četvrtak, 22.10.2009.

Eko-Etno sajam, Arena Zagreb

Kud «Tomislav» odradio je nastup na Eko-etno sajmu u Zagrebu.
Kao što je i najavljeno, u petak, 16. listopada, su članovi Kud-a «Tomislav» krenuli put Zagreba na međunarodni Eko-etno sajam, održan u Areni Zagreb, da bi tamo predstavili Brodsko-posavsku županiju. Nakon ugodnog puta su se kudovci smjestili u garderobu, popravili i uredili nošnje, odradili probu te se bacili na posao.

Kako su izgledale pripreme pogledajte... sretan



Zadatak nam je bio animirati i privući posjetitelje štandu Brodsko-posavske županije. Dok su djevojke šetale izložbenim prostorom i dijelile letke te pozivale posjetitelje za štand, svirači su svirali i zabavljali okupljene. Osim toga, odradili su i zapažen i hvaljen nastup u dva dijela na glavnoj pozornici sajma.

Malo o sajmu!!
Čitav sajam svojim izgledom podsjeća na zagrebački Velesajam ili Interliber, na kojima je glavna ideja prezentirati se u što boljem svjetlu te privući posjetitelje koji slobodno šeću i razgledavaju. Na ovom sajmu se predstavilo 15 županija, deset gradova i pet stranih partnera-Federacija BIH, Republika Srpska, Republika Slovenija, Republika Srbija i Južnomoravska regija - Češka, s ciljem promoviranja i suradnje na području gospodarstva i turizma.
Štand Brodsko-posavske županije izgradila je garčinska udruga «Žir» u suradnji s rančem «Ramarin» također iz Garčina, a na njemu se uspjelo posložiti i predstaviti čak 32 izlagača. Izlagači su došli iz Sikirevaca, Nove Gradiške, Garčina, Trnjana, Orubice itd.
Među ponuđenim proizvodima su se mogli naći suhomesnati proizvodi, domaće voće, domaća rakija i vino, ukrasi i igračke od drveta, proizvodi od kože, med, pekmezi i džemovi, ručni rad, zlatovez i dijelovi nošnje. Ljubazni domaćini su rado objasnili postupak i nastanak proizvoda, a moglo se i sjesti za masivni drveni stol i degustirati ponuđeno. Za to vrijeme se ugođaj stvarali svirači Kud-a «Tomislav» a na zidu je prikazana projekcija o ranču «Ramarin». Posebno smo ponosni na izlagače iz Orubice koji su svoju općinu predstavljali vani, izvan Arene, gdje su na otvorenoj vatri pekli šarane.
Pogledajte! yes
Photobucket

Uz izlagače su bili prisutni i župan Danijel Marušić, dožupan Davor Vlaović, pročelnik za gospodarstvo te Folklorni ansambl «Brod» i njihov predsjednik Josip Perčević koji su svojom predstavom «Živuća baština» oživjeli na pozornici doba baruna Franje Trenka. Ubrzo nakon njih je uslijedio nastup Kud-a «Tomislav» koji se predstavio spletom slavonskih pjesama i plesova te muškom pjevačkom skupinom. Zadivili su okupljene izborom najboljih i najfinijih nošnji te kvalitetnom izvedbom.

Pogledajte jedan od nastupa... sa malo slabijom kvalitetom snimke ali eto... rolleyes



Na pozornici su se nastavili odvijati prigodni programi i predstavljati ostale županije, a kudovci su se povukli u svoj štand, sjeli u izložena kola i nastavili se veseliti do kasno u noć. Dvorana se ispraznila a kudovci, župan, dožupan i ostali raspoloženi za druženje su se kerili. I svjetla su se ugasila a oni su se kerili. Onda su odigrali jedno kolo u mraku i krenuli kući.

Nakon nastupa!!



Smatramo da smo dostojno predstavili Županiju, Općinu, selo i Kud, te nastavljamo dalje s radom, ovaj put za Smotru svirača na tamburi samici!!
Pozdrav svima i uživajte!!

- 18:42 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.10.2009.

''Arena'' Zagreb

Kud '' Tomislav'' će sudjelovati na velikom EKO-ETNO sajmu koji se održava od 14.-18.10.2009. godine. KUD će nastupiti u petak, 16.10.2009. Eto, predstavnici smo Brodsko-posavske županije na tom sajmu i s time smo jako ponosni!zubo
Dođite i pogledajte!! yes
Pusa svima!pjeva

- 17:10 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Zgode i nezgode članova KUD-a "Tomislav" iz Donjih Andrijevaca popraćene obavijestima o aktivnostima, nastupima i ostalim događajima vezanim uz KUD.

Da vidimo koliko nas je?
Free Counter

Free Counter

e-mail:
kudtomislavda.net.hr

Preporučujemo web-stranice

Hrvatski folklor
"Šokadija" Zagreb



Kratak pregled...