka i večere te 2 tbl prije spavanja. Upotreba enzima na ovaj način i u ovoj količini ne preporučuje se osobama koje uzimaju lijekove za razrjeđenje krvi ili lijekove koje sadržavaju acetilsalicilnu kiselinu, kroničnim bolesnicima te osobama sa bolestima jetre i bubrega, osobama sa ulkusnom bolešću i gastritisom
Otopina za stanično čišćenje:
2 čepa Oceana 21 ili 2 čepa Klorofila pomiješati sa 1 -1,5 l vode te popiti tijekom dana


Eventualne smetnje koje se mogu pojaviti tijekom detoksikacije normalna su pojava i nestaju unutar nekoliko dana zbog čišćenja organizma. Mogu se javiti osjećaj slabosti ili glavobolje, pospanost, češće mokrenje, simptomi tipa prehlade sa curenjem nosa i kihanjem, oblaganje jezika, zadah iz usta. Napomena: kura se ne preporučuje kroničnim bolesnicima, trudnicama, dojiljama, djeci u razvoju te svima koji se osjećaju slabo.

Ostali proizvodi koji mogu pomoći pri detoksikaciji:

Nopalin (za čišćenje crijeva, piti s puno tekućine)
LiverAid (za čišćenje jetre)
Trimex (smanjenje apetita, čišćenje jetre, ubrzanje metabolizma)

Budite hrabri, probajte i javite nam se sa povratnim informacijama!

Izvor: CaliNews lipanj 2011.

OOOOOOO2 DA! Kisik u kapima

19.06.2011.

Zrak koji udišemo sve je siromašniji kisikom, pogotovo u urbanim mjestima. Stoga je suplementacija kisika izuzetno korisna. Dodatni kisik se može osigurati uzimanjem napitaka obogaćenih kisikom, udisanjem kisika u barokomori, te primjenom kupki obogaćenih kisikom.
OxyMax sadrži 12.000 puta veću količinu kisika nego obična voda! OxyMax je formula koja sadrži kemijski vezan, biološki iskoristiv kisik. Dovoljno je ukapati ga u čašu vode i spremni ste za oksigenaciju vašeg organizma.

Kisik - osnovni element života

Kisik se u naš organizam uglavnom unosi disanjem, ali to je moguće i putem kože i sluznice probavnih organa. Jednom kada dospije u naš organizam, kisik se krvlju prenosi do stanica. Čak 99% kisika koji se prenosi vezan je za hemoblogin (Hb) koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima, a ostatak kisika (cca 1%) se prenosi otopljen u krvi. Danas, kada su naše potrebe za kisikom povećane, a njegova količina u zraku smanjena, imamo praktično rješenje i mogućnost korištenja stabiliziranog kisika u kapima. Ovaj oblik kisika je izuzetno iskoristiv jer je kemijski vezan slično kao u hemoglobinu. U slučaju stabiliziranog kisika, kisik je dio složenije molekule koja se, u doticaju s kiselinom u želucu, razlaže i oslobađa kisik. Dakle, stabilizirani kisik je u obliku koji je dostupan djelovanju staničnih enzima koji kidajući te kemijske veze, oslobađaju kisik koji nam je potreban. Tako oslobođeni kisik ulazi u krvotok i time se količina kisika koja nije vezana za hemoglobin u crvenim krvnim zrncima podiže.


Povoljni učinci stabiliziranog kisika

Povećava količinu kisika u krvi.
Povećava proizvodnju energije.
Pospješuje procese detoksikacije organizma.
Pomaže bržem zacjeljivanju i obnovi tkiva.
Pomaže rad jetre, mozga i živčanog sustava
Potpora imunitetu, kod alergija, infekcija, problema disanja...

Dr. József Kohán
izvor: CaliNews lipanj 2011.

Mikroskopska analiza žive kapi krvi

02.06.2011.

OBAVIJEST


Dragi posjetitelji,

CaliVita – Nutricionističko savjetovalište i mikroskopska analiza žive kapi krvi

SPLIT
SUBOTA – 04. 06. 2011.


ZADAR
NEDJELJA – 05. 06. 2011.
Nazovite za dogovor i rezervaciju termina…

Više o pregledu: www.vitamini-hr.com/calivita_page/n_page/darkfield_mikroskop.html

Vaši,

Calivita Tim
Posjetite Website

 

Copyright, 2011

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.