OBRANA I ZAŠTITA OD GLUPOSTI

nedjelja, 02.12.2012.

ALAN FORDOVSKA HRVATSKA... ILI STVARNOST?

U popodnevnoj MUP-ovoj akciji, koju je obavila antiteroristička jedinica „Lučko“, uhićena je jedna osoba. Naime, radi se o Žarku Radiću iz Popovače koji je oko 17 sati uhvaćen kako radi na svom poljoprivrednom gospodarstvu. Žarko je pri uhićenju izjavio:

- Nakon što sam pomuzao krave te nahranio prasce, odlučio sam izorat njivu. Ja ne znam ako sam 5 minuta orao, nadamnom se pojavio helikopter iz kojeg su iskočili naoružani policajci... i eto... ulovili me da radim. Znam da sam kriv što sam radio i ovom prilikom se ispričavam svim svojim prijateljima... obitelji... rodbini... što sam im nanio ovakvu sramotu. Za svoje postupke ću odgovarati i priznam, kriv sam što sam radio.

Isti dan se oglasila i glasnogovornica MUP-a iz Zagreba koja je za okupljene novinare izjavila:

- Djelatnici MUP-a, još jednom su dokazali da se mogu boriti sa kriminalom zvanim RAD. Uhićena osoba privedena je u istražni zatvor gdje će se nad njom provesti sve potrebite radnje. Što se tiče ovog konkretnog slučaja, uhićenoj osobi prijeti kazna zatvora u trajanju od 5 – 10 godina, ovisno o težini počinjenog djela, no kako je isti uhićen pri teškom radu, držimo da će državno tužilaštvo tražiti maksimalnu zatvorsku kaznu. Hvala.

----------------------------------------

Nezapamćen zločin dogodio se jučer oko 14 sati. Prema za sada neslužbenim informacijama, Drago Platić je svom djelatniku, Kreši Prtenjači, isplatio redovnu mjesečnu plaću. Krešo je nazvao našu novinarsku redakciju gdje nam je kroz suze i vidno razočaran, izjavio:

- Ne znam što da vam kažem... sav se tresem... užas... pa zamislite, kako bi se vi osjećali da vam netko isplati plaću!?!? Odmah sam obavjestio MUP!
- Krešo, možete li nam opisati kako se dogodio taj nezapamćeni zločin?
- Pa bilo je 2 sata popodne. Gazda me pozvao k sebi u kancelariju, mislio sam da će mi reći da moram raditi do ponoći, što bi me i veselilo... ali... užas... ne mogu... (plače)... sav se tresem...
- Recite Krešo slobodno... samo hrabro... izbacite to iz sebe...
- ... no on mi je rekao... onako bahato... KREŠO... (plače)...
- No? Što vam je rekao?
- ... rekao je... KREŠO, UPLATIO SAM TI PLAĆU NA BANKU!... aaaaagrgrgrgrgrgrg (plače)
- Smirite se Krešo... znamo da vam je iznimno teško u ovim trenutcima, al svojom pričom dajete i drugima nadu da budu dostojanstveni u situacijama poput vaše, da ih ni isplata plaće ne može slomiti, mada je to zločin bez presedana.
- Poručio bi svima, da takve zločince i kriminalce poput mog gazde Drage, prijave MUP-u! Djeci ne smijem na oči od sramote jer ako saznaju, svi će ih u školi zezati (plače)
- Krešo, hvala... puno vam hvala!



Nakon tog telefonskog razgovora, nazvali smo MUP te ih upitali:
- Je li istina da se u Varaždinu dogodio nezapamćen zločin u vidu isplate plaće?
- MUP za sada ne želi iznositi u javnost nikakve informacije, pošto se radi o nezapamćenom zločinu, a sve kako se ne bi ugrozila istraga koja je u tijeku.
- Mi smo obavili telefonski razgovor sa osobom koja je primila plaću pa nas zanima...
- Molim vas, ne mogu dalje nikakve informacije davati, nadam se da me razumijete.

----------------------------------------

Velika afera pogodila je Osteraj Dojče Banku. Istoimena banka je, prema provjerenim informacijama koje imamo, oštetila više 10taka tisuća svojih klijenata. Prema tim istim informacijama, snizili su kamatu na već ugovorene stambene kredite i to sa 12% na 4%. Ukoliko se ta informacija pokaže točna, možemo samo nagađati što će se dogoditi sa mnogobrojnim hrvatskim obiteljima. Intervju koji smo obavili na zagrebačkim ulicama, ne pokazuje dobre vibracije.
- Dobar dan
- Dobar dan
- Recite nam molim vas, jeste li klijent Osterajh Dojč banke?
- Jesam... a zašto pitate?
- Ukoliko se tvrdnje o snižavanju kamate sa 12 na 4% pokažu istinitima, kakva će biti vaša reakcija?
- MOLIM!?!?
- Navodno su smanjili kamatu na već ugovorene stambene kredite, sa 12 na 4%
- Pa kud ova država ide!?!? Pa kako!?!? Pa što oni misle, kako da preživim!?!? Ma dajte molim vas... pa to... to... to... to... pa ima li iko živ da to sankcionira!?!?!?
- Imate neki kratki komentar?
- Najbolje je da oni kamatu stave na 0%, pa nek mi svi pomremo, da nam skrate muke!

----------------------------------------

Danas su obavljeni pregovori između svih sindikata i Vlade RH. Nakon 10 dana mukotrpnih pregovora, vođa sindikata Mile Potrbušič, istupio je ispred novinara te izjavio:
- Napokon je postignut dogovor između nas i Vlade RH. Na naš zahtjev da nam se plaća odmah istog trena smanji za 40%, Vlada RH nije pristala jer tvrdi da za sada nema te mogućnosti no obvezala se, da će nakon 6 mjeseci pristupiti dogovorenom.
- Gospodine Potrbušiću, jeste li uspjeli u svojim zahtjevima da se smanji plaća u građevinskom sektoru?
- Možemo sa oduševljenjem potvrditi da smo uspjeli. Vlada se obvezala da će svim građevinskim radnicima u startu ukinuti isplatu za prekovremene sate, odnosno da će poduzeti mjere da se vlasnike građevinskih firmi prisili da ne isplaćuju prekovremene. Isto tako, izborili smo se da građevinski radnik koji mjesečno udari preko 280 sati, da mu se plaća uopće ne isplati.
- Jeste li uspjeli da se ukine Božićnica?
- Na žalost nismo, tako da će ove godine biti isplaćena Božićnica... no, ono u što smo najmanje vjerovali, u tome smo uspjeli.
- A to je?
- Pod velikim pritiskom svih sindikalnih vođa, Vlada RH je popustila te pristala na to da se ukinu godišnji odmori!
- Kako ste to uspjeli?
- Rekao sam vam davnih dana, da se samo strpljivim i upornim pregovaranjem sve može, naravno, ako se hoće! Zahvaljujem se svima... toliko od mene!
- Hvala gospodine Potrbušiću!

----------------------------------------

ZANIMLJIVOSTI

Danas je u kulinarskom show-u „Mastershef“ održano finale u kom je pobjedila Brankica Kuhić. U samom finalu, pobjedila je Ivana Peršina, te izjavila:
- Bilo je mukotrpno i teško jer smo u finalu morali kuhati jako zahtjevna jela koja se, možemo reći, jedu u hotelima sa 5 zvjezdica... i iziskuju veliko znanje i vještine uz korištenje brdo začina.
- Vaš suparnik Ivan, pokoja riječ o njemu?
- Ivan je izuzetan kuhar, mada je... evo u finalu izgubio od mene.
- Što je Ivan spremio u finalnom dvoboju?
- Police bez špeka
- Police bez špeka? To mora da je fino?
- Je, fino je... no čujte, radi se sa krumpirom a to ipak treba znati.
- Kako ga je pripremio?
- Onoliko koliko sam ja mogla vidjeti... prerezao ga je na pola... i stavio u rernu. Što je dalje radio, stvarno ne bih znala reći jer sam radila na svom jelu.
- A sa kojim ste vi jelom pobjedili?
- Ampren juhom... ili prežgana juha... ovisi kako ju tko zove.
- Vauuuu... i znali ste ju napraviti?
- Uz dosta muke, ali eto, žiri je rekao da je dobra i pobjedila sam
- Jeste li imali nekakvu alternativu ampren juhi... mislim ono, ako vam pofali začina za ampren juhu pa da možete nešto drugo skuhati.
- Mislite isto na vrhunska jela sa skupim i rijetkim začinima?
- Da
- Pa imala sam u vidu palentu prelivenu turskom kavom... ali nekako sam odustala od toga jer sam bila uvjerena da mi 2 sata kuhanja ne bi bila dosta za to spremiti.
- Što sad nakon ovog show-a planirate, s obzirom da ste pobjedili?
- Vraćam se nazad na biro.
- Hvala vam na intervjuu!
- Hvala vama!

Kad sve saberem, ovaj tekst:
  
pollcode.com free polls 

02.12.2012. u 11:25 • 16 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< prosinac, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Obrana i zaštita od gluposti