.

O organizatoru

Kulturno umjetničko društvo „Marof“ iz Novog Marofa osnovano je na inicijativu kulturnih djelatnika (nastavnika) i entuzijasta 25. Studenog 1980 godine. S ciljem njegovanja narodnih običaja, pjesama, plesova i etnografskog blaga novomarofskog kraja, Hrvatskog Zagorja, ali i cijele Hrvatske, društvu se priključilo oko 100-tinjak osoba različite životne dobi, zanimanja i afiniteta te se osnivaju sekcije:
- Folklorna sekcija
- Veliki tamburaški orkestar
- Mali tamburaški orkestar
- Mješoviti pjevački zbor

Osim navedenih sekcija danas djeluju i dječja sekcija, veterani, te muška i ženska vokalna skupina.

Folklorna sekcija broji oko dvadeset članova dok tamburaška oko deset. Dječja sekcija koja je osnovana 2007.g dijeli se na mlađi („Pilići“) i stariji uzrast (djeca od 5.-8.r. osnove škole), a broji oko šezdesetak članova. Zatim, spomenuta muška vokalna skupina osnovana 2006.g. zastupa devet članova, a ženska vokalna skupina osnovana tri godine kasnije (2009.g.) broji deset članica.

Od njegovog osnutka društvo je svojim djelovanjem započelo širiti svoj krug prijatelja i poznanika, gostujući na raznim smotrama folklora i nastupima diljem Europe. Počevši od susjednih zemalja (Austrija, Slovenija, Mađarska, Italija, Njemačka, Slovačka i Francuska) pa do naudaljenijih odrednica (Švedska, Španjolska, Makedonija). KUD „Marof“ djeluje i do današnjih dana u punom duhu kao i na početku kada je bio i osnovan te očekuje i poziva nove članove svih uzrasta.

ponedjeljak, 10.06.2013.

Otvorena proba KUD-a "Marof" i "Igre za velike i male, svakakve nagrade budu pale!"

Ove subote imamo probu KUD-a "Marof" - otvorenu za sve građane!
Dođite u 16 sati na terasu Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" i pogledajte kako izgledaju folklorne probe. Zaplešite i zapjevajte sa nama!
Nakon probe od 18 sati slijede razne zabavne igre sa skromnim i zanimljivim nagradama za pobjednike. Pozivamo sve, pogotovo najmlađe, da sudjeluju i nauče nešto o folkloru, povijesti našeg Grada i Europskoj uniji.

10.06.2013. u 22:32 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< lipanj, 2013 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2013 (1)
Lipanj 2013 (5)
Svibanj 2013 (3)
Veljača 2013 (4)
Siječanj 2013 (1)

O programu "Mladi na djelu"

Mladi na djelu je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi. Odrasli su ovdje prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.

Inicijative mladih dio su programa Mladi na djelu i predstavljaju važan alat za neformalno učenje i učenje kroz iskustvo. Riječ je o projektima koje iniciraju, pripremaju i provode mladi od 15 do 30 godina, a oni se prijavljuju za financijsku potporu Agenciji za mobilmost i programe EU u okviru programa Mladi na djelu. Mladima se kroz inicijative mladih omogućuje vodeća uloga u provedbi aktivnosti, razvoj kreativnosti i poduzetništva te izjašnjavanje o lokalnim potrebama i interesima, ali i o bitnim pitanjima u svijetu. Mladi mogu osmisliti vlastiti projekt koji utječe na različita područja života te na taj način pridonijeti stvaranju Europe, osjećajući se pritom kao (aktivni) građani Europe. Kroz sudjelovanje u inicijativama mladima se omogućuje:

- ostavljanje pozitivnog traga u zajednici

- iskustvo rada u timu

- podizanje samopouzdanja i unaprjeđenje osobnog razvoja

- korisno provođenje slobodnog vremena

- stjecanje raznih vještina i znanja
- iskustvo raspolaganja financijama, upravljanje projektom itd.



"Ovaj projekt se financira uz podršku sredstava Europske komisije. Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporaba informacija koje se u njoj nalaze."