Kutak za žene

četvrtak, 22.10.2009.

Muškarci za moderne žene

U današnje vrijeme mnogi muškarci koriste stres kao mjerilo vrijednosti. Ako im mobitel zazvoni dvadesetak puta dok razgovaraju s nekom djevojkom misle kako će je time impresionirati, međutim u današnje vrijeme ništa ne može nekoga toliko impresionirati koliko osoba koja je spremna potpuno se posvetiti drugima.

Muškarac koji se sviđa današnjim ženama je sposoban kontrolirati svaku situaciju, pa tako i rasporediti svoje vrijeme, a ništa nije iritantno koliko arogancija tipa „znaš li tko sam ja“.

Kao što muškarci podsvjesno biraju žene čija linija ističe struk u odnosu na grudi i bokove, tako i žene podsvjesno biraju muškarce koji su „dobrog odgoja“, za koje smatraju kako će biti bolji očevi djeci. Teški i macho muškarci su zanimljivi za djevojčice dok maštaju, međutim odrastanjem one nauče da oni znaju biti neugodni i teže pristojnima.

Osnove „hvala“ i „izvoli“ bi trebale biti toliko automatizirane da se uopće ne dovode u pitanje. Kašnjenje ni u kojem slučaju nije poželjno i ne čini vas važnim ili zauzetim, nego nepristojnim. Posebno je iritantno pisanje sms poruka dok ste u ženskom društvu. Možda mislite kako tako izgledate traženo i popularno, žene misle da ste osoba koja ne zna organizirati svoj život. Također, sugerira kako ne smatrate ženu u čijem ste društvu zanimljivom.

Poštivanje starijih je nužno. Bilo da se radi o vašim poznanicima ili nepoznatim ljudima. Ženama jednako imponira kada ponudite mjesto u tramvaju ili autobusu starijoj osobi jednako kao da ste i njoj ponudili. Jednako uljudan odnos biste trebali imati i s djecom.

Mnogi muškarci smatraju kako su emancipirane žene izgubile želju da ih se tretira kao dame. Međutim, na taj način pokazujete svoje poštovanje prema njoj. Pridržite joj vrata, ne trebate od toga raditi veliku proceduru (ljubljenje ruke ili izgovaranje rečenice „dame prve“ užasno je iritantno), ali suptilni znaci poštivanja su nužni. Kada pridržavate kaput, učinite to na način da zaista pomognete, a ne polovično i nespretno, tako da od toga napravite cijelu scenu. Prava vještina leži u tome da znate granice. Ustati prilikom upoznavanja je pristojno, međutim stajanje svaki put kada žena ulazi ili napušta prostoriju više sliči na razrede i stroge učiteljice, nego na uljudnost.

Cilj pristojnih manevara trebao bi biti povećanje ugodnosti, a ne stvaranje napetosti.

Šarmeri si jednostavno ne mogu pomoći i zavoditi će svaku ženu u prostoriji, međutim pokušajte biti manje transparentni. Šarm ne treba biti performansa. Zavodite samo ženu u čijem ste društvu. Ona mora znati da vam je posebna. Smanjite komplimente njenoj prijateljici, sestri, majci…

Žene vole više pričati. To može razgovor učiniti dosta napetim jer muškarci obično preferiraju razmjenu informacija, s druge strane žene (iako ne sve) će pokušati iz svake rečenice iščitati skriveno značenje. Dobro bi bilo pokazati da zaista slušate ono što govore i određenu dozu odobravanja.

22.10.2009. u 09:48 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Opis bloga

Blog za frendice.