Službene stranice KUDa i sela Turanovac

20.04.2009., ponedjeljak

Godišnja skupština KUD-a "Seljačka sloga" Turanovac


Turanovac subota, 18.04.2009. – Prostorije Mjesnog odbora bile su popunjene do poslijednjeg mjesta članovima kulturno umjetničkog društava Seljačka Sloga i njihovih gostiju. Odražavala se redovna godišnja skupština KUD-a koji zadnjih dvanaest godina kontinuirano nastupa u zemlji i inozemstvu. Prošle godine su krajem lipnja održali Turanovačke susrete folklora 2008 na kojima su ugostili folkloraše iz Osekova, Straže (Slovenija), Velimirovca Volodera i Vrbanje. Gostovali su na Dravskom proljeću u Sopju, Brezovici i u Koški, a u inozemstvu u Sloveniji i dva puta u Mađarskoj (Martinci i Šomođi). Za ovu godinu su već zapoćeli pripreme za Turanovačke susrete folklora 2009 a pored jednoga gostovanja u Mađarskoj planiraju se i tri do ćetiri gostovanja u hrvatskoj za koje su dogovori u toku. Tu nisu ubrojani lokalni nastupi za dane općine ili dani župe u Lukaču i nastupi kojima se zahvaljuje sponzorima.

Načelnik općine Lukač Đuro Bukvić pozdravio je rad folkloraša i obećao potporu općine. Da ta potpora nije samo moralna dokazuje i 21,000 Kuna koje je općina uplatila na račun udruge u prošloj godini. Folkloraše su pozdravili umirovljenici, sportaši i vatrogasci Turanovca i obećali bezrezervnu podršku. Domaćine su također predstavili predstavnici srodnih društava: Demokratskog saveza Mađara iz Novog Graca, KUDa Gradina, KUDa Seljačka Sloga iz Brezovice i KUDa Seljačka Sloga iz Špišić Bukovice. Također je proćitano pozdravno pismo predsjednika Zajednice kulturno umjetničkih udruga Virovitičko-podravske županije Dubravka Bedekovića.

Današnji turanovački folkloraši obnovili su rad društva prije dvanaest godina, ali prvi folkloraši registrirali su se 1954 godine pod nazivom KUD Mladost i osim folklorne imali su i dramsku sekciju. To davno razdoblje nije dobro poznato i svakako ga treba istražiti i daje nam osnovu da nagodinu obilježimo 55 godina organiziranog folklora u Turanovcu.


- 19:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2009., utorak


Image Hosted by ImageShack.us

- 18:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.04.2009., srijeda

KAD SAM JA U TURANOVCU BIO


Kad sam ja u Turanovcu bio
Crnooke cure sam ljubio
I dobroga vina puno sam popio
- 21:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2009., srijeda

Iz foto albuma

Nastup na DRAVSKOM PROLJEĆU u Sopju 2007. godine.



- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.