share
zdravlje je bogatstvo

13.01.2013., nedjelja

UČLANJENJE I PRODUŽENJE ČLANSTVA

Učlanjenje u CaliVitu - nova pravila od 1. siječnja 2013.

Od 1. siječnja 2013. važeće su dvije mogućnosti učlanjenja:

Kupovinom proizvoda u minimalnom iznosu od 120 komercijalnih bodova (KB) na jednom računu, što iznosi 150,00 kn, te ispunjavanjem pristupnice postaje se članom CaliVite. 120 KB se oduzima i ne ulaze u mjesečni bonusni izračun
Kupovinom proizvoda u minimalnom iznosu od 239 komercijalnih bodova (KB) na jednom računu, što iznosi 299,00 kn, te ispunjavanjem pristupnice postaje se članom CaliVite. 239 KB se ne oduzima i ulaze u mjesečni bonusni izračun.
Dodatna pogodnost kupovine jednog proizvoda sa 50% popusta prilikom učlanjenja!

Ukoliko prilikom učlanjenja, iznos kupovine na jednom računu bude veći od 600 komercijalnih bodova (KB), što iznosi 750,00 kn, novi član ostvaruje dodatnu mogućnost da jedan od zadanih proizvoda kupi sa 50% popusta. Proizvodi sa 50% popusta imaju 50% manje bonusne i komercijalne bodove. Zadani proizvodi su: Ocean 21, Trimex, Vital ABO, Hand&Body, Pro State Power, Menopausal Formula, SambuRex, ZenThonic, CaliClean i Nopalin.Produženje članstva od 1. siječnja do 28. veljače 2013.

Članstvo se može produžiti kupovinom proizvoda u iznosu od 239 komercijalnih bodova (KB), što iznosi 299,00 kn. 239 KB ulazi u mjesečni bonusni izračun.

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.08.2012., ponedjeljak

Vital Man stimulans za muškarce na bazi 8 biljaka amazonskih prašuma

Kvaliteta spolnoga života bitno utječe na naše opće stanje, zdravlje i raspoloženje. Na nju možemo utjecati zdravim načinom prehrane, nepušenjem, održavanjem tjelesne snage/kondicije ali i biljkama koje postoje u prirodi. Umjesto kemijskih tvari upitne sigurnosti, posegnimo za najsigurnijim i najprirodnijim rješenjem – biljkama iz daleke Amazone čije su prašume prava riznica ljekovitih tvari. Osam različitih biljaka objedinjenih u ovom pripravku, daleko moćnije uklanjaju prepreke koje koče spolnost i spolnu želju i moć. Trenutni učinci su pojačan tok krvi u području zdjelice, čime se olakšava postizanje erekcije i jači osjećaj ugode. Ove biljke osvježavaju hormonski sustav koji je kao i svi drugi sklon starenju, doprinose hormonskoj ravnoteži i time pomažu održavanje zdrave razine steroidnih hormona. To je bitno svim muškarcima za što bolju izvedbu, a pogotovo onima čija razina testosterona ne omogućuje normalan spolni život.

VitalMan je prirodni podstrekač muške spolnosti koji pojačava spolnu želju i poboljšava kvalitetu samog spolnog čina
VitalMan možete koristiti kod erektilne nemoći i nemogućnosti postizanja orgazma
Sastav:

Sibirski ginseng (Eleutherococcus senticocus) 100 mg
Muira puama (Liorisma ovata) 100 mg
Guarana (Paullinia cupana) (std. 22 % kofeina) 100 mg
List damiane (Turnera aphrosidiaca) 50 mg
Korijen biljke Sarsaparilla (Sarsaparilla aristochiaefolia) 50 mg
Korijen biljke Maca (Lepidium meyenii) 50 mg
Korijen koprive (Urtica dioica) 50 mg
Catuaba bobice (Erytroxylum catuaba) 25 mg

60 tableta | Cijena: 134,67 kn | Cijena za članove: 101,00 kn

Akcija SOS vitalnost!

2 x Vital Man + 1 x IntiMoments

Kupovinom dvije bočice VitalMana i jedne kreme za povećanje užitka IntiMoments, na jednom računu, ostvarujete dodatnih 10% popusta i 50% veće bonusne bodove!

akcijska cijena: 254,70 kn
veći bonusni bodovi: 428 BB

Akcija vrijedi od 20. lipnja do 31. kolovoza 2012. godine

IntiMoments je krema za intimnu njegu i povećanje spolnog užitka koja:

pomaže ovlaživanje poticanjem lokalne cirkulacije
održava optimalnu Ph te vaginalnu floru te tako smanjuje rizik od infekcija


- 10 godina na hrvatskom tržištu
- Kombinacija 8 ljekovitih biljaka
- Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2012., ponedjeljak

Mrežni marketing danas

Poznato je da se Mrežni marketing ili MLM (Multi Level Marketing) prvi puta pojavio u Americi tijekom 50-tih godina prošlog stoljeća. Temelje novog poslovnog modela „od prijatelja prijatelju” postavili su William Casselbery i Lee Mytinger. Posao se razvija preko prijateljstava. Širenjem kruga poznanika kojima nudite poslovnu mogućnost gradite Mrežu potrošača i disributera. Genijalnost ovog poslovnog modela leži upravo u njenoj jednostavnosti: možete pokrenuti vlastiti posao bez velikih ulaganja, a uspjeh se postiže pomažući drugima da uspiju.

Tijekom godina ovaj se poslovni model neprestano poboljšavao i prilagođavao okolnostima, ali je uvijek bio aktualan, realističan i intrigantan. Marketinški plan – sistem nagrađivanja koji omogućuje zaradu proporcionalanu ostvarenim rezultatima prihvatila je najšira populacija i ovaj model se brzo širio s kontinenta na kontinent.

Ipak, tajna uspjeha Mrežnog marketinga leži u činjenici da je sistem uvijek pružao više od poslovne mogućnosti. Najvažnija karika cijelog sistema su sami distributeri, konzultanti, graditelji mreže ili suradnici u mreži, kako god ih nazvali.

Gradeći vlastiti, nezavisni posao, zahvaljujući sistemu obuke koji je sastavni dio sistema rada, imaju mogućnost usavršavanja i osobnog razvoja što im omogućuje kreativniji, moderniji, bogatiji, zdraviji, drugim riječima kvalitetniji život. Time je Mrežni marketing, gledano u širem kontekstu, bio i ostao odgovor i rješenje za određena socijalna i društvena pitanja.

Mnogi od današnjih milijunaša i milijardera svoje bogatstvo duguju Mrežnom marketingu. Ljepota je u tome je što svi oni nesebično dijele svoja iskustva s drugima i tako nude istu šansu svima koji nisu zadovoljni s onim što su postigli do sada i žele bolju budućnost. Putem seminara, knjiga, audio i video materijala postali su glasnogovornici sistema, a njihova imena s poštovanjem i zahvalnošću izgovaraju svi koji se bave ovom vrstom posla.

Treba spomenuti, da danas više nego ikad, zagovornicima Mrežnog marketinga postaju čak i oni koji su svoje bogatstvo stekli radeći neke druge poslove. Multimilijarder Donald Trump je nedavno izjavio da kada bi sve izgubio, našao bi dobru MLM kompaniju i počeo sve ispočetka.

Kada govorimo o Mrežnom marketingu danas, moramo biti svjesni činjenice da se u principu ništa nije promijenilo. Temeljne vrijednosti ovog poslovnog modela su i dalje iste. Mogućnosti su neograničene. Jedino su se okolnosti promijenile.

Generacija odrasla na novim vrijednostima želi te iste vrijednosti implementirati u sistem i iskoristiti njihove prednosti. Žele brže napredovati, žele suvremene koncepte edukacije, nova sredstva rada i sve prednosti koji pruža internet.

CaliVita je upravo zbog toga dobar izbor. To je tvrtka koja prepoznaje nove poslovne trendove i usmjerava ih u pravcu koji je najisplativiji za svakog pojedinca u Mreži.

Na vama je koje ćete prednosti i mogućnosti sistema iskoristiti. Neke će privući očuvanje zdravlja, a druge mogućnost zarade. Neki će se uključiti kao potrošači, a drugi kao graditelji mreže; neki će biti zadovoljiti s dodatnom zaradom, dok će drugima ovo postati jedini izvor prihoda; neki će se pridružiti zbog pozitivne energije i optimizma, ili samo zbog putovanja i druženja. A neki od vas će iskoristiti sve ove mogućnosti.

Mogućnosti koje pruža Mrežni marketing su neograničene, ali vaš uspjeh isključivo ovisi o vašoj spremnosti da promijenite vlastiti život.

Na ovim stranicama ćemo objavljivati sve što vam može pomoći u širenju znanja o Mrežnom marketingu i olakšati vam izgradnju vlastitog poslovanja.

Imre Zoltan Parokai,
Direktor međunarodne prodaje i razvoja mreže

- 18:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.03.2012., petak

Biljke protiv virusa

Prisutnost virusa u našem organizmu zdravstveni je problem čak i onda kada ne izazivaju nikakve simptome bolesti, jer su virusi po svojoj prirodi opasni i kada su tihi. Naime oni su pokretači brojnih oštećenja i nenormalnih biokemijskih procesa u stanicama. O njihovoj podmuklosti govori i činjenica da suvremena medicina zapravo nema djelotvorne lijekove, a cjepiva su razvijena za samo mali broj virusnih bolesti (dječje bolesti).

VIRAGO
Virago je biljni pripravak formuliran s ciljem pojačati djelotvornost snaga obrane (stanice imuniteta) uz istodobnu izravnu ulogu u inaktivaciji virusa. Specifično djelovanje Viraga daju amazonska biljka mačja kandža, list masline, cink, lizin, rudbekija i kora drveta Pau d’ Arco (taheebo). Ovi sastojci djeluju dvostruko na način da izravno uništavaju viruse, te podižu imunitet.

Mačja kandža (Uncaria tomentosa) je jedna od najvažnijih biljaka protuvirusnog djelovanja. Južnoamerički indijanci koriste ju već 2000 godina, a u srž znanstvenog zanimanja dospjela je zbog svojih sposobnosti - uništava viruse, smanjuje povišenu temperaturu, smanjuje upalu, djeluje protutumorski, a prema nekim novijim zapažanjima može pružiti zaštitu od uzročnika atipične upale pluća (virusa SARS). Uncaria djeluje i na imunološki sustav prvenstveno poticanjem stvaranja limfocita te jačanjem njihove aktivnosti, a znamo da su u borbi protiv virusa limfociti najvažnije stanice.

Maslina se s pravom može nazvati drvom života. Za protuvirusni učinak masline odgovorna je elenolna kiselina koja koči stvaranje transkriptaze i proteaze, enzima potrebnih nekim virusima da oštete zdrave stanice. Usporavanjem virusnog umnažanja tvari iz lista masline daju organizmu dovoljno vremena i mogućnosti da krene u napad. Tvari iz lista masline doprinose liječenju herpesa i drugih virusnih oboljenja, gripe i prehlade, gljivičnih infekcija, kroničnog umora i alergija, a djeluje čak i na virus HIV-a. Važnost iscrpine lista masline u liječenju virusnih oboljenja ističe biokemičar Arnold Takemoto riječima: Smatram da je iscrpina lista masline vrijedan dodatak protiv sindroma kroničnog umora i brojnih virusnih oboljenja, naročito onih tvrdokornih. Ona pokriva prostor koji dosad nismo mogli ispuniti.
Spojevi lista masline mogu djelovati tako da inaktiviraju djelovanje antibiotika, te stoga proizvode na bazi maslinova lišća ne bi trebalo uzimati u isto vrijeme kad i antibiotike.

Aminokiselina lizin ima svojstveno protuvirusno djelovanje, a posebno učinkovito koči umnažanje virusa herpesa.

Pau d’ Arco (taheebo), južnoameričko drvo, jedna je od najmoćnijih ljekovitih biljaka za potporu imunitetu.SAMBUREX
Smjesa iscrpine bazginih bobica, rudbekije, kozlinca, cinka te vitamina C najprirodnija je moguća zaštita i podrška imunološkom sustavu. Osobito ju preporučujemo djeci, starijima i rekonvalescentima, osobama oslabljenog imuniteta, osobama sklonim prehladi i infekcijama dišnih putova, slabokrvnim i kronično umornim osobama.

Cvijet bazge, jedne od najpoznatijih ljekovitih biljaka, često je dio kućne ljekarne. Bazga se proslavila u narodnoj medicini, a slavi ju i poznati njemački liječnik Knneip, najviše zbog njezine jedinstvene moći u liječenju prehlade, gripe i vrućice. Suvremena znanost razjasnila je tajnu djelovanja bobica bazge: bazga ima sposobnost onemogućiti ulazak / prodor virusa u stanice te njegovo umnažanje unutar stanice.Bazga posebno djeluje na viruse prehlade i gripe, a dokazano je da djeluje i na virus Herpes simplexa te još neke sojeve. Bobice bazge imaju i snažno antioksidativno djelovanje te smanjuju ukupnu razinu oksidativnog stresa.

Kozlinac (Astragalus) je poznata biljka u kineskoj medicini koja ima protubakterijsko, protuupalno i imuno-podupiruće djelovanje. Kineska medicina koristi kozlinac kod rinitisa i nadražaja sluznice dišnih organa uslijed sezonske alergije. U kombinaciji sa ehinaceom vrlo je djelotvorno sredstvo u zaštiti od infekcija dišnih organa.

C vitamin - od svih vitamina ima najvažniju ulogu u imunološkoj obrani tijela. Nužan je za pokretljivost leukocita i njihovu učinkovitost protiv napadača -bakterija te djelovanje glavne žlijezde imunološkog sustava - timusa.ZAJEDNIČKI SASTOJCI U OBA PROIZVODA:

Cink ima izuzetno značajnu ulogu u radu imunološkog sustava jer razmjerno njegovom nedostatku u organizmu slabi i naša sposobnost obrane od virusa te se povećava rizik za nastanak imunoloških poremećaja. Cink iskazuje jedinstveno djelovanje na žljezdu timus u kojoj sazrijevaju tzv.djevičanski limfociti dospjeli iz koštane srži i u timusu se, posredovanjem hormona timulina, pretvaraju u T-limfocite. Važnost T-limfocita je nemjerljiva u svim procesima imunološke obrane. Kako je za funkciju timulina nezamjenjiv cink, u slučaju nedostatka cinka timulin gubi svoju učinkovitost. To dovodi do stvaranja nedovoljnog broja zrelih T-limfocita, a posljedično takva osoba gubi sposobnost obrane od virusnih, gljivičnih i zloćudnih bolesti.

Rudbekija (ehinacea) je najpoznatija imuno-jačajuća biljka čije tvari doprinose povećanju broja imunoloških stanica odgovornih za inaktivaciju virusa i bakterija.


VirAgo - sastav jedne tablete
Ekstrakt lista masline 80 mg
Lizin 80 mg
Mačja kandža 60 mg
Kora drveta taheebo 30 mg
Korijen crvene rudbekije (ehinaceje) 25 mg
Cink 10 mg

Cijena: 225,33 kn
Članska cijena: 169,00 kn
173 BB
137,4 KB
90 tableta


SambuRex - sastav u jednoj žličici (5 ml)
Ekstrakt bobica crne bazge 5000 mg
Vitamin C (L-askorbinska kiselina iz antilske trešnje) 100 mg
Cink 5 mg
Biljna smjesa koja sadrži: 130 mg
Ekstrakt vršaka stabljike crvene rudbekije (ehinaceje) 74 mg
Ekstrakt korijena kozlinca (Astragalus membranaceus) 30 mg
Ekstrakt korijena uskolisne rudbekije (ehinaceje) 26 mg

Cijena: 265,33 kn
Članska cijena: 199,00 kn
203 BB
161,7 KB
240 ml

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2012., nedjelja

Probavni problemi

Nadutost, meteorizam ili flatulencija je povećana količina zraka u probavnom sustavu i vrlo
je čest problem naročito žena srednje i starije dobi. Uzrok nadutosti je najčešće u vrsti hrane
koju konzumiramo i vrsti bakterija koje imamo u crijevima. Zato je redoviti unos probavnih
enzima i korisnih bakterija nužan za uspostavljanje i održavanje zdrave crijevne flore.
Photobucket

Najčešći uzrok napuhavanja i pretjeranog nakupljanja plinova rezultat je kombinacije
nedovoljnog žvakanja hrane (gutanja zraka) te vrstom namirnica i bakterija
prisutnih u crijevima. Neki su ljudi genetički skloniji nadutosti zbog toga što imaju dulja
crijeva ili tendenciju začepljenju pri čemu se toksični otpad koji nastaje probavom dulje
zadržava u crijevima i bakterijama daje više vremena da proizvedu plinove. Uzrok može biti
i nepodnošenje određenih namirnica (npr. mlijeko), upale crijeva, ili užurbani način života i
brza (loša) prehrana. Omiljena hrana bakterija fermentacije su, kao i nama: ugljikohidrati
(šećer, žitarice, vlakna). Neki ugljikohidrati se ne mogu potpuno razgraditi (rafinoza) pa
dolaze u debelo crijevo i bakterijama uljepšavaju dan uzrokujući gomilanje plinova (kupus,
brokule, šparoge i neke žitarice). Drugi primjer je mliječni šećer laktoza čija je probavljivost
ograničena, stoga konzumacija većih količina mliječnih proizvoda i mlijeka često izaziva vjetrove,
nadutost, grčeve i proljev. Prirodna sklonost stvaranju plinova povećava se s godinama nedostatkom enzima
potrebnih za probavu (naročito ugljikohidrata pa nastaje fermentacija) i promjenama crijevne
flore. Ukoliko je probavljanje hrane otežano smanjenom proizvodnjom probavnih enzima,
veća količina polu razgrađene hrane dospijeva u debelo crijevo gdje dolazi do njihove fermentacije,
a broj se štetnih bakterija povećava. Ovaj proces pojačava se sporijim pražnjenjem crijeva, zatvorom, prisutnošću
divertikula (proširenja crijeva). Zbog toga uzimanje probavnih enzima znatno olakšava ovu situaciju.


Korisni savjeti
• Hranu dobro žvakati. Gutamo
li slabo prožvakanu hranu,
s njom ćemo progutati i
puno zraka koji će ostati
‘zarobljen’ u crijevima.
• Kombinirati namirnice.
Proteinske obroke (meso)
i ugljikohidrate (krumpir,
riža, tijesto, kruh) ne uzimati
zajedno, već ih odvojeno
kombinirati s kuhanim
ili svježim povrćem.
• Kontinuirano unositi dobre
bakterije (pogotovo nakon
antibiotskih kura kada je
crijevna flora narušena).
• Unositi enzime za probavu.
Probavni enzimi smanjuju
ostatke neprobavljene
hrane čime se smanjuje
njihova prisutnost u
debelom crijevu. Na taj se
način aktivno smanjuje
količina nastalog plina.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.11.2011., petak

Mangostin [Garcinia mangostana]

Photobucket O antioksidansima možemo čitati na brojnim forumima, ipak nije jasno jesmo li zaista svjesni zašto je važno organizmu osigurati ove spojeve u odgovarajućoj količini i visoke kvalitete.

U našem se tijelu, tijekom normalnih metaboličkih procesa, svake minute stvaraju tzv. slobodni radikali koji sadrže slobodne molekule kisika ili dušika. Oni mogu ulaziti u rekcije sa sastavnim dijelovima stanice, stanične membrane ili same DNK te ih tako oštetiti; istovremeno, slobodni radikali imaju važnu ulogu u prijenosu informacija unutar stanica. Nakupljanje slobodnih radikala može biti opasno i ovisi o našem načinu života: užurbani život, zagađen zrak ili pušenje (kod mnogih sve navedeno), te nepravilna prehrana siromašna antioksidansima. Ne bismo nikad rekli da se čak i tijekom vježbanja i teškog fizičkog rada povećava stvaranje slobodnih radikala, proporcionalno intenzitetu.
Razmislimo samo koliko puta se svakodnevno nađemo u takvim situacijama, u kojima može doći do pojačanog stvaranja slobodnih radikala.
Ukoliko se poremeti ravnoteža između antioksidansa i slobodnih radikala, nastaje tzv. oksidativni stres, koji prema istraživanjima ima važnu ulogu u procesima starenja kao i kod nekih kroničnih bolesti (npr. maligna i kardiovaskularna oboljenja). Iako slobodne radikale mogu neutralizirati stanični enzimi, određeni vitamini i drugi mehanizmi, kod povećanog napora to možda neće biti dovoljno.
Svojom prehranom i načinom života možemo povećati količine antioksidansa koji štite naše stanice, iako je to danas postalo teško, jer ne možemo biti sigurni da li određena hrana zaista sadrži vrijedne hranjive sastojke u onoj mjeri u kojoj mi to mislimo. U takvoj se situaciji isplati pribjeći visokokvalitenim dodacima prehrani, koji mogu biti izvrsna alternativa za jačanje naše antioksidativne zaštite.
U zadnje je vrijeme jedan od najpopularnijih prirodnih materijala s antioksidativnim učinkom postalo voće mangostin, koji prema do sada provedenim istraživanjima itekako zaslužuje ovu poziciju. Brojna istraživanja, od kojih neka još uvijek traju, ispitivala su njegove učinke i aktivne sastojke. U istraživanje provedenom 2006. godine iz mangostina je ekstrahirano i identificirano 14 antioksidativnih spojeva, a njegov glavni sastojak, alfa-mangostin opisan je kao jedan od spojeva s najsnažnijim djelovanjem.
Rađena su i dodatna istraživanja kako bi se ispitali antioksidativni učinci polifenolnih spojeva ekstrahiranih iz mangostina. Znanstvenici su došli do zaključka da jedan od ksantona može zaštiti nezasićene masne kiseline od oksidacije, na sličan način kao i vitamin E.
Istraživanje koje je proučavalo učinke mangostina na rak dojke pokazalo je da mangostin sprječava dijeljenje stanica i pospješuje staničnu smrt, uz to što onemogućuje stvaranje slobodnih radikala.
Drugo istraživanje proučavalo je antiupalne učinke alfa-mangostina (sama upala je proces reguliran slobodnim radikalima koje sintetiziraju stanice imuno sustava).
Antioksidansi uspijevaju zaštititi naše stanice tako da se „žrtvuju“ (slobodni radikali tako uništavaju njih umjesto stanica), pa bi prema tome trebalo zaštiti i njih dok ne dospiju u stanice, i odabrati proizvod koji je namijenjen upravo za to.
Stoga se preporuča upotreba dodataka prehrani koji sadrže više vrsta antioksidansa, bilo u tekućem obliku ili kapsulama: npr. dragocjeni aktivni sastojci mangostina djeluju sinergijski s antioksidativnim spojevima zelenog čaja kao i drugog voća.

Xantho PLUS
Cijena: 212,00 kn
Članska cijena: 159,00 kn
162 BB
129,2 KB
90 kapsula

Xantho PLUS - sastav jedne kapsule
Ekstrakt ksantostina iz kore Garcinia mangostana (std. na 10% alfa-mangostina, 20% polifenola) 166,7 mg
Zaštićena smjesa koja sadrži: 200 mg
Ekstrakt lista zelenog čaja (Camellia sinensis, std. na 45% ECGC) 150 mg
Ekstrakt sjemenki grejpa (Citrus paradisi, 40:1) 25 mg
Ekstrakt sjemenki grožđa (Vitis vinifera, std. na 90% proantocijanidina) 10 mg
Ekstrakt šipka (Punica granatum, std. na 20% elaginske kiseline) 5 mg
Prah ploda američke borovnice (Vaccinium corymbosum) 5 mg
Ekstrakt ploda borovnice (Vaccinium myrtillus, 4:1) 5 mg

ZenThonic
Cijena: 398,67 kn
Članska cijena: 299,00 kn
305 BB
243,0 KB
946 ml

ZenThonic - sastav u 30 ml soka
Sokovi (koncentrati):
plod Garcinije (Garcinia mangostana) 10848 mg
plod crvenog grožđa (Vitis vinifera) 3000 mg
plod šumske jagode (Fragaria vesca) 900 mg
plod američke brusnice (Vaccinium macrocarpon) 360 mg
plod maline (Rhubus idaeus) 150 mg
plod trešnje (Prunus avium) 150 mg
plod jabuke (Malus domestica) 90 mg
plod kruške (Pyrus communis) 90 mg
plod američke borovnice (Vaccinium corymbosum) 90 mg
Pire ploda kruške (Pyrus communis) 90 mg

Izvori:
Production, detection, and adaptive responses to free radicals in exercise - Sean Sachdeva, and Kelvin J. Davies, Free Radical Biology and Medicine Vol. 44, Is. 2, 15 January 2008, Pages 215-223
Free radicals, metals and antioxidants in oxidative stress-induced cancer - M. Valkoa, C.J. Rhodesb, J. Moncola, M. Izakovica and M. Mazura, Chemico-Biological Interactions
Volume 160, Issue 1, 10 March 2006, P. 1-40
Free radicals and muscle fatigue: Of ROS, canaries, and the IOC - Michael B. Reid, Free Radical Biology and Medicine Vo. 44, Is. 2, 15 January 2008, P.169-179
Antiproliferation, antioxidation and induction of apoptosis by Garcinia mangostana (mangosteen) on SKBR3 human breast cancer cell line - Primchanien Moongkarndi, Nuttavut Kosema, Sineenart Kaslungkab, Omboon Luanratanac, Narongchai Pongpanc and Neelobol Neungtond, Journal of Ethnopharmacology Vol 90, Is 1, January 2004, P161-166.
Anti-inflammatory activity of mangostins from Garcinia mangostana - Lih-Geeng Chena, Ling-Ling Yangb and Ching-Chiung Wan, Food and Chemical Toxicology
Vol. 46, Is. 2, February 2008, P. 688-693
Bioavailability and Antioxidant Effects of a Xanthone-Rich Mangosteen (Garcinia mangostana) Product in Humans - Miwako Kondo, Liliang Zhang, Hongping Ji, Yan Kou and Boxin Ou, J. Agric. Food Chem., 2009, 57 (19), pp 8788-8792
Antioxidant Xanthones from the Pericarp of Garcinia mangostana (Mangosteen) - Hyun-Ah Jung, Bao-Ning Su, William J. Keller, Rajendra G. Mehta, and A. Douglas Kinghorn, J. Agric. Food Chem., 2006, 54 (6), pp 2077-2082
Phenolics from hull of Garcinia mangostana fruit and their antioxidant activities - Limei Yua, Mouming Zhaoa, Bao Yangb, Qiangzhong Zhaoa and Yueming Jiangb, Food Chemistry Vol.104, Is.1, 2007, P. 176-181
Antioxidant Nutrients and Chronic Disease: Use of Biomarkers of Exposure and Oxidative Stress Status in Epidemiologic Research - Susan T. Mayne, The American Society for Nutritional Sciences J. Nutr. 133:933S-940S, March 2003

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.11.2011., ponedjeljak

Otvoreni dani CaliVite International

Photobucket
RIJEKA - Hotel Bonavia, 12. studenog 2011.
OSIJEK - Hotel Osijek, 19. studenog 2011.
VARAŽDIN - Hotel Istra, 3. prosinca 2011.
SPLIT - Hotel Dalmina, 10. prosinca 2011.
Sva događanja traju od 11:00 do 14:00 sati! Osigurajte ulaznicu na  01/6112 234 ili putem menadžera CaliVite.

Provedite korisne trenutke
Upoznajte CaliVitu i predstavite je svojim prijateljima
Obogatite vlastito znanje predavanjima iz svijeta nutricionizma
Budite dio humanitarne akcije jer za svaki vaš dolazak na seminar CaliVita osigurava 10,00 kn za odjel dječje kardiologije KBC-a u Zagrebu!

Iskoristite mogućnost besplatnog sudjelovanja! Participacija za seminar iznosi 30,00 kn, a cjelokupni iznos participacije (30,00 kn) može se u potpunosti iskoristiti za kupovinu CaliVita proizvoda na dan održavanja seminara!
BUDITE S NAMA JER... ZDRAVLJE JE BOGATSTVO!

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2011., nedjelja

Noni - voće dugovječnosti

U potrazi za voćem koje bi, osim za hranu, služilo i za liječenje stari su ayurvedski liječnici spoznali da oni koji jedu ovo voće žive dulje i jačega su zdravlja te su ga nazvali ashyuka, što na sanskrtu znači dugovječan.

Photobucket

NONI AKCIJE! -10%
Kupovinom 2 Nonija na jednom računu ostvarujete 10% popusta!

Dodatna mogućnost prilikom produženja članstva:
Svi članovi koji produžuju članstvo kupovinom iznad 620 komercijalnih bodova (cca 765,00 kn), imaju dodatnu pogodnost kupovine jedne boce Noni soka sa 50% popusta!

DOBRO JE ZNATI

Noni mogu uzimati i djeca, a dnevna količina je upola manja nego za odrasle.
Prilikom uzimanja, bolje je uzimati noni plastičnom žlicom (ili u plastičnom čepu originalnog pakiranja), a kada se otvori treba ga čuvati u hladnjaku i prije upotrebe protresti.Polinezijski noni je i dalje jedan od naših najtraženijih proizvoda. Njegov trostruki koncentrat aktivnih tvari, farmaceutska kvaliteta sirovine, savršena očuvanost nepropusnom ambalažom i ugodan okus opravdavaju njegovu popularnost. Tisuće zadovoljnih korisnika iz dana u dan svjedoči o fantastičnom djelovanju koje ova biljka ima na naš organizam. Tvar po kojoj je noni postao poznat i koja je na neki način temelj njegovih terapeutskih sposobnosti je velika molekula prokseronina, kojega organizam /jetra pretvara u fiziološki aktivni oblik kseronin. Ovo je ključna tvar uključena u široki krug biokemijskih procesa u ljudskom tijelu s utjecajem na sve stanice tijela - oboljelim stanicama pomaže da ponovno profunkcioniraju, a zdravima da zdravlje i održe. Ovakva aktivnost na razini stanice omogućuje noniju da djeluje na toliko brojne načine koji su ga proslavili. Kseronin ubrzava procese dobivanja energije nužne organizmu kako bi se lakše suprotstavio opasnostima koje ga ugrožavaju. On znatno jača imunitet, sudjeluje u proizvodnji aktivnih enzima te olakšava uspostavu homeostaze - stanja u kojem organizam djeluje najusklađenije i najučinkovitije.

Opuštenost i dobar san
Noni sadržava još jednu zanimljivu tvar - skopoletin. Značaj djelovanja skopoletina je u tome što pomaže funkciju epifize, čime se pojačava proizvodnja dvaju hormona - serotonina i melatonina. Ukoliko se žalimo na nesanicu, neraspoloženje, bezvoljnost te umor prvo treba pomisliti na nedostatne količine ovih hormona. Redovitom uporabom nonija osiguravamo njihove normalne razine u mozgu, što izaziva bolje raspoloženje, bolji san, suzbijanje potištenosti i napada migrene, ali se i smanjuje /regulira osjećaj gladi koji je često posljedica stresa i nemira.
S obzirom na to da skopoletin općenito možemo opisati kao tvar za opuštanje dobrobit se očituje i kod povišenog kao i sniženog krvnog tlaka, grčeva, mišićnih i menstrualnih bolova, astme i bronhijalnih tegoba itd.

Slavni borac protiv tumora
Više sastojaka nonija ima ulogu u kočenju pojave tumorskih stanica i tumorskog rasta. Damnakantal je tvar koja utječe na tumorske stanice tako da mijenja njihovo ponašanje i usporava njihov rast.
On doprinosi optimalnom radu imuno-sustava tako što potiče nastajanje B- i T- imunoloških stanica ključnih u borbi protiv tumora. Limonen je poznata tvar snažnog protutumorskog djelovanja, a kao sastojak nonija djeluje sinergijski sa prokseroninom i damnakantalom.
Ovome se pridružuju i nedavno otkrivene tvari koje su japanski istraživači dr. Hirazumi i dr. Furosawa, označili kao noni-ppt. Ovi su složeni šećeri izravno uključeni u imunološke reakcije, gdje potiču djelovanje stanice poput makrofaga i T-stanica.
Uzajamno djelovanje djelatnih tvari nonija potvrđeno je istraživanjima Sveučilišta Hawai 1997. godine koje otkriva da se aktivnost makrofaga (stanica imuno-sustava) odgovornih za »čistoću« tijela povećava tri puta ako kao dodatak prehrani koristimo noni.

Dobra cirkulacija i dobra potencija
Noni ne sadrži dušični monoksid (NO), ali potiče njegovu proizvodnju u tijelu. NO je potreban u velikom broju važnih tjelesnih procesa - od onih složenih zbivanja u mozgu od kojih ovisi naše ponašanje i sposobnost dešifriranja pohranjenih informacija do utjecaja na ponašanje i funkciju krvnih žila i dišnih putova. Šireći male krvne žile u srčanom mišiću utječe na koronarni krvotok, a šireći velike krvne žile utječe na regulaciju krvnog tlaka. Zbog ovoga je NO ključna tvar za sprječavanje i popravljanje stanja nakon srčanog ili moždanog udara. Dušični monoksid poboljšava rad crijeva, sprječava lijepljenje krvnih pločica (trombocita), pomaže izlučivanju inzulina, hormona rasta, a poznato je i priznato prirodno sredstvo za potenciju.

Stop upalama i bolovima
Manje poznati sastojci nonija - asperulozid i eugenol olakšavaju život sa kroničnim upalama. Asperulozid uz protuupalno djelovanje odlikuje i poticanje izlučivanja tekućine (diureza).
Eugenol je sposoban zapriječiti tvorbu upalnih molekula (COX) gotovo jednako snažno i učinkovito kao i mnogi poznati nesteroidni antiupalni lijekovi. To je vrlo značajno za sve koji boluju od upalnih bolesti zglobno-koštanog sustava (reumatski artritis). Noni je poznat i kao drvo protiv bolova, a mnogima je omogućio život bez glavobolje.

Napokon dobra probavaJedan je zanimljiv detalj vezan za noni - želeći riješiti tegobe sa tlakom ili glavoboljom ili dijabetesom veliki broj ljudi se istovremeno riješio kroničnog zatvora i tvrde stolice što je razumljivo, jer noni sadrži enzim koji pomaže funkciju probavnog sustava.

NEKE KORISNE KOMBINACIJE

Noni + VitalMan
Jedinstvene biljke u proizvodu VitalMan djeluju stimulirajuće kod oslabljene ili zatomljene spolne želje. U kombinaciji s nonijem one dobivaju dodatnu potporu svojem djelovanju zbog sposobnosti nonija u povećanju proizvodnje dušičnog monoksida (NO) u organizmu. Ta mala molekula ima ogromnu ulogu u raznim tjelesnim procesima, a jedna od najvažnijih je sposobnost širenja i relaksacije krvnih žila. Time se povećava njihova propusnost, olakšava rad srca koje tada lakše potiskuje krv u žile, te konačno sve to rezultira boljom prokrvljenošću i oksigenacijom svih organa. Koliko je to bitno kod erektilne disfunkcije govori podatak da čak u 85% slučajeva glavnu ulogu ima cirkulacija.

Noni + Rhodiolin
Za sve one koji ne uspijevaju zaspati, prerano se bude, spavaju nemirno ili se ne mogu odmoriti bez obzira na dužinu sna, preporučujemo ovu fantastičnu kombinaciju. Ona je već mnogima donijela miran san, povećala efekt sna, opustila prenapregnute živce, umanjila simptome depresije, iritabilnost, nervozu. Rezultat svega je bolja prilagodba organizma na stres u smislu povećanog praga tolerancije na stresne faktore (buka, socijalna i financijska situacija, tempo života), poboljšano pamćenje, povećana fizička i psihička izdržljivost, opuštenost i osjećaj zadovoljstva.

Noni + Koenzim Q10
Prvi pokretač u procesu dobivanja stanične energije ATP-a, koenzim Q10 ili ubikinon, polako se iscrpljuje iz organizma neizbježnim procesom starenja. Noni u kombinaciji s koenzimom Q10, prirodnim antihistaminikom, prokušana je kombinacija za sve koji si žele pomoći kod alergija. Noni i koenzim su prirodni saveznici u borbi protiv visokog krvnog tlaka, aritmije, angine pectoris i ishemijske bolesti srca.

Bibliografija:
Wang, Mian-Ying, West, Brett J, Jensen, C Jarakae: Morinda citrifolia (Noni): A literature review and recent advances in Noni research. Acta Pharmacol Sin 2002 Dec 23 (12): 1127-1141
Nelson, Scot C.: Species Profiles for Pacific Island Agroforestry Morinda citrifolia (noni). www.traditionaltree.org
Saf-ur Rehman Mandukhail et al: Studies on antidyslipidemic effects of Morinda citrifolia (Noni) fruit, leaves and root extracts. Lipids in Health and Disease 2010, 9:88Photobucket

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.09.2011., petak

Mikroskopska analiza žive kapi krvi

mikroskop_darkfild

OBAVIJEST


Dragi posjetitelji,

CaliVita – Nutricionističko savjetovalište i mikroskopska analiza žive kapi krvi

OMIŠ
PETAK – 07. 10. 2011.
SPLIT
SUBOTA – 08. 10. 2011.
ZADAR
NEDJELJA – 09. 10. 2011.

Nazovite za dogovor i rezervaciju termina…

Više o pregledu: www.vitamini-hr.com/calivita_page/n_page/darkfield_mikroskop.html

Vaši,

Calivita Tim
Posjetite Website

 

Copyright, 2011


- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2011., nedjelja

Otvoreni dani CaliVite International

Poštovani članovi, dragi prijatelji

Odazovite se u što većem broju…
Jer time djeci osiguravate sredstva za nabavu uređaja za dječji odjel kardiologije na KBC-u Rebro, hrvatskom referentnom centru dječje kardiologije.
Jer time sebi osiguravate mnoštvo korisnih informacija vezanih uz zdravlje, prehranu, prevenciju te prirodne nadopune prehrani.
Uz najbolje želje,
Ivan Zalepugin
direktor CaliVita International Hrvatska

Provedite korisne trenutke
Upoznajte CaliVitu i predstavite je svojim prijateljima
Obogatite vlastito znanje predavanjima iz svijeta nutricionizma
Budite dio humanitarne akcije jer za svaki vaš dolazak na seminar CaliVita osigurava 10,00 kn za odjel dječje kardiologije KBC-a u Zagrebu!
BUDITE S NAMA JER...
ZDRAVLJE JE BOGATSTVO!

Rijeka: Hotel Bonavia, 12. studenog 2011.
Osijek: Hotel Osijek, 19. studenog 2011.
Varaždin: Hotel Istra, 3. prosinca 2011.
Split: Hotel Dalmina, 10. prosinca 2011.

Sva događanja traju od 11:00 do 14:00 sati!

slika proizvoda

Iskoristite mogućnost besplatnog sudjelovanja!
Participacija za seminar iznosi 30,00 kn, a cjelokupni iznos participacije (30,00 kn) može se u potpunosti iskoristiti za kupovinu CaliVita proizvoda na dan održavanja seminara!

Osigurajte ulaznicu na tel: 01/6112 234

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2013 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (2)
Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (3)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Studeni 2008 (2)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Svibanj 2007 (3)
Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (2)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (3)
Opis blogaOvo je blog o zdravlju, i raznim alternativama izliječenja i poboljšanja kvalitete življenja. Radimo na širenju ideje zdravlja, prevencije, kvalitetnijeg i bogatijeg stila života. Više od 80 raznih proizvoda: vitamini, minerali, za dijetu, mršavljenje, Noni, multivitamini, enzimi, antioksidanti, kompleksni preparati i drugo. Kako postati korisnik ili distributer bilo gdje u svijetu upitajte preko contact formularu,ili na calivita58@gmail.com . Hvala.


Naslov i ALT tekstBlog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se