OBRANA I ZAŠTITA OD GLUPOSTI

subota, 19.03.2011.

Siva joj glava - ekonomija još sivija

Moj komšo Pero je tih prijeratnih godina redovito klao kokoši u svom dvorištu. Kako bi kokoš obezglavio tako bi ju pustio a ona onako bez glave mlatarala i pičila po dvorištu. Ja sam to ko mulac gledao i uvijek se čudio - pa kako kokoš piči po njivi a glave nema?? Moj ćaća nikad nije ima volje ništa objašnjavat pa je na moje pitanje „Ćaća kako ova kokoš skače po njivi a nema glave?“, odgovor bio jasan i nadasve pametan:“Što ja znam jebla te kokoš…valjda je još živa…ajde ukuću, doneside mi čašu ledene vode!“
Baš ka i ta bezglava kokoš koja je mlatara po njivi…baš poput nje mlatara i naša rvacka vlada na čelu sa „Gandalfom Sivoskutim“. Za razliku od pravog Gandalfa koji je sa onom svojom šćapinom čuda radio, ova naša Gandalfica sa svojim hobitima ne zna kud hoda a kamo li što radi…dakle…prevedeno – piči po njivi ka kokoš i stavke broj 1. Zadnjih godinu i pol dana samo slušam o novim kapitalnim investicijama i reformom zakonodavstva koje će izvuć zemljurinu iz krize. Njoj bi bilo najbolje da uzme jednu teglenku i na njoj sa crnim slovima napiše KRIZA…a onda uzme 1 lopatu punu ZEMLJE i saspe u tu teglenku…onda nek sazove konferenciju za novinare i nek IZVADI ZEMLJU IZ KRIZE. Druge joj nema…jer ovo što ona radi zajedno sa svojim hobitima…ovo se može nazvat druženje pijanih hobita sa još pijanijim Gandalfom.
Evo sad baš pred neki dan najavila je kapitalne investicije u visini 2 milijarde eura koje će najprvo koristiti poduzeća HEP (iz kojeg usput budi rečeno fali 500 miliona kuna) te RVACKE AUTOCESTE (u kojima fali sve što trpi glagol UKRAO)…a kaže ostatak ide na škole, vrtiće i slično. Gradnja škola i vrtića su kapitalne investicije!?!?...ako je to kapitalna investicija onda ja predlažem da se i groblje uvrsti u kapitalnu investiciju jer kad prdneš u rosu, samo za uzemljenje ti treba par iljada eura a i isplativost investicije je zagarantirana s obzirom da za sad još uvijek ljude sahranjujemo na groblju…mada…ako se ova kriza ovako nastavi…ostavljat će nas tamo gdje umremo…pa ko umre na busnoj stanici, moga bi malo duže čekat bus…ko umre u Todorićevom KONZUMU na odjelu sjemenskog krumpira, moga bi ležat dok mu klica krumpira ne izbije na guzicu…a…oni malo imućniji, koji umru na skijanju, njih ćemo pustiti da se vrte na žičari. Kad broj mrtvih tjelesa bude zabrinjavajući, vlada će osnovat povjerenstvo za kontrolu i prebrojavanje mrtvaca a samim prebrojavanjem mrtvaca ćemo imati statističke podatke na osnovu kojih ćemo vidjeti što i kako dalje.
Ko može prebrojat sve silne bisere našeg Gandalfa…evo zadnji najnoviji…kad joj već ne ide „bijela“ ekonomija, ona se počela baviti „sivom“ ekonomijom…pa će tako po najnovijem, stupiti na snagu zakon koji zabranjuje primjerice da vam susjed udaljeniji 500 metara od vas popravlja veš mašinu i slično. Dakle…ako imate veš mašinu koja vam se pokvarila i imate susjeda 499 metara od vas…vi ga pozovete…on popravi…i mirna Bosna. Ako pak imate susjeda na 501 metar udaljenosti od vas i istu onu veš mašinu – e…naš Gandalf kaže – TO NE MOŽE!!! Pa bi tako dolazak vašeg „501“ susjeda mogao koštati u kaznenim okvirima oko 50 000 kuna. Sad vi zamislite…sve kuće kod mene u Lici su izgrađene tako da bi doša ujak iz Njemačke…stric…braća…bratići…upalila se mješalica i nikla kuća za ta 2 tjedna godišnjeg. E sad po novom…toga nema...sad po ovom novom zakonu…ama moš se jebat. Ideš si sazidat garažu a u krugu kilometar oko tebe nema žive duše…znači ne smiješ nikog zvati da ti pomogne. Kakve si kurčeve sreće još će biti da živeš sam sa babom pa ti ljepo izvuci mješalicu i naprdi gluvu babu na mješalicu nek mješa…kad te baba priupita da zašto ne zovneš brata Matu iz Minhena ti uzmi tratur za ljevat rakiju u bocune…okreni ga…nabij ga babi na uvo i proderi se BABAA NEDA KOSORICA…ŠUTI I MJEŠAJ!!! Strašno. Saš vidt kad poraste broj prodanih ciklometara u Rvackoj (ciklometar = ono govno od kotača kojim mjerite dužinu). E sad el ti otpalo pola kvadrata keramike u kupaoni…e sad uzmi ciklometar…poništi brojač na nulu pred vlastitim ulaznim vratima i kreni lagano u selo…jebi ga…mjeri…ako imaš koga 500 metara od kuće ti si LUCKY BOY/GIRL…ako nemaš….hm… onda odi u keramičarski obrt KERAJOSO da ti on poljepi keramiku…pa će ti taj KERAJOSO poslati svoja dva keramičara koja rade na crno (a za to Gandalfa Sivoskutog boli kurac)…pa će ti poljepiti tih pola kvadrata po povoljnoj cijeni od 750 kuna koje će vam uzeti bez da vam daju račun (opet Gandalfa Sivoskutog boli kurac…to je već drugi put)…a onda će KERAJOSINI radnici sjesti u auto iz kojeg suklja gusti crni dim jer ide na lož ulje.

19.03.2011. u 03:04 • 17 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Obrana i zaštita od gluposti