[X]

KI - kreativne intervencije

A++A-- o o o o o o o

#Liquid Frames: Architecture and Music – poziv na simpozij, Groznjan

mjesto: Grožnjan
organizator: Penezić & Rogina
url: http://www.penezic-rogina.com/

5. međunarodni simpozij za teoriju i dizajn u digitalno doba, s arhitektonskom radionicom, održati će se u Grožnjanu od 9. do 17. kolovoza. Tema ovogodišnjeg simpozija je Liquid Frames: Architecture and Music. Prijave se primaju do 23. svibnja.

Na 5. međunarodnom simpoziju za teoriju i dizajn u digitalno doba istražiti će se kompleksan odnos arhitekture i glazbe. Arhitektura se u klasicizmu shvaćala kao 'zamrznuta glazba'. Kako bi onda prema toj tezi izgledala arhitektura danas u doba mp3-a, YouTubea i MySpace-a? Kako bi izgledao arhitektonski ekvivalent elektronskoj glazbi?

Posebnost grožnjanskog simpozija je naglašena interdisciplinarnost gdje istu temu i problematiku istražuju polaznici arhitekti, dizajneri, teoretičari, umjetnici, muzičari, a sve to u ugodnoj atmosferi malog istarskog gradića kojeg inače nazivaju 'gradom glazbe'. Kroz proces razrade teoretskog i praktičnog dijela rada polaznike će voditi Nigel Whiteley s Lancaster University-a, Antonino Saggio s La Sapienze u Rimu, Penezić i Rogina arhitekti i ostali gostujući predavači s područja arhitekture, teorije i glazbe. Simpozij završava javnim predstavljanjem završnih radova polaznika simpozija, a održava se na engleskom jeziku.

Za prijavu poslati cv.

Kontakt osoba: Ivana Biočina, production manager Penezić & Rogina arhitekti
E-mail.

Više (word dokument, 97,792 kb)

13.05.2008. u 08:15 • [0 comments] • [print] • [#] • [ hr.digg Iskopaj Ukusno Del.icio.us Digg Furl Mrwong]

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

edukacija | RESIDENCIES, TRAINING

[-<]

•online:

O blogu | ABOUT

[-<]
Ovaj blog je nekomercijalan i funcionira na bazi entuzijazma | THIS BLOG IS NON-COMMERCIAL AND POWERED BY ENTHUSIASM.


kreativne intervencije:
Nezavisna mreža umjetnika.
|INDEPENDENT ARTIST NETWORK

ključne riječi | BLOG KEYWORDS:
[nezavisna umjetnička mreža, kazalište, blog, art, zvuk, umjetnost, ples, theatre, mladi, video, Balkan, multimedija, network, različitost, priče, razmjena, exchange, event, predstava, finance, performans, jazz improvizacija, tišina, instalacija, san, integracija, izvedbene umjetnosti, interakcija, tema mjeseca, proces, besplatno, financije, free, Zagreb, Mostar, Sisak, performing arts, Velenje, Petrinja, Glina, Croatia, South East Europe, Mediteran, Mediteraneum, sound, installation, Web 2.0, radionica, workshop, studio, 0 kuna, 0kn, silence, praznina]

PROCESS NOT PRODUCT!
Svi zainteresenjaci | All Interesthiusiasts

eXTReMe Tracker


google kultura.blog.hr
News Tube Hrvatska, Kazalište Aruša, Književnost.org, natjecaji.blogspot.com