Gradnja obiteljske kuće u Zagrebu

subota, 19.09.2015.

Rješenje (dozvola za gradnju), glavni i izvedbeni projekt

Stigla je i "dozvola". Na kućnu adresu, sva lijepa i požigana.

Sad je vrijeme da se bacimo na glavni projekt. budući da je kuća do 400m2 po zakonu (tadašnjem, možda se nešto promijenilo?) nije potrebno raditi izvedbeni projekt. Prvo smo dali napraviti projekt vode i kanalizacije, budući da smo planirali dvojni sustav vodovoda, s prikupljanjem kišnice. Projekt nas je koštao 2500kn.

Inače, imali smo i dosta pitanja kako je moguće da smo dobili dozvolu, a nemamo projekt strojarstva i struje. Odgovor- ne moramo ih imati, kuća je do 400m2 brutto.

Zatim smo puno crtali, nešto sitno izmijenili (visina prozora u kuhinji, da bude u razini radne ploče, smještaj balkonskih vrata i slično). Arhitektice misle na sve pa nas zaskaču s pitanjima tipa: Hoćete li u kuhinji imati parket ili pločice (parket)? Mašina za veš je definitivno na prvom katu (da)? Trebamo li mjesto za recikliranje smeća (da)? I tako dalje!

I završili s glavnim projektom te pripadajućim troškovnikom na milion stranica. Troškovnik je podijeljen: kuća, okoliš, garaža. Okoliš je dobio vlasititi troškovnik jer nas košta ko Sv. Petra kajgana. Na dnu parcele imamo preko 25 metara podzida visine 2m i još šaku metara podzida iznad kuće, pokraj kuće, oko kuće i da ne nabrajam. Kad smo htjeli kuću na brdu...

Kad je završen troškovnik, došlo je vrijeme za skupljanje ponuda! To sam čekala ko zapeta puška, živo me zanimalo koliko će ovo zadovoljstvo nas koštati... (tad sam mislila 80.000 EUR aha-ha-ha-ha :-)!

Oznake: glavni projekt izgradnje, troškovnik

- 21:52 - Komentari (3) - Isprintaj - #