recepti

srijeda, 10.05.2006.

Talijansko zapečeno povrće









Priprema:
Uzdužno prerežite paprike na pola, očistite od peteljki i sjemenki i položite na suhi lim za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C (plinska pećnica na 5) dok kožica ne potamni. Nakratko pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom. Ogulite kožicu i narežite paprike na trakice.
Operite tikvice, odrežite krajeve i narežite na ploške. Češnjak nasjeckajte. Operite i osušite bosiljak, nasjeckajte listiće. Narežite mozzarellu na kriške. Lagano nauljite posudu za pečenje, dodajte papriku, mozzarellu, tikvice i crne masline. Posolite i popaprite. Pomiješajte ulje sa češnjakom i bosiljkom i mješavinom prelijte povrće. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C (plinska pećnica na 3-4) 25-30 minuta.

Prijedlog:
Poslužite uz kruh francuz i Chianti.

Sastojci:
2 žute paprike
2 crvene paprike
4 srednje velike tikvice
1 režanj češnjaka
1 svežnjić bosiljka
200g mozzarelle
4 žlice crnih maslina bez koštica
6 žlice ulja od soje

Trajanje pripreme:
60 min

Porijeklo:
Italija

- 14:46 - Dodaj nešto.. (1) - Isprintaj recept.. - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Trudit ću se da bude samo zdrava hrana, da mi svi budete zdravi i mršavi.. :)