petak, 04.12.2009.

11. smotra samičara na tamburi samici!!!

U subotu, 12. prosinca 2009. godine će se u Donjim Andrijevcima održati jedanaesta po redu Smotra svirača na tamburi samici pod nazivom «Oj samice, drvo javorovo, tko te svir'o nikad ne bolov'o».

Photobucket

I ove godine, kao i do sada, smotra će se održati u seoskom, «velikom» domu, iako nam je prošle, a i prijašnjih godina obećavano da će «iduća Samica zasigurno biti u novom prostoru».thumbup
Dok mi čekamo da se netko smiluje i potpiše 3,5 papira, krećemo s uređenjem nama dragog, ali jako zapuštenog doma. Obećavamo da ćemo dati sve od sebe i stvoriti pravi zimski, božićni ugođaj. yes
Naime, kudovci su ove godine za temu odabrali Božić, tj. kolo poslije polnoćke, pa će u tom duhu biti uređena i pozornica. yes
Program će obuhvatiti 23 izvođača, što samičara, a što kudova. Tako ćete moći pogledati Kud «Tamburica» iz Slavonskog Šamca , žensku pjevačku skupinu iz Podvinja, žensku pjevačku skupinu Kuda «I. G. Kovačić» iz Beravaca, Kud «Tena» Đakovo, mušku pjevačku skupinu «Šokačka grana» iz Osijeka, Kud «Mijat Stojnović» iz Babine Grede, mušku pjevačku skupinu iz Lovinca, žensku pjevačku skupini «Zwizde» iz Zagreba, Folklorni ansambl Broda sa samičarem, gajdašem i pjevačima te samičare iz Svinjarevaca, Prkovaca, Brodskog Varoša, Slavonskog Šamca i Slavonskog Broda. Ove godine će po prvi puta u povijesti Smotre nastupiti i jedan šargijaš iz Bosanske Posavine, u pratnji violine i pjevača. Svi navedeni sudionici u svom programu imaju i samicu, koja je ujedno i uvjet sudjelovanja.
Ovim putem zahvaljujemo Općini Donji Andrijevci, svim sponzorima i prijateljima Kud-a na dobrovoljnim prilozima, jer bi bez njih sve ovo bilo mnogo teže, a možda i neizvedivo.
I na kraju još ovo: program počinje u 18: 30 h, ulaz je 15 kn a program vodi Silvijo Stilinović. Dođite i uživajte!

Evo kao mali podsjetnik kako to izvode KUDovići!! rofl



Tri dana prije održavanja Smotre svirača na tamburi samici, 9. prosinca, u «Malom domu» u Donjim Andrijevcima snimat će se «Šokantrična večer», emisija tamburaške glazbe koju vodi Silvijo Stlinović, a ne propušta priliku ni promovirati Smotre ovakvog karaktera.
Ova se emisija već tradicionalno snima u Donjim Andrijevcima uoči Smotre, no ove godine joj to neće biti jedina zadaća. Naime, u ovogodišnjoj emisiji Kud «Tomislav» promovira i svoju monografiju, knjigu izdanu da bi obilježila 70 godina rada Kud-a i 10 godina održavanja Smotre u Donjim Andrijevcima. Na promociju će sudjelovati članovi i uprava Kud-a, nekoliko samičara, predstavnik FAB-a Josip Perčević, predstavnici izdavača –Posavske Hrvatske, te brojni suradnici koji su pripomogli nastanku ove knjige; Dunja Vanić, Zvonimir Toldi, Mato Baboselac, Ilija Maoduš i dr. Snimanje je zatvorenog tipa ali ćete moći poslušati emisiju na Radio Slavoniji u petak, 11. prosinca od 20 h. Zahvaljujemo sponzorima i Općini Donji Andrijevci koji su pripomogli izdavanje ove knjige.

- 14:54 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Zgode i nezgode članova KUD-a "Tomislav" iz Donjih Andrijevaca popraćene obavijestima o aktivnostima, nastupima i ostalim događajima vezanim uz KUD.

Da vidimo koliko nas je?
Free Counter

Free Counter

e-mail:
kudtomislavda.net.hr

Preporučujemo web-stranice

Hrvatski folklor
"Šokadija" Zagreb



Kratak pregled...