Službene stranice KUDa i sela Turanovac

29.06.2010., utorak

Susreti folklora Turanovac 2010




U povodu Dana državnosti u Turanovcu su unatoč kišnom vremenu održani tradicionalni, dvanaesti Susreti folklora Turanovac 2010, koje je u ime pokrovitelja Općine Lukač otvorio njezin načelnik Đuro Bukvić. Uz domaćine KUD Seljačka sloga Turanovac u gotovo dvosatnom programu na otvorenoj pozornici nastupili su Podmladak KUD-a Gradina, KUD Seljačka sloga iz Brezovice, KUD Frankopan iz Severina na Kupi, KUD Podravina iz Barcsa, Muška pjevačka skupina Poljari iz Šiškovaca i Ogranak KUD-a Seljačka sloga iz Drenovaca.
Organizator je svim sudionicima dodijelio priznanja za uspješan nastup, a pojedincima i ustanovama za doprinos u održavanju ovogodišnjih susreta folklora. - Održavanje ovih susreta za naš KUD Seljačka sloga od velikog je značaja jer ugošćujemo kulturno-umjetnička društva iz drugih krajeva Hrvatske i nastojimo biti što bolji domaćini.
To je ujedno i prigoda za nastup svih skupina okupljenih u našoj Seljačkoj slozi, koja marljivim radom svih svojih članica i članova, od onih najmlađih do najstarijih, čuva folklorno narodno blago Turanovca i njegov identitet - ističe Zdravko Botić, predsjednik KUD-a Turanovac, koji je ovom prigodom zajedno sa suprugom Maricom dobio priznanje za deset godina neprekidnog rada u tom društvu.

INFORMATIVNI CENTAR VIROVITICA
- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.