Gradnja obiteljske kuće u Zagrebu

subota, 02.05.2015.

Traženje zemljišta za gradnju u Zagrebu

I tako, početkom 2007. krenuli mi u potragu za zemljištem, obiteljska primanja nam taman dobila lijepu perspektivu i mislili smo da ne moramo baš tražiti zemljište Bogu iza nogu, možda bi Bukovac, Gračani, Žuti Brijeg i slično došlo u obzir. I naravno, lijepi komad zemlje od dviiljadekvadrata bi bilo po našem ćefu. Joj, da, i da je na brdu, nećemo ravnicu, to je bezveze. No da...

Prvi pogled na oglasnik nas je otrijeznio i skrušeno smo povukli crtu "potencijalnih" u širokom krugu oko gore spomenutih kvartova. Jednostavno nam nije bilo jasno kako izdvojiti 80-tak tisuća eura za zemljište (uz pomoć kredita, naravno) i onda dići kredit i za gradnju kuće?!

I tako je krenulo obilaženje... Gledali smo zemljišta u Branovcu (neki od mitova- naravno, došao je vodovod, naravno, struja je na zemljištu, postoji pristupni put, na sunčanom mjestu je), Gornjoj Bistri (možete kupiti donji dio našeg dvorišta, pa bumo dijelili struju, 1000m2 za ciglih 50.000 EUR), vozili smo se daaaleko iza Velike Gorice, kružili oko Remetinca, koketirali sa zavodljivim (i preskupim) Novoselcem, Medvedskim Brijegom, Markuševcem i sl. Penjali smo se na brda na kojima kilometrima nije bilo susjeda, ali se čovjek s oglasa kleo da je građevinska zona- nakon toga smo naučili da odmah lokaciju, umjesto uživo, pregledamo na GUP-u, elektronski naravski. Gledali smo zemljišta direktnim s pogledom na susjedovu trokatnicu, zemljišta koja bi na koordinatnom sustavu imali veći y nego x, zemljišta do kojih treba pješačiti sa satarom u ruci, zemljišta koja koštaju 100EUR/m2, a do autobusne stanice treba 15-tak min hoda. Svašta smo mi gledali.

Gledali smo i jedno zemljište u Gornjoj Dubravi, u ulici koja je bila toliko strma da smo istezali vratove kako bi vidjeli cestu od komandne ploče auta. Kuplung, prva i polako... Rekla sam mužu (tada dečku), "Zaboravi, okreći auto, frka me da ćemo se prekobicnuti natraške- nema veze što je ispod 50 EUR/m2, naći ćemo mi nešto bolje". To je bilo negdje na početku naše priče s traženjem zemlje i još smo bili naivni i zeleni :-))).

Nismo znali da nas na vrhu tog uspona čeka naše buduće zemljište. O tome u sljedećem postu za koji dan (kad pronađem slike).

Oznake: zemljište, građevinsko zemljište, Zagreb, gradnja kuće, cijene građevinskih zemljišta

- 17:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #