petak, 22.10.2010.

Vijesti iz Etnolanda :)

Nakon dulje stanke (evo, pravdamo se zaposlenošću a ne lijenošću ) ponovno malo vijesti iz Etnolanda.
Vaši su kudovići odradili sve spomenuto u prošlom članku. Dobro, ne baš sve, nismo otišli u Kaštele, ali nema veze-dobra je nama i Sava.

Brodsko kolo je prošlo u najboljem redu a isto se može reći i za snimanje nakon same smotre, koje je doduše bilo nešto napornijeg karaktera. Naime, KUD «Tomislav» je uz KUD «Kolo» iz Donje Bebrine, KUD «Ravnica» iz Starih Perkovaca i KUD «Podvinje» iz Podvinja sudjelovao na zajedničkom snimanju dokumentarne emisije o desetercu koja će se moći pogledati na jednom od programa HRT-a između Božića i Nove godine.

Nakon toga su kudovići otputovali u Vezišće, općina Križ, na «Lipanjske susrete» te odlično odradili nastup i još se bolje zabavili. Nije ih omela ni kiša koja je nemilosrdno padala ali je stala na vrijeme da se vaši kudovići zabave uz svirku lokalnog rock-banda. Ubrzo, točnije 24. srpnja uslijedilo je gostovanje na humanitarnom koncertu «Nabaci peticu Mihaelu» u Strizivojni.

I dalje nastavljamo s radom pa u subotu 23. listopada putujemo u Osijek gdje udruga Regionalni Etno centar Osijek organizira s početkom u 19 sati glazbeno-folklornu manifestaciju «Kolo u Osiku».
Sudjeluju: KUD «Brođanci», KUD «Tomislav» Donji Andrijevci, ŽPS «Inoče» KUD-a «J. Šošić» Tenje, MPS «Šokci» udruge Šokačka grana Osijek, TS Baće Šiškovci, TS Pleter Osijek, a bit će prikazana i modna etno revija.
Toliko za sada. Nastavljamo s radom i ozbiljnim pripremama za Smotru svirača na tamburi samici koja će se održati prvi vikend u prosincu te računamo na vašu potporu.mah

KUD "Tomislav" D.Andrijevci - facebook :)



- 23:41 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Zgode i nezgode članova KUD-a "Tomislav" iz Donjih Andrijevaca popraćene obavijestima o aktivnostima, nastupima i ostalim događajima vezanim uz KUD.

Da vidimo koliko nas je?
Free Counter

Free Counter

e-mail:
kudtomislavda.net.hr

Preporučujemo web-stranice

Hrvatski folklor
"Šokadija" Zagreb



Kratak pregled...