lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kronike opasnog uma

15.06.2005., srijeda

Preseravanja u bijelom

Kuda ide ovaj svijet pitam ja vas.... koliko više sranja može narod popušiti!
Eto da se napokon dotaknem teme ponovnog okupljanja Bijelog dugmeta iliti gumba bez boje. Našlo se par starih „rokera“ i odlučili još jednom zavladati prostorima bivše juge. Odlučili napraviti reunion, održati par koncerata, sve to kao radi ljubavi prema glazbi, i narod naprosto poludio. Naravno uz narod, poludili i mediji koji im to sve serviraju i naprasno nam guraju svako malo pod nos. Pune su ih novine, prostor interneta, stvaraju se blogovi o njima, a o televiziji i da ne govorim. Na RTL-u ne može proći 5 min a da se ne spomene dotična grupa. Čak vam i tijekom filma na vrhu ekrana skrolaju slova kako je to događaj tisućljeća koji ne smijete propustiti i kako bi bilo najbolje da im (RTL-u) slanjem poruka ostavite brdo love a oni će zauzvrat podijeliti par karata za taj događaj koji nikako ne smijete propustiti.
Sve bi se to još nekako i moglo tolerirati da se to iskreno i radi radi ljubavi prema glazbi i starim prijateljima iz benda, no svima je i više nego očito i jasno da se to radi isključivo radi para. Bebek, Tifa, Islamović, Bregović, to su ti akteri. Ljudi koji nakon te yu-epizode nisu postigli ništa kvalitetno i vrijedno spomena, koji su propali, srozali se u obične klošare i samim time ništa nisu ni zaradili.
E to je glavni razlog, ZARADITI KOJU KINTU. Prodati narodu još jednom stare, izlizane stvari. A narod naravno puši. Ajde još ako popuše stari koji su to slušali u mladosti i kojima je to sad povratak iz ove mizerije od života koje žive natrag u vrijeme dok im je sve bilo lijepo i lako jer su bili mladi, ali ovi klinci koji toliko luduju oko tog njihovog povratka, e ti mi stvarno nisu jasni. Oni nisu bili ni u planu dok su ovi svirali i sad se oni raduju njihovom povratku. ČISTO PRESERAVANJE. Ali luduju, jer to se servira na tv-u, to je sad in, pa bi i oni to trebali popratiti i počastiti se odlaskom na koncert. Naravno prije toga će sa neta skinuti mp3-ce i tekstove pjesama da bi ipak znali nešto na koncertu i zapjevati.
Još donedavno su članovi benda tvrdili da je ta epizoda daleko iza njih i da se ne kane okupljati, ali očito ih je Islamović natjerao da se predomisle kada im je pokazao koliko je zaradio na isto tako degutantnom okupljanju nekakvih 4asa. Ako se već mislite ponovno okupljati radi glazbe onda budite pravi bend i NAPRAVITE NEŠTO NOVO!!!! Ali ne, objavit će posebnu kompilaciju od 4 albuma sa starim stvarima kako bi i na tome nešto zaradili.
Hoće li ikada shvatiti da su sada samo olupina onoga što su nekad bili! Ma gadi mi se sva ta napuhana atmosfera oko toga svega.
I ja sam prije slušao njihove pjesme ali nakon ovoga izgubili su svaki kredit kod mene.
Prodali su ponos za neku siću i jedva čekam da sve to prođe pa da ponovo nakon tih par dana slave padnu u zaborav.

- 21:21 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Internet Monitor

Blog.hr - Najveći hrvatski blog alat

kronike.opasnog.uma@gmail.com