OBRANA I ZAŠTITA OD GLUPOSTI

nedjelja, 29.08.2010.

Hrvatski rudari zarobljeni na 824 metra dubine

Fala dragom bogu da se naše gospodarstvo bazira na nadzemnoj djelatnosti. Mislim, imali smo mi i rudnike al eto izumrli su ka što će izumrijeti i ovo nad zemljom. Da nam se crno piše to znaju i vrabci na dalekovodu.
I tako sam neki dan upalio tevejac i kaže "Čileanski rudari dobro primili vijest da će još nekoliko mjeseci biti zarobljeni na dubini većoj od 700 metara." To "DOBRO PRIMILI VIJEST" je vjerovatno tišina koja je nastupila nakon što su to čuli pa su ovi na osnovu te tišine zaključili da je vijest dobro primljena...a to što su ovi zanjemili kad su čuli vijest, to se ne računa. Vođen tom vješću odmah sam u glavi stvorio scenarij, koji bi kojim slučajem bio, da mi imamo takav rudnik i da je naših 33-oje rudara ostalo zarobljeno. Ka prvo...naši nebi ostali zarobljeni na 700 metara nego na 1400 jer bi vjerovatno uprava rudnika toliko pohlepna bila da bi donjeli 10-godišnji plan u kom je zacrtano da se kopa do samog središta zemlje. Dakle scenarij bi bio ovakav:
Ka prvo...da rudara nema, shvatio bi portir i to nakon 14 dana jer bi skužio da nitko ne prolazi kroz kapiju. Onda bi se on diga i otiša kod direktora i reka mu:
Portir: - "Direktore, izgleda da rudari ne dolaze na posao!?"
Direktor: - "Nemoguće!...Pa sad smo im dali plaću za 6 mjesec prošle godine. Trebali bi bit na radnom mjestu! Odi provjeri!"
Onda bi portir otiša do okna i skužio da je sve zatrpano al bi naša rupu sličnu onoj čileanskoj kroz koju ima davaju vodu i onda bi drekno u nju:
"ALOOOOO....IMAL KOGA DOLJEEEE!?"
Naravno da bi odozdo po starom hrvatskog katoličkom običaju došlo nešto u stilu!
"BOG VAM JEBA MATER VADITE NAS ODAVDE PIČKA VAM MATERNA LJENA!?"
Image and video hosting by TinyPic
Onda bi portir otiša do direktora i reka mu:
Portir: "Direktore na radnom su mjestu!"
Direktor: "Pa jesam ti reka da rade!"
Portir: "Direktore oni su zatrpani i ne mogu van!"
Direktor: "Zatrpani!?"
Portir: "Da direktore, zatrpani!?"
Direktor: "Pa...pa...pa...jesu što rekli!?"
Portir: "Jesu. Rekli su da nam jeba bog mater da ih izvučemo van!"
Direktor: "Ajme skandala. Čekaj...vodi me do njih!"
Onda bi portir odveo direktora do okna jer direktor naravno nezna ni gdje se okno nalazi a portir bi mu putem objasnio da se komunikacija sa zarobljenim rudarima vrši kroz ventilacijsku cijev. Onda bi direktor doša i reka u cijev.
Direktor: "DOBAR DAN DEČKI! OVDJE DI-RE-KTOR...NE BRINITE SE NIŠTA IZVUĆI ĆEMO VAS VAN!"
Onda bi portir reka direktoru:
"Direktore u krivu cijev govorite. To je auspuh od kamiona. Ovdje je ventilacijska cijev!"
Onda bi direktor doša do prave cijevi i ponovio:
"DOBAR DAN DEČKI. OVDJE DIREKTOR. NE BRINI TE SE...." al bi ga prekinuo grubi rudarski glas iz okna sa
"PIČKA TI MATERINA ŠUPČARSKA....VADI NAS ODVADE SMRADE GOVNARSKI"
sa strane bi se čuo još jedan rudar koji bi dobacio
"JEBAT ĆEMO TI MAJKU KAD IZAĐEMO!"
Nakon jedno 5 sati od informacije da su zatrpani, došli bi svi...i hitna...i vatrogasci...i gorska služba spašavanja...i 2 kanadera...i vojni MIG-ovi bi preljetali...i neko iz Vlade...i načelnik općine jer bez načelnika općine ne prolazi ni oplođivanje krava a kamo li zatrpavanje rudara. Onda bi se svi oni sabrali i nakon 10 sati vijećanja zaključili da su ovi dolje možda žedni. Onda bi se pojavio Ivica Todorić i po samo 11,45 kn/litri ponudio svoju vodu "JANU" za ožeđale rudare što bi neko iz Vlade objeručke prihvatio. Na televiziji bi se vrtile reklame za JANU na kojoj bi kao ožeđali rudar zarobljen u oknu natezao litru te JANE i onda bi na kraju laktom obrisao usta i rekao "DA JE NEMA, KREPA BI OD ŽEĐI!". No da nastavim. Onda bi se cijela ta spasilačka ekipa sabrala oko te cijevi i odlučila im spustiti prvu bocu vode JANA u pakiranju od 1 LITRE. Onda bi skužili da je cijev uža od boce i da bocu ne mogu spustiti dolje. Onda bi Todorić ponudio vodu JANA u bocama od pola litre po cijeni od povoljnih 14,98 kn/boci od pola litre. Onda bi opet neko iz vlade to objeručke prihvatio. Onda bi napokon nakon već 20 dana uzeli bocu od pola litre vode i bacili je kroz cijev rudarima. Nakon samo 2 i pol minute ta ista boca bi izletila kroz istu onu cijev kroz koju su je i spustili a iz cijevi bi dopirao glas jednog od rudara:
"JEBALA VAM VODA MATER. IL NAM POŠALJITE BADELOV KONJAK IL NE ŠALJITE NIŠTA!"...onda bi se začuo drugi rudar sa:
"IL KARLOVAČKE POŠALJITE!!!"
Onda bi spasilački stožer spustio ožeđalim rudarima 2 kartona konjaka i 2 gajbe karlovačke. Iz okna kroz cijev bi se začuo vođa rudara od njih 33 ukupno zarobljena:
"DOBRO...OVA 2 KARTONA KONJAKA I 2 GAJBE KARLOVAČKE...TO JE ZA MENE...A ZA DEČKE???"
Onda bi dolje spustili oko 2 šlepera konjaka i 12 šlepera karlovačke i to sve spuštajući punih 11 dana. 11-ti dan iz okna bi se čulo:
"AMA NESPUŠTAJTE VIŠE...NEMA MJESTA...POLAKO MALO!!!"
Nakon samo pola sata od zadnje spuštene boce čula bi se pjesma iz okna:
"NEEEĆU NEĆU BRILIJANTE...SUHO ZLATO, DIJAMANTE...NIT SAFIREEEE NIT RUBINE SAMO ONA DA LJUUUBI ME....NIT SAFIREEE NIT RUBINE SAMO ONAAAA DA LJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUBI MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE-E-E-E-EEEEEEEEEEEEEEEEEE....DA KRAJ MENEEEE VILE STOJEEEE SUHO ZLAAATO DA MI BROJEE...."
Pjevanje takvih pjesama pogodilo bi nekog iz Vlade jer neprimjereno je da rudari pjevaju narodnjake dok ih se pokušava spasiti a i nije u hrvatskome duhu. Onda bi neko iz VLADE došao do cijevi i rekao:
"RUDARI. OVDJE ČLAN VLADE. JA BIH VAS ZAMOLIO DA NE PJEVATE PJESME NARODNOG KARAKTERA JER...." odmah bi ga prekinuo jedan od rudara sa:
"ŠUPČINO...POVUCI NAS ZA DRŠKU OD STOMAKA!!!"
Član VLADE više nikad nebi govorio u ventilacijsku cijev.
Onda bi došao i načelnik općine da da potporu rudarima. I on bi u cijev rekao:
"DEČKI OVDJE NAČELNIK OPĆINE. ŽELIM VAM REĆI DA SAM UZ VAS!"
Jedan od rudara bi dobacio:
"MAJMUNE...I TI ODJEBI...E DA...DA NEZABORAVIM - JEBAVA SAM TI RUŽU...ŽENU...IMA ONAJ VELIKI MADEŽ NA GUZICI...JESI JOŠ UZ NAS?!"
Onda bi načelnik popizdio:
"PIČKA TI MATERINA GADE...KREPAJ DOLJE U TOM OKNU..." - govorio bi načelnik dok bi ga gorska služba spašavanja odvlačila od cijevi iz koje bi se čulo grupno deranje svih rudara
"RUŽA IMA DOBRU PR-DA-RU!!!! RUŽA IMA DOBRU PR-DA-RU!!!!"
Prošlo bi još 10 dana i spasilački stožer bi zaključio da će rudari nažalost morati ostati još nekoliko mjeseci dok se ne dođe do njih te ko će im priopćiti tu vijest...premijerka Jaca bi bila idealna za to. Onda bi Jaca došla do cijevi i rekla:
"DEČKIIII!!!! NAŽALOST MORAT ĆETE OSTATI DOLJE JOŠ KOJI MJESEC DOK NE USPIJEMO DOĆI DO VAS!"
Iz okna bi se kroz cijev čulo:
"AJ SAD TO PONOVI NA ENGLESKOM!?!?! AAAAAAAAAAHAHAHAHHAHAHAH....BUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAHAHAHAHHAHAHAH...AAAAAAAAAAHAHAHAHHA....DEČKI - PJESMA!!!!!! - VODIŠ ME NA VINO VODIŠ ME NA LOM...ZAR NE VIDIŠ DUŠO BOL U SRCU MOOOOOOM....JAOOOOOOOOOO!"
Onda bi Jaca otišla ljuta i stožer bi zaključio da se sa rudarima u oknu neda pričati. Uglavnom. Nakon nekoliko mjeseci ovi bi došli do njih...a u oknu bi našli...33 bespravno napravljene kuće...14 kafića...22 kladionice...i jednu rupu isklesanu u zidu a vi pogađajte za što je ta rupa.

29.08.2010. u 12:21 • 15 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2010 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Obrana i zaštita od gluposti