Dodjeljene nagrade Kukuričeka 2006.
| 24.04.2006.


Nakon odslušane 23 skladbe na festivalskoj večeri osmog tradicionalnog dječjeg glazbenog festivala Kukuričeka održanog u Đurđevcu, ocjenjivački žiri , prisutna publika i izvođači dodjelili su sljedeće nagrade :



- GRAND PRIX Kukuričeka 2006 : PRIJATELJSTVO - Nikolina Marić, Mihael Rogić, Lucija Kanceljak i dječji zbor ''Kikići'' ( Maja Rogić- Nela Vrkljan/Maja Rogić- Maja Rogić )

- nagrada publike : TRAJNANINANA- Valentino Flego ( Ines Prajo- Arjana Kunštek- Tihomir Preradović )

- nagrada za najbolju glazbu: Natalija Banov za skladbu KAKO JE NASTALA PJESMA - Anamarija Brižan i dječji zbor ''Tratinčica'' ( Natalija Banov- Ivanka Glogović Klarić- Robert Grubišić )

- nagrada za najbolji tekst: Mladen Medak Gaga za pjesmu ŠIME MIŠ I POKISLI MIŠEVI - Iva Vargek

- nagrada za najbolji aranžman: Tihomir Preradović za skladbu ŠTO JE TO ? - Kristina i Valentina Bralo ( Tihomir Preradović- Ines Prajo- Tihomir Preradović )

-nagrade izvođača:

* najSIMPA izvođač u dobi do 11. godina: Helena Živko – Princeza i Marinero
* najSIMPA izvođač u dobi preko 11. godina: Tedi Grubica- Ti si bila moja kraljica




13:04 - Komentari (101) - Isprintaj - Link Vijesti

Slušajte festival uživo preko satelita i interneta
| 23.04.2006.

Večerašnji festival Kukuriček i sve izvođene skladbe moći će se uživo pratiti i slušati u satelitskom prijenosu Radija Koprivnice- RKC, kao i na internetu.

Događanje uživo iz đurđevačke sportske dvorane može se slušati pomoću digitalnog satelitskog signala na adresi 13 stupnjeva istočno HOT BIRD 6 , a za detalje oko prijema pročitajte upute na stranici Radija Koprivnica.

Prijem preko interneta možete pratiti na adresi Radija Koprivnice.
– kliknite za slušanje preko interneta ( početak 19,30 – nedjelja, 23.travanj 2006. )

15:08 - Komentari (11) - Isprintaj - Link Vijesti

Ulaznice na ulazu u dvoranu
|

Ulaznica ovogodišnjeg Kukuričeka

Podsjećamo sve one koji nisu u pretprodaji kupili ulaznice za ovogodišnji Kukuriček festival da preostale karte mogu kupiti na ulazu u đurđevačku sportsku dvoranu.
Karte se prodaju po cijeni od 25,00 kuna.

Svaka ulaznica je ujedno glasački listić tako da posjetitelji mogu zaokruživanjem broja ispred skladbe glasovati za svoje favorite.

14:40 - Komentari (1) - Isprintaj - Link Vijesti

Slike s prošlogodišnjeg Kukuričeka
| 20.04.2006.

Zavirite u foto galeriju dolje s desne strane na stranici i pogledajte kako je izgledao prošlogodišnji festival Kukuriček . Konstantno ažuriramo galeriju s novim slikama, a možete pogledati i kompletni slideshow.
Fotografije su djelo gospodina Krunoslava Heidlera , a snimke prikazuju događanja na generalnoj probi i festivalskoj večeri.
Gospođa Gabi Novak uživala je u izvedbama mladih pjevačkih nada, a pobjednik Dječje Eurovizije Dino Jelusić , kao gost u revijalnom programu, razgalio je publiku energičnim nastupom.
Ocjenjivački žiri je budno pratio nastupe mladih glazbenih nada, a Branko Uvodić je suvereno obavljao voditeljske zadatke.

23:50 - Komentari (12) - Isprintaj - Link Vijesti

Saznajte više o Đurđevcu
|

Spremate se doći na Kukuriček iz drugih dijelova Hrvatske ?
Prije nego što napravite plan puta i provjerite stanje s prometnim vezama ( , autobus ), saznajte više o gradu Đurđevcu u sekciji ''korisnih linkova'' dolje desno .

Đurđevački Stari grad

Pročitajte članak o Đurđevcu na Wikipediji pa bacite pogled na službenu stranicu Grada Đurđevca ili jednostavno pročitajte o Đurđevačkim peskima i đurđevačkom Starom gradu gdje se nalazi čuvena zbirka Ivana Lackovića Croate i odlučite se za produženje boravka u našem gradu koji ovih dana proslavlja Đurđevo- Dan grada, a u potrazi za ostalim turističkim zanimljivostima posjetite Turističku zajednicu grada Đurđevca.

Posjetite grad ovaj vikend i budite naši gosti. I ne zaboravite da je kulminacija vikenda festival Kukuriček u nedjelju 23.travnja s početkom u 19,30 sati.

Za kraj, pogledajte jedan jučerašnji komentar na ovoj stranici kojeg ćemo citirati u cijelosti:

Hej svima , mi se godinama jako veselimo ponovo doći u Djurdjevac - svi ti dobri, topli ljudi i njihov lijepi obicaj da se u nedjelju urede i dodju gledati raspjevanu djecu - a tek voznja od Zagreba kroz olistale šume do prekrasnih djurdjevačkih vrtova ! Eto nas ponovo u Djurdjevac sa pjesmom mira - poslat ćemo zajedno dobre vibre cijelom svijetu - vesela obitelj B.

23:34 - Komentari (2) - Isprintaj - Link Vijesti

Ocjenjivački žiri jamči glazbenu kvalitetu
|

Značajno je za Kukuriček festival da skladbe s javnog natječaja odabire stručni žiri među kojima su izuzetni predstavnici struke te se time jamči kvaliteta izvođenih skladbi , a produkcija ne zaostaje za sličnim festivalima u svijetu.

I ove će godine mlade glazbene nade ocjenjivati žiri u sastavu Arsen Dedić, Hrvoje Hegedušić, Tihomir Preradović, ( Ksenija Erker- ove godine odsutna zbog obaveza ), Ivica Mihajlović, Dražen Žanko.

Arsen Dedic

Kako festival ima natjecateljski karakter, dijeli se nagrada za najuspješniju glazbu, tekst i aranžman, te Grand Prix festivala, a sve prema prosudbi ocjenjivačkog žirija i prisutne publike.

Publika nagrađuje svoju favorit pjesmu, a od ove godine i izvođači između sebe biraju NAJ SIMPA izvođača u dvije starosne dobi.

22:45 - Komentari (1) - Isprintaj - Link Vijesti

Hvala ovogodišnjim sponzorima i donatorima
|

Kako bi i ovogodišnji Kukuriček bio prigodno i uspješno organiziran, pobrinuli su se susretljivi sponzori i donatori te pokrovitelji pripredbe Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac.

Glavni sponzori ovogodišnjeg Kukuričeka su Natura Agro iz Đurđevca, Croming iz obližnje Pitomače, te Lasselsberger- Knauf iz Đurđevca.

Za čitatelje iz drugih županija recimo da je Natura Agro poljoprivredna i prehrambena industrija iz Đurđevca koja se svojim asortimanom proizvoda nalazi na policama trgovačkih lanaca širom Hrvatske, a pokušava se približiti izvornom domaćem okusu koji je karakterističan za podravski kraj.

Tvrtka Croming iz Pitomače bavi se djelatnostima inženjeringa i konzaltinga, projektiranjem, završnim i drugim radovima .

Lasselsberger Knauf je prisutan u Đurđevcu nekoliko godina gdje je smjestio tvornicu za proizvodnju žbuke u kojoj proizvodi potpuni asortiman visokokvalitetnih žbuka za unutarnje i vanjske radove.

Glavni medijski pokrovitelji Kukuričeka 2006. su RKC – Radio Koprivnica 91,7 Mhz i Večernji list.

Medijski supokrovitelji su : Radio Đurđevac, Bjelovarsko-bilogorski radio, Pitomi radio, Radio Virovitica, Hrvatski Radio- Zagreb, Hrvatski radio-Osijek.

Svi sponzori i donatori kojima Udruga Kukurijek želi izraziti VELIKO HVALA su:
Barbara- ugostiteljski obrt, Bistra Đurđevac, Croatia Banka Đurđevac, Cvjećarnica MAK, Dječji vrtić Maslačak, Drava d.o.o. Đurđevac, Elektra Koprivnica PJ Đurđevac, Elektroinstalater Antolaš Đurđevac, Eleonora Grgac Đurđevac, Erste & Steirmarkische Bank Đurđevac, Fina Bjelovar, Glazbeni Festival ''Pjesme Podravine i Podravlja'' Pitomača, Grad Virovitica, Hotel Picok- Pevec d.o.o., Hrvatske Šume Koprivnica, Hrvatske vode PJ Đurđevac, INA-Naftaplin Đurđevac, JVP Grada Đurđevca, Komunalije Đurđevac, KUD ''Petar Preradović'' Đurđevac, Ljekarne Štefanić, M&C Benz Đurđevac, MADRA Pitomača, MOLKOMERC d.o.o. Virje, Općina Kalinovac, Općina Pitomača, OPECO Virovitica, Podravina Cink Đurđevac, Podravinašped Koprivnica, Podravska banka Đurđevac, RASCO d.o.o. Kalinovac, SEGRAD Đurđevac, SLOGA Đurđevac, Strukovna škola Đurđevac, TOT-PROMET Đurđevac, Trgo-Auto Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca, Veterinarska stanica Đurđevac, Zagrebačka banka Đurđevac, Zaštitar Sučić Bjelovar, Županijske turistička zajednica Koprivnica.

22:38 - Komentari (1) - Isprintaj - Link Vijesti

Skladbe i autori Kukuričeka 2006.
| 18.04.2006.

Iako se Kukuriček drži slogana ''Djeca pjevaju djeci'', respektabilna autorska imena pišu tekst, glazbu i aranžmane.
U nastavku pogledajte redoslijed izvođenje skladbi na Kukuričeku 2006. s imenima izvođača te autora teksta, glazbe i aranžmana.

1. ŠTEFEK PEFEK - Luna Mihaldinec ( Kristina Benko- Krunoslav Benko- Davor Jendrašić )
2. MOJA MAMA - Kristina Hegeduš i dječji zbor ''Vukovarski golubići'' ( Dubravka Lemac- Jasna Babić- Dubravka Lemac )
3. ŠIME MIŠ I POKISLI MIŠEVI - Iva Vargek ( Mladen Medak- Mladen Medak- Tomislav Tišljar )
4. BURA - Veronika Kamenar, Ivona Juričić i dječja vokalna skupina ''Skalica'' ( Ljubo Kuntarić- Jelena Katić- Mario Kamenar )
5. S NAMA JE SVE OK - Ena Mihaljević ( Marijan Jergović- Zorica Klinžić- Damir Mihaljević )
6. MIRNO SPAVAJ - Tea Karlović i dječji zbor ''Kikići'' ( Maja Rogić- Maja Rogić- Maja Rogić )
7. PRINCEZA I MARINERO - Helena Živko ( Marinko Barčan- Rajko Stilinović- Marinko Barčan )
8. KAKO JE NASTALA PJESMA - Anamarija Brižan i dječji zbor ''Tratinčica'' ( Natalija Banov- Ivanka Glogović Klarić- Robert Grubišić )
9. PANONSKO MORE - Nikolina Kovačev ( Hrvoje Mlakar- Hrvoje Mlakar- Davor Jendrašić )
10. TI SI BILA MOJA KRALJICA - Tedi Grubica ( Ines Prajo- Arjana Kunštek- Tihomir Preradović )
11. TATA NEMA VREMENA - Petra Fuček ( Ivan Ivica Percl- Mladen Bjažić- Davor Jendrašić )
12. LJUBAVNA KEMIJA - Ivana Periša i dječji zbor ''Klinci iz kraljevskog grada'' ( Davor Jašek- Nedo Zuban- Davor Jašek )
13. TIHO SPAVA HAVAJKA MALA- Ivona Orečić i dječji zbor ''Prva ljubav'' ( Zoran Jašek- Zoran Jašek- Zoran Jašek )
14. ŠTO JE TO ? - Kristina i Valentina Bralo ( Tihomir Preradović- Ines Prajo- Tihomir Preradović )
15. PREKOBROJNI - Josip Benšić ( Davor Jendrašić- Željko Kožarić- Davor Jendrašić )
16. NE VOLI, VOLI - Vinka Bedeković ( Marijan Jergović- Drago Britvić- Tomislav Tišljar )
17. PRIJATELJSTVO - Nikolina Marić, Mihael Rogić, Lucija Kanceljak i dječji zbor ''Klikići'' ( Maja Rogić- Nela Vrkljan/Maja Rogić- Maja Rogić )
18. TEBE VOLIM NAJVIŠE NA SVIJETU - Lucija Lučić ( Toni Eterović- Jasna Relić- Toni Eterović )
19. MI SMO LJUBAV - Mario Peko, Ante Barun, Franciska Ećim, Karmen Kličinović i dječji zbor Srdelice ( Jovica Škaro- Jovica Škaro- Leo Škaro )
20. NOVA ŽABA - Dora Trogrlić ( Davor Jendrašić- Božidar Galjar- Davor Jendrašić )
21. PJESMA MIRA- Stela Braje ( Stela Braje/Darko Braje- Stela Braje/Edita Braje- Darko Braje )
22. K'O ROMEO I JULIJA - Ivana Trogrlić i Dorijan Leopold ( Siniša Leopold- Rajko Stilinović- Toni Eterović )
23. TRAJNANINENA- Valentino Flego ( Ines Prajo- Arjana Kunštek- Tihomir Preradović )

23:14 - Komentari (28) - Isprintaj - Link Vijesti

Razgovor s Petrom Štefanićem o festivalu Kukuriček
| 15.04.2006.

Grafiti

Prošle je godine Đurđevac posjetio najpoznatiji šetač po Hrvatskoj Kemal Mujičić Kemo, iskusni novinar i publicist.
Pritom se zadržao u dugom razgovoru s Petrom Štefanićom, glavnim organizatorom đurđevačkog dječjeg glazbenog festivala Kukuriček kojem je obećao pomoć da se glas o ovome festivalu pronese internetskim prostranstvima kako bi Kukuriček doista postao svehrvatski festival dječjeg glazbenog ali i drugog kreativnog stvaralaštva.
Donosimo u cijelosti objavljeni intervju:

DJECA SU PROLJEĆE LJUDI

- Ima li u ovoj ljekarni lijeka za dječje stvaralaštvo na svim razinama, upitao sam u đurđevačkoj ljekarni.
- Baš sam se pitao s kojim ćete pitanjem doći u ljekarnu i potražiti me.
No, fino, umjesto da je iznenadim Petra Štefanića, on je iznenadio mene, izašavši iza vrata gdje prestaje ljekarna i počinje, valjda, privatan posjed.
Na slici vidite da je riječ o šarmantnom i vrlo pristalom muškarcu, a ono što se na fotosu ne vidi je to da je riječ u đurđevačkom ugledniku, između ostaloga, alfi i omegi najboljeg dječjeg glazbenog festivala u nas.
- Najprije hvala na lijekovima i vitaminima. Zaista su mi pomogli, pokušah preuzeti inicijativu. Ako ste me namjeravali iznenaditi, uspjeli ste, ali ipak niste odgovorili na pitanje.
- Uvijek postaje lijek da se izliječi ili zaliječi ono što ne valja, a poneki vitaminski nadomjestak da se popravi i ono što je dobro da bude bolje, a ono što je bolje da bude najbolje. Mi u Đurđevcu smo u fazi da od dobroga pravimo bolje.
- Što bi značilo?
- Što bi značilo da će idući festival dječjeg glazbenog stvaralaštva, Kukuriček 2006. biti bolji od Kukuričeka 2005., kao što je taj bio bolji od prethodnoga.
- Kakav je to festival, Kukuriček? Djeca izađu na scenu i kukuriču? Što bi bilo u duhu tradicije i legende o picokima.
- Pijevac svojim glasanjem u ranu zoru najavljuje novi dan, a naša djeca svojim izvrsnim pjevanjem najavljuju novi dan dječjeg glazbenog stvralaštva, ako baš hoćete. A, inače baš je riječ o glazbenoj, plesnoj, glumstvenoj, literarnoj i svakoj drugoj tradiciji. Ali ne samo tradiciji lokalnoga značaja, nego tradiciji na razini državnog dječjeg stvaralaštva.
- Što Đurđevac i Kukuriček, primjerice, nude hrvatskoj djeci, recimo – glazbeno vudrenoj.
- Prije svega nudi vrlo kvalitetnu glazbu, izvrsne tekstove primjerene djeci..., vrhunske glazbene aranžmane... uostalom, slušali ste sve ovogodišnje skladbe i upravo ste na ovome mjestu napisali da je riječ o vrlo kvalitetnim glazbenim uradcima.
- Kao funkcionira Festival?
- Vrlo jednostavno. Mi smo prije imali glazbenu priredbu na razini ovoga kraja. Od 2003. godine odlučili smo se za festivalska pravila. A to znači: natječaj i izbor najkvalitetnijih radova...
- Tko nam jamči da je riječ o najkvalitetnijim glazbenim uradcima?
- Žiri. U žiriju sjede vrlo stručni ljudi koji svojim ugledom jamče kvalitetu u svakom segmentu glazbenog stvaralaštva. Dakle, glazba, tekst, aranžman, izvođač, orkestar, scena, rasvjeta, voditelj i sve ostalo.
- Imena?
- Kad je riječ o glazbenom dijelu, onda imamo puno povjerenje u rad prosudbene komisije koju čine Arsen Dedić, Hrvoje Hegedušić, Ksenija Erker, Tihomir Preradović i Ivica Mihajlović, sve vrhunski glazbeni stručnjaci.
- A izvođači?
- Budući da smo autorima prepustili da sami predlažu izvođače, tu nema problema.
- Kako nema? To znači da se na festivalima uvijek vrte ista djeca. Ono: rodbina i rodbinina rodbina.
- Ma kakvi! To je ozbiljan posao i tu nema protekcije.
- A da iduće godine učinimo izuzetak, pa da pozovemo blogere, one do 14 godina, da se prijave? A prosudbena komisija, Arsen & društvo odaberu dvoje najboljih i onda našim izabranicima omogućimo da nastupe na festivalu?
- Odlična ideja. Kad mi je Uvodić telefonirao za vas, ja sam se na svome kompjutoru informirao što je Blog i vidio tamo masu sjajnih mladih ljudi. Ako među blogerima ima glazbeno obrazovane djece do 14 godine, jer je to dobna granica, bit će nam čast da u akciju uključim i Blog.hr.
- Mogu li to napisati?
- Ja vas molim.
- I što savjetujete našim blogerima?
- Da vode računa o tome da festival njeguje slobodni glazbeni oblik, primjerene stihovi i teme primjerene dječjem uzrastu.
- Vaše želje glede Kukuričeka?
- Prošle godine Kukuriček je obuhvatio područje do Knina i Broda. Iduće godine htjeli bismo u Đurđevcu vidjeti djecu od Iloka do Savudrije i od Svetog Martina na Muri do Konavala.
- Nekad se Kukuriček održavao koncem godine, a sad u travnju. Zašto?
- Zbog vremena. Travanj je u Đurđevcu najljepši mjesec: zelen, sunčan, rascvjetan, mirisan. Mislimo da je proljeće najprimjereniji termin za ovakvu manifestaciju. Za mene su djeca proljeće ljudi.
- To ste lijepo rekli, svaka vam čast. Jesmo li što zaboravili?
- Htio bih još jednom naglasiti da ovo činimo kao volonteri, ali sam festival realiziraju najpoznatiji stručnjaci, profesionalci. Vežemo entuzijazam, struku i iskustvo. U tome nam pomažu Mladen, Krivec, kad je riječ o rasvjeti, Rajko Stilinović uređuje scenu, Željko Anđel scensku rasvjetu, a Branko Uvodić je voditelj.
- Samo voditelj?
- Ne, Uvodić je naš prijatelj koji nam svojim iskustvom pomaže da od ovoga festivala napravimo pravu svečanost dječjeg stvaralaštva. Ako ćemo pravo on je naš suradnik, prijatelj i savjetnik.
- Kažete da ćete od Kukuričeka napraviti općehrvatski festival sveukupnog gradskog stvaralaštva. A lova, infrastruktura...
- Iza nas stoji naš grad, cijela Koprivničko-križevačka županija i skupina entuzijasta. Kad je riječ o infrastrukturi, onda imamo sve:hotel, dom kulture, školsku sportsku dvoranu, školske prostore, dječji vrtić... Osim toga, naš kraj je toliko lijep da djeci organiziramo izlete po okolici. A stvarno imamo što pokazati.
- Bili ste vrlo precizni i informativni. Hvala, gospodine Štefaniću. Hvala i doviđenja na Kukuričeku?
- Hvala vama, Blogomobile. Hvala i zblogom.
Opet me je iznenadio.

20:26 - Komentari (6) - Isprintaj - Link Vijesti

Dobro došli !
|

Službena web stranica - blog dječjeg glazbenog festivala Kukuriček 2006.mah

Udruga Kukurijek povodom priprema za ovogodišnji glazbeni festival otvorila je web stranicu u obliku bloga / internet dnevnika gdje će prezentirati ideju festivala kao i informirati javnost o najnovijim događajima te dočarati zbivanja na neposredan način tekstom i slikom.
Blog stranicu je omogućio najpopularniji hrvatski servis za blogove Blog.hr ( koji ima neke važne dodirne točke s ovim krajem ) te je pri dizajnu pomogao MSD Team

TEMELJNI CILJ WEB STRANICE/BLOGA/INTERNET DNEVNIKA

Napominjemo da je ova web stranica nastala kao ideja da se putem internet medija informira roditelje, prijatelje i obitelji glazbeno ''vudrene'' djece, zainteresirane glazbenike i autore, kao i medijske osobe iz cijele Hrvatske da na jednome mjestu dobiju uvid u festivalska događanja.

Također, bili bi vrlo sretni kada bi se otvorio dijalog svih zainteresiranih o budućnosti dječje pjesme na hrvatskoj glazbenoj sceni.

KRATKA PITANJA I ODGOVORI :

Kakav je to glazbeni festival ?
Riječ je o dječjem glazbenom festivalu čija je namjera poticati djecu i autore na glazbeni izričaj i time obogatiti hrvatsku glazbenu scenu s dječjom pjesmom. ''Oni koji dolaze'' ovdje čine svoje prve ozbiljne glazbene korake.

Gdje se održava ?
Održava se osmu godinu za redom u Đurđevcu, Koprivničko-križevačka županija, u sklopu Dana grada. Ove godine glavna festivalska večer održati će se u nedjelju 23.04.2006. godine.

Tko odabire skladbe i izvođače ?
Ocjenjivački žiri u vrlo renomiranom sastavu: Arsen Dedić, Hrvoje Hegedušić, Tihomir Preradović, Ksenija Erker, Ivica Mihajlović.

Tko su ovogodišnji izvođači i autori ?
Pročitajte u gornjem lijevom kutu ove stranice poimenice navedene izvođače, a naknadno ćemo napisati kompletnu listu autora i izvođača.
Na dosadašnjim Kukuričekima pjevali su izvođači koji su se kasnije nastavili glazbeno djelovanje poput Ane Majstor, Maje Zeko.
Prošle godine je u revijalnom djelu nastupila najveća i najmlađa hrvatska glazbena zvijezda Dino Jelusić, pobjednik Dječje Eurovizije. Ove godine nastupa njegova sestra Lorena.

Kakva je kvaliteta pjesama i aranžmana ?
Autorska kvaliteta je iznimna jer su veliki broj probranih skladbi napisali vrhunski hrvatski tekstopisci, aranžeri i kompozitori. Ove godine kao autori skladbi pojavljuju se : Drago Britivić, Tihomir Preradović, Toni Eterović, Rajko Stilinović, Damir Mihaljević, Željko Kožarić, Davor Jendrašić, Marijan Jergović i mnogi drugi...

Kakva je medijska pokrivenost događaja ?
Pjesme će se moći poslušati doslovce u cijelom svijetu zahvaljujući izravnom prijenosu satelitom Radija Koprivnice ( RKC radio ) te u odgođenom terminu na televiziji. Priredbu snima zagrebačka televizija Z1.

Tko su glavni sponzori priredbe ?
Đurđevačke tvrtke Natura Agro i Lasselsberger Knauf, te Croming Pitomača.
Generalni pokrovitelji su Županija Koprivničko-križevačka i Grad Đurđevac.

Tko će biti voditelj na festivalskoj večeri ?
Iskusni voditelj i prijatelj gospodin Branko Uvodić.

Gdje se mogu nabaviti audio materijali s prošlih Kukuričeka ?
Upitom na adresu Udruge Kukurijek: A. Radića 8, P.P 91, 48350 Đurđevac
ili na e-mail: kukuricek@gmail.com

Molimo sve koji misle da svojim umijećem, idejom mogu pomoću u realizaciji ovoga bloga da se jave na mail: kukuricek@gmail.com




18:46 - Komentari (49) - Isprintaj - Link Vijesti

<< Arhiva >>

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Izvođači- Kukuriček 2006.

1. ŠTEFEK PEFEK - Luna Mihaldinec ( Kristina Benko- Krunoslav Benko- Davor Jendrašić )
2. MOJA MAMA - Kristina Hegeduš i dječji zbor ''Vukovarski golubići'' ( Dubravka Lemac- Jasna Babić- Dubravka Lemac )
3. ŠIME MIŠ I POKISLI MIŠEVI - Iva Vargek ( Mladen Medak- Mladen Medak- Tomislav Tišljar )
4. BURA - Veronika Kamenar, Ivona Juričić i dječja vokalna skupina ''Skalica'' ( Ljubo Kuntarić- Jelena Katić- Mario Kamenar )
5. S NAMA JE SVE OK - Ena Mihaljević ( Marijan Jergović- Zorica Klinžić- Damir Mihaljević )
6. MIRNO SPAVAJ - Tea Karlović i dječji zbor ''Kikići'' ( Maja Rogić- Maja Rogić- Maja Rogić )
7. PRINCEZA I MARINERO - Helena Živko ( Marinko Barčan- Rajko Stilinović- Marinko Barčan )
8. KAKO JE NASTALA PJESMA - Anamarija Brižan i dječji zbor ''Tratinčica'' ( Natalija Banov- Ivanka Glogović Klarić- Robert Grubišić )
9. PANONSKO MORE - Nikolina Kovačev ( Hrvoje Mlakar- Hrvoje Mlakar- Davor Jendrašić )
10. TI SI BILA MOJA KRALJICA - Tedi Grubica ( Ines Prajo- Arjana Kunštek- Tihomir Preradović )
11. TATA NEMA VREMENA - Petra Fuček ( Ivan Ivica Percl- Mladen Bjažić- Davor Jendrašić )
12. LJUBAVNA KEMIJA - Ivana Periša i dječji zbor ''Klinci iz kraljevskog grada'' ( Davor Jašek- Nedo Zuban- Davor Jašek )
13. TIHO SPAVA HAVAJKA MALA- Ivona Orečić i dječji zbor ''Prva ljubav'' ( Zoran Jašek- Zoran Jašek- Zoran Jašek )
14. ŠTO JE TO ? - Kristina i Valentina Bralo ( Tihomir Preradović- Ines Prajo- Tihomir Preradović )
15. PREKOBROJNI - Josip Benšić ( Davor Jendrašić- Željko Kožarić- Davor Jendrašić )
16. NE VOLI, VOLI - Vinka Bedeković ( Marijan Jergović- Drago Britvić- Tomislav Tišljar )
17. PRIJATELJSTVO - Nikolina Marić, Mihael Rogić, Lucija Kanceljak i dječji zbor ''Klikići'' ( Maja Rogić- Nela Vrkljan/Maja Rogić- Maja Rogić )
18. TEBE VOLIM NAJVIŠE NA SVIJETU - Lucija Lučić ( Toni Eterović- Jasna Relić- Toni Eterović )
19. MI SMO LJUBAV - Mario Peko, Ante Barun, Franciska Ećim, Karmen Kličinović i dječji zbor Srdelice ( Jovica Škaro- Jovica Škaro- Leo Škaro )
20. NOVA ŽABA - Dora Trogrlić ( Davor Jendrašić- Božidar Galjar- Davor Jendrašić )
21. PJESMA MIRA- Stela Braje ( Stela Braje/Darko Braje- Stela Braje/Edita Braje- Darko Braje )
22. K'O ROMEO I JULIJA - Ivana Trogrlić i Dorijan Leopold ( Siniša Leopold- Rajko Stilinović- Toni Eterović )
23. TRAJNANINENA- Valentino Flego ( Ines Prajo- Arjana Kunštek- Tihomir Preradović )

Ocjenjivački žiri

Doajeni hrvatskog glazbenog stvaralaštva:

- Arsen Dedić
- Hrvoje Hegedušić
- Tihomir Preradović
- Ksenija Erker
- Dražen Žanko
- Ivica Mihajlović

O festivalu

Tradicionalni festival dječjeg glazbenog stvaralaštva u Đurđevcu, Koprivničko-križevačka županija dana 23.04.2006.
Održava se svake godine tijekom proslave Dana grada Đurđevca u đurđevačkoj sportskoj dvorani. Djeca iz cijele hrvatske izvode skladbe uglednih hrvatskih kompozitora, aranžera i tekstopisaca, a ocjenjivanje vrši tim glazbenih stručnjaka- doajena kao što je Arsen Dedić i ostali. Ove godine festival želi prerasti u nacionalni festival dječje pjesme.

Organizacija festivala

Udruga ''Kukurijek'' Đurđevac
- Predsjednik savjeta festivala: Petar Štefanić, dipl.oec.
- grupa vrijednih volontera

Adresa: A. Radića 8, P.P 91, 48350 Đurđevac
E-mail: kukuricek@gmail.com

Foto galerija

Slike: Krunoslav Heidler