kulerica

& svakodnevna spika

petak, 06.07.2012.

Muffini s jagodama i još jedni s Nutellom

Nedavno smo išli na jednu vrtnu zabavu za koju sam obećala da ću donijeti muffine, domaće, naravno. Riječ je o vrlo jednostavnom receptu koji je totalno foolproof, odnosno u kojem čak ni oni najnevičniji kuhanju i pečenju ne mogu ništa zeznuti. Pa, ako imate volje i vremena (cca 10-15 minuta za pripremu i 15-20 za pečenje)...


MUFFINI OD JAGODA

Potrebno vam je:
3 jaja
180 g maslaca (sobna temperatura)
180 g bijelog (kristal) šećera
1/2 paketića vanilin šećera
150 g oštrog brašna
1/2 čajne žličice praška za peciva
30 g gustina
12 žličica marmelade od jagoda

I, ukoliko radite preljev,
100 g tamne čokolade (s visokim udjelom kakaa)
33 g maslaca
velika žlica ulja
6 lijepih velikih jagoda


Postavite papiriće u kalup za muffine ili kalup premažite maslacem, što vam je draže; stavite pećnicu da se grije na 200°C.

Jaja izmiksajte na najvećoj brzini dok ne postanu sasvim pjenasta (otprilike 4-5 minute). Zatim jajima dodajte maslac, šećer i vanilin šećer. Miksajte dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i gustin te ponovno miksajte dok smjesa ne bude sasvim glatka i jednolična.

U kalupe stavite smjesu otprilike do polovice visine, a u sredini žlicom utisnite tako da dobijete udubinu. Nakon toga u svaku udubinu stavite žličicu marmelade od jagoda.



Na kraju prekrijte muffine ostatkom smjese tako da marmelada ostane u sredini i pecite 15-20 minuta.

Nakon što su pečeni, muffine izvadite iz kalupa i stavite ih na rešetkastu podlogu da se temeljito ohlade.




Ovi su muffini fini i bez ikakvih dodataka i ukrasa, ali možete preko njih, dok su još topli, posuti malo šećera u prahu ili im dodati neki drugi ukras. Ukoliko radite glazuru, pričekajte da se muffini posve ohlade.

Htjela sam da budu "za odrasle", pa sam im odlučila dodati okus tamne čokolade i svježih jagoda, jer sam znala da će se na zabavi točiti pjenušac, ta tri okusa odlično idu zajedno. yes

Uglavnom, na pari otopite 100 g tamne čokolade s 33 g maslaca, a kad je ta smjesa već gotovo posve otopljena, u nju dodajte veliku žlicu ulja (ja koristim suncokretovo, ali može i biljno). Ulje je tu da čokoladi doda sjaj, glazura će vam se, čak i nakon što se čokolada ohladi, sjajiti poput originalne sacherice. Dok se čokolada polako topi na pari, operite šest velikih jagoda, očistite ih, osušite i prerežite na pola. Nakon što smjesa za glazuru postane posve tekuća, pažljivo je prelijte preko muffina i odmah ne nju položite polovice jagoda.



Nije da se hvalim, ali otišli su u roku keks. njami


* * *

Tjedan dana kasnije, mlađa nasljednica opraštala se od vrtića, pa sam tim povodom ponovno pekla muffine. Ovaj put sam u istu smjesu umjesto marmelade stavila Nutellu, a glazura je bila od bijele čokolade. Dječica su lizala prste. njami

Muffine je ukrasila mlađa nasljednica. cerek




P.S. Recept je preuzet s www.chefkoch.de kao jedan od mnogobrojnih za muffine s Nutellom; no neću vam stavljati originalni recept, jer sam dosta toga u njemu promijenila, tako da se ovaj na mom blogu dosta razlikuje od izvornog.

Dobar tek!

Oznake: recept; muffini s jagodama; muffini s Nutellom

06.07.2012. u 20:07 • 22 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>




< srpanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Opis bloga


Brojim vas...

hit counter

od ljeta 2010.!


NOVO!
Pratite me na fejsu!

Kulerica na FB-u. Klik... Lajk!


Linkovi


Sezonski adventski kutak

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dio



Pišite mi na
kulerica@hotmail.com



VAŽNO
U ovaj je blog uloženo previše slobodnog vremena, truda i volje da bi služio kao platforma za besplatne oglase. Komentari koji sadrže linkove na druge web stranice ili bilo koji drugi oblik reklame bit će bez iznimke brisani.

Želite li na mom blogu objaviti oglas ili reklamu, javite mi se na kulerica@hotmail.com i dogovorit ćemo se na obostrano zadovoljstvo. sretan



© kulerica, 2004.-2014., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autorice. Za dogovor o bilo kakvom korištenju materijala s ovog bloga javite se na kulerica@hotmail.com.




Fotoputopisi:

Brno

Prag, prvi dio
Prag, drugi dio
Prag, treci dio

Salzburg 2005.

Krumbach

Beograd, prvi dio
Beograd, drugi dio

Crikvenica

Sheffield
Nottingham

Bratislava, 2005., prvi dio
Bratislava, 2005., drugi dio

Rodos, prvi dio
Rodos, drugi dio
Rodos, treći dio

Faliraki

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dio

Salzburške Alpe, prvi dio
Salzburške Alpe, drugi dio

Hallein

Bad Ischl

Preduskrsni Beč

Borj Cedria, Tunis
Hammam Lif, Tunis
Nabeul, Tunis

München, prvi dio
München, drugi dio (Oktoberfest)

Bratislava 2007.

Konakli, Turska
Alanya, Turska

Oldenburg

Bremen, prvi dio
Bremen, drugi dio

Metković i okolica

Rim, 1. dio
Rim, 2. dio (Vatikan)
Rim, 3. dio (Explora)

Bleiburg 2010.
Petzen 2010.
Klagenfurt 2010.

Kemer, Turska
Tahtali Dagi, Olympos, Turska
Antalya, Turska

Petzen 2011.
Klagenfurt 2011.

Sisak

Mondsee
Bad Gastein
Stubnerkogel
Salzburg 2011.

Istra, 1. dio (Pula i Rovinj)
Istra, 2. dio (Brijuni i Fažana)

Bratislava 2011.

Bled, 1. dio
Bled, 2. dio

Postojnska jama

Venecija

Poreč i Rovinj

Minimundus, Austrija

Petzen 2013.

Graz

Familypark Neusiedlersee/Nežidersko jezero

Budimpešta, 1. dio
Budimpešta, 2. dio

Miramare, Italija
Trst, Italija

Styrassic Park, Austrija

Bad Vöslau, Austrija

Chiemsee, Bavarska, Njemačka
Legoland, Bavarska, Njemačka
Hohenschwangau i Neuschwanstein, Bavarska, Njemačka

Linz, Austrija

Željezno/Eisenstadt, Austrija






Zbog čega Kulerica?


Najprije, zato jer su sva pametnija imena koja sam imala na umu već bila zauzeta. Blogera očito ima puno previše. A zatim i zato jer se trudim ne živcirati se oko mnogih stvari, ponajviše oko ljudske gluposti. Be cool životni stav najbolje je što mogu učiniti za svoj miran san i nježni probavni sustav.