[X]

KI - kreativne intervencije

A++A-- o o o o o o o

#Festival namaTRE.ba, Trebinje

REBINJE (SEEcult.org) - Medjunarodni festival digitalnog videa i kratke filmske forme “namaTRE.ba” bice odrzan sredinom avgusta u Trebinju, na temu “Ljudsko telo”, a zainteresovani za ucesce mogu se prijaviti do 5. avgusta.

Svi radovi koji stignu na taj konkurs bice iskoristeni i za Anymous Media Festival u Plzenu u Ceskoj (www.anymous.com) i na prvom Orebro Medjunarodnom video art festivalu u Svedskoj (http://www.orebrovideoartfestival.se), najavio je autor tog projekta i multimedijalni umetnik Igor Bosnjak.

Participacija na dvodnevnom festivalu “namaTRE.ba”, ciji je naziv trosmislena igra reci, besplatna je, a radovi ne smeju biti duzi od 40 minuta.

Projekcije video radova i filmova bice odrzane sredinom avgusta na razlicitim lokacijama u Trebinju (Galerija Akademije likovnih umjetnosti i otvorene lokacije u gradu).

Prema recima Bosnjaka, dobrodosli su svi radovi koji se bave problemom ljudskog tela, kao i odnosa tela i njihove percepcije / recepcije - telo kao organizam, figura ili telo kao diskurs, kao organski sistem, organ ili telo celine koje ima odredjenu funkciju, telo kao fantomski ud, kao izraz ekspresije ili odraz specificnog duhovnog stanja. Dobrodosli su i drugi radovi koji se indirektno ticu te teme.

Video radovi i filmovi moraju biti (cd ili dvd medij) u nekom od popularnih formata (vob, dvd, mpg2, avi, mov, i sl.).

Svi umetnici i ucesnici bice predstavljeni sa tambnejlom (stilom) svog rada i imenom na sajtu projekta http://www.namaTRE.ba

Radove sa kratkim CV-om treba slati na adresu: Igor Bosnjak, Garibaldijeva 7/31, 89101 Trebinje, Bosna i Hercegovina.

Projekat je podrzala Pro-Helvetia BiH.

Izvor: Seecult.org

13.05.2008. u 09:55 • [0 comments] • [print] • [#] • [ hr.digg Iskopaj Ukusno Del.icio.us Digg Furl Mrwong]

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

edukacija | RESIDENCIES, TRAINING

[-<]

•online:

O blogu | ABOUT

[-<]
Ovaj blog je nekomercijalan i funcionira na bazi entuzijazma | THIS BLOG IS NON-COMMERCIAL AND POWERED BY ENTHUSIASM.


kreativne intervencije:
Nezavisna mreža umjetnika.
|INDEPENDENT ARTIST NETWORK

ključne riječi | BLOG KEYWORDS:
[nezavisna umjetnička mreža, kazalište, blog, art, zvuk, umjetnost, ples, theatre, mladi, video, Balkan, multimedija, network, različitost, priče, razmjena, exchange, event, predstava, finance, performans, jazz improvizacija, tišina, instalacija, san, integracija, izvedbene umjetnosti, interakcija, tema mjeseca, proces, besplatno, financije, free, Zagreb, Mostar, Sisak, performing arts, Velenje, Petrinja, Glina, Croatia, South East Europe, Mediteran, Mediteraneum, sound, installation, Web 2.0, radionica, workshop, studio, 0 kuna, 0kn, silence, praznina]

PROCESS NOT PRODUCT!
Svi zainteresenjaci | All Interesthiusiasts

eXTReMe Tracker


google kultura.blog.hr
News Tube Hrvatska, Kazalište Aruša, Književnost.org, natjecaji.blogspot.com

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se