[X]

KI - kreativne intervencije

A++A-- o o o o o o o

#Palunko - Novi natječaj za scenarije kratkog filma

url: http://www.filmski-programi.hr/palunko/

Sedmu godinu za redom u Europi, treću u Hrvatskoj, Nisi Masa, mreža europskih filmskih udruga mladih, organizira tematski Europski natječaj za scenarije kratkometražog filma za autore od 18 do 28 godina starosti. Natječaj je otvoren do 31. srpnja, a ovogodišnja tema je Bijeg.

Ove godine natječaj je organiziran u ukupno 19 europskih zemalja, a u Hrvatskoj ga organizira jedna od podružnica Nisi Mase - Palunko, projekt Hrvatskog filmskog saveza posvećen promicanju scenaristike. Specifičnost je ovog natječaja što su, osim autora, mladi i članovi ocjenjivačkih žirija, koji će tako u Hrvatskoj biti sastavljeni od prošlih pobjednika Palunkovih natječaja.

Ovogodišnja tema natječaja, Bijeg, odabrana je jer autorima pruža široke mogućnosti interpretacije, kako na formalnoj tako i sadržajnoj razini, a od njih se očekuje da te mogućnosti što kreativnije iskoriste, brinući se pri tome da im tema natječaja ipak potpuno ne pobjegne iz vida.

Nagrade za najbolje scenarije na međunarodnom nivou uključuju njihovu realizaciju, u produkciji Nisi Mase, za tri najbolja scenarija, dok će ove godine dvanaest odabranih autora sudjelovati i na scenarističkoj radionici u Francuskoj, čiji je polaznik prošle godine bio i hrvatski pobjednik natječaja Filip Peruzović. Osim toga, Palunko i Hrvatski filmski savez i ove će godine posebno nagraditi autore tri najbolja domaća scenarija knjigama, pretplatom na 'Hrvatski filmski ljetopis' te godišnjim iskaznicama za filmske programe u kinu 'Tuškanac'.

Scenariji koji se prijavljuju moraju biti originalni (ne smije se raditi o adaptacijama ili preradama postojećih djela), mogu biti napisani na bilo kojem od službenih jezika natječaja (dakle, i na hrvatskom), te ne smiju sadržavati više od 20 000 znakova (uključujući interpunkciju i razmake).

Puna pravila natječaja mogu se pronaći na službenoj web stranici projekta Palunko ili na webu Nisi Mase namijenjenom natječaju, gdje se mogu pronaći i prijavnica i smjernice za pisanje scenarija, kao i informacije o prošlogodišnjim natječajima i pobjednicima odnosno do sada produciranim filmovima.

Natječaj tradicionalno završava s ljetom, odnosno 31. srpnja, do kada se scenariji s ispunjenom prijavnicom moraju poslati Palunku, gdje se zainteresirani mogu obratiti i sa svim dvojbama, pitanjima i nedoumicama:
E-mail.

Izvor: CUlturenet.

13.05.2008. u 08:40 • [0 comments] • [print] • [#] • [ hr.digg Iskopaj Ukusno Del.icio.us Digg Furl Mrwong]

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

edukacija | RESIDENCIES, TRAINING

[-<]

•online:

O blogu | ABOUT

[-<]
Ovaj blog je nekomercijalan i funcionira na bazi entuzijazma | THIS BLOG IS NON-COMMERCIAL AND POWERED BY ENTHUSIASM.


kreativne intervencije:
Nezavisna mreža umjetnika.
|INDEPENDENT ARTIST NETWORK

ključne riječi | BLOG KEYWORDS:
[nezavisna umjetnička mreža, kazalište, blog, art, zvuk, umjetnost, ples, theatre, mladi, video, Balkan, multimedija, network, različitost, priče, razmjena, exchange, event, predstava, finance, performans, jazz improvizacija, tišina, instalacija, san, integracija, izvedbene umjetnosti, interakcija, tema mjeseca, proces, besplatno, financije, free, Zagreb, Mostar, Sisak, performing arts, Velenje, Petrinja, Glina, Croatia, South East Europe, Mediteran, Mediteraneum, sound, installation, Web 2.0, radionica, workshop, studio, 0 kuna, 0kn, silence, praznina]

PROCESS NOT PRODUCT!
Svi zainteresenjaci | All Interesthiusiasts

eXTReMe Tracker


google kultura.blog.hr
News Tube Hrvatska, Kazalište Aruša, Književnost.org, natjecaji.blogspot.com

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se