četvrtak, 19.04.2018.

nisam na odmoru



Evo usred Minkena izila sam hercegovačke ćevape. Neprocjenjivo! Stan još nisam našla, ali smo obišla sve mostove da vidim di nije gužva za prespavati ispod. Dan je ovdi stvoren za popit još pivu u Biergartenu. Sutra budem u brizi, danas guštam i fertih. Blogoekipa drž te mu se, ja se držim za točeni ( e jeblo ga ne znam ni napisati nit izgovoriti...augistiner nešto hell) hehe dobro je pitko je i mrzlo.Prost!

- 19:17 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.04.2018.

inventura

Pronađoh, da je navodno (jel je il nije -ne znam, al se u toj izjavi nađoh) W.Churchill reko - " Put k uspjehu je bauljanje (moja slobodna interpretacija) od neuspjeha do neuspjeha, s entuzijzmom", pa ja ovako s proljeća, od rođendana do rođendana, entuzijstično pravim invenuru - što sam zadnju godinu dobro napravila, što zajebala, što maestralno sjebala i evo ove godine, sa strahom koji se kao alien sklupčo u meni - zaključila sam s nevjericom - dobro mi je, konačno, niti jedan zajeb, niti jedno pogrešno skretanje, na svakom raskrižju bez navigacije dobro pogođen put, iz svakog ugla sunce i sreća. I nešto mi ne štima u toj "slici" to nisam JA, jer navikla sam - jedan red dobrog, dva lošeg.Onaj alien užasnosti u meni se rita i zapitam se - ovako s proljeća, dok vjeverice i golubovi dolaze na moj balkon po sjemenje i oraščiće (sav mi je zasran, al ih hranim jer mi čine radost)

- kad me ne bude hoće li se ištaaaa mojim imenom zvati -



EPILOG

Jednom kad me ne bude, kad od mene samo komadići duše, papirnate, ukoričene ostanu,crtica ravna između rodih se i više me nema,
hoće li slučajni namjernik neki, smoren od šestotisuća koraka unazad i tristotisuća naprijed,
slučajno nabasati, u zaklonu zasluženom od ljubičastih kiša i oluja crvenih, na moje misli što ih za vječnost pokušah riječima obući, u oceanu što se knjižnica zove?
Hoće li ga dotaći sve moje ludosti, radosti,demoni,anđeli, tmine, rime,sanje i hoće li mu pomoći bar za desetinku sekunde, srce slomljeno slijepiti, hod budući okrijepiti, o životu svom, s mirom u mirisima knjiga, razmisliti.
Kad me ne bude,hoće li me bar u tim tragovima biti, ili će mi grobak prosto, samo snjezi zeleni, jasenak rujni i ptice nebeske pohoditi.
Jednom kad me ne bude, hoće li me stvarno više nikad,konačno,ne biti?!
Ili mi je beskonačnost zajamčena i sreća jedina, što ću ljubavlju, u srcima svoje djece, nastaviti snivati!



P.S. Alien se upravo porodio, najavljeno mi je da se do 25-og moram iseliti.Dugo je trajalo, osam mjeseci - čiste radosti i sad sam opet ona "stara" - fajterica,sve je došlo na svoje mjesto, a sutra je novi dan - budem ja našla novi.Svaki kraj je zapravo, novi početak i ne nisam umorna od novih početaka. Ta tek mi je 57.








- 16:17 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.04.2018.

ev došlooooo



Eto došlo mi je proljeće i sunce! Kava je ovdje fuj,usluga je samo uslužna i još moraš odnijeti posuđe u kafeteriju, konobara niđe, sve sam, i još platiš u neki strojček, ali ništa mi ovi dan nije pokvarilo, a počeo je četr ujutro, i evo u pet ja na U-BANU i jedan golub






- 20:32 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 06.04.2018.

oproljetilo

.

Kupila sam trunčicu proljeća, jer Proljeće ili je zalutao,ko zna di je zabauljalo jer ovdje je zimulja, jutros 1 stupanj, vjetrušina piri i puše za popizdit, vlastite misli mi raspuše i odnese netragom,još hodam u zimskoj jakni i čizmama.. Inače , sve manje se ovdje ćutim ko "stranac u noći" ,samo jedva čekam kad će sunce i Proljeće konačno doći.Pozdrav i drž te mi se, ja se učestalo držim za šipku u U-BANU.

- 22:16 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.04.2018.

svjetlost i ljubav

Irska molitva

Ne želim ti stazu lišenu oblaka,

Niti život na krevetu od ruža,

Niti da nikada ne požališ,

Niti da nikada ne osjetiš bol,

Ne, to nije moja želja za tebe.

Moja želja za tebe je:

Da budeš hrabar u vrijeme iskušenja,

Kada drugi polažu križeve na tvoja leđa,

Kada se planine moraju osvojiti,

Ponori se moraju prijeći;

Kada zračak nade jedva da može prodrijeti,

Da svaki dar koji ti je Bog dao

Može rasti zajedno s tobom.

I da daruješ dar radosti

Svima kojima je stalo do tebe.

Da uvijek imaš prijatelja

Dostojnog tog imena.

Kojem možeš vjerovati

I koji ti pomaže u vrijeme tuge.

Koji će se boriti protiv oluja

Svakidašnjeg života na tvojoj strani.

Da u svakom satu radosti i bola

Možeš osjetiti Boga pored sebe.

Ovo je moja želja za tebe

I za sve one kojima je stalo do tebe.

Ovo je moja nada za tebe,

Sada i zauvijek.

SRETAN Uskrs!

- 15:05 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.03.2018.

Kako nam svima 'malo" treba

Mislila sam, u ovih svojih "sto" godina življenja da me više ništa, ne može iznenaditi, pa ipak...Evo ponovno, počinjem ispočetka, na novom poslu u tuđini, evo radim nepuna tri tjedna i u petak su me gazde pozvale u svoj ured (prva pomisao mi bila,šta sam sad zajebala? ) i rekoše mi - da sam super, da izvrsno radim i da im je drago što sam dio njihove tvrtke.... i ja to do sada niiisam nikad doživjela,tako da...stvarno .... Lijepa riječ i poštovanje...ja nikad nisam drugo niti trebala.Drž te mi se, a ja trenutno ne mičem odavde.

- 17:06 -

Komentari (13) - Isprintaj - #

srijeda, 31.01.2018.

žena? kako to gordo preispitujem!

Čak ni na drugu, ništa nije kako se čini.
Kao da nisam, a žena sam.
Dijamant nije moj najbolji prijatelj, ne upoznah ga nikada, njegov sjaj ne resi moju sjajnu ruku.
Kap Šanela No.5 ne odjevam za spavanje, ponekad samo, dezodorans kupljen na akciji.
Buket cvijeća ili stih bar jedan malecki, nikad mi darovani nisu.
Umjesto čipkanih,heklanih rukavica često, ma šta često, svakodnevno, nosim radne ili gumene iz Bauhausa.
Pedikure, manikure, masaže s čokoladom, velnesi,bjuti- centri mi nepoznanica,
ali tačke, grablje,mješalice, gletanje, krečenje, teglenje , volani, kamioni selidbeni dobro mi znani.
Emancipirano, odavna sam odbacila štike, jer nemoš u njima trčat s vrećicama,penjat se u buseve, tramvaje, vlakove, izvozit turu od 1500 kilometara- tjedno, bježati od sebe.

Pa ipak, pjesnikinja jedna, u noći ranoproljetnoj, pod grivnom rascvalog kestena zagli me riječima: -žena zmaj si! -
Pa ipak, sanjar jedan u predvečerje proljetno dok trinaestica je bučila Trgom,On uz bezalkoholno i ja uz rezano pivo, pomilova me riječima – u tebi sasvim dovoljno žene ima-
Na prvu, možda sam, ipak, to što jesam – žena.




Pozdrav, odo ja!

- 22:28 -

Komentari (20) - Isprintaj - #

srijeda, 24.01.2018.

Voliiim...

...ove svoje čizme,najbolje koje sam ikad kupila.Po prvi put ove zime ja nisam imala troje čarape i nisu broj veće već famozno taman.Skupe i na sniženju i tri put sam se vraćala u trgovinu uz Hamletovski pitanje- hoću li ili neću i eto jesam,poslušala svoju cirkulaciju (genetički slabašnu,jer sam smrzo ).Najštosnije od svega,kad sam,sva sretna pokazala svoje "sexy" čizme svojim radnim kolegicama - jedna je jedva suzdržavajući gađenje rekla - pa to su buce.Jesu, najbolje jer guma glavu čuva,bila ona na nogama ili na glavi haha.Di sam sve gacala po snježini ,kišurini,vjetrušina ,mobingu i nisam šmrcnula nit se razboljela.Eto baš volim ta svoja čergarska čizmeta, noga laka,suha,topla i ja sretna jer život čine baš te male,neprocjenjive stvari.S toplinom i radošću ih preporučam svima dugoprugašima i životnim maratoncima.

I

- 18:38 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.01.2018.

kako sam " dezertirala" u Minken

Bio je dovoljan pogled u MMS, iznos neto plaće koje je suprugova rođaka dobila za mjesec rada u Minkenu, da brzinom svjetlosti izračunam svotu koja je meni potrebna - šest mjeseci i odgovorila sam - Dolazim, šta mi je potrebno od papira -
E sad,kad sam priopćila svoju odluku suprugu - ajmjee- deseet dana sraz Titana, ne baš u stilu gospodina i gospođe Smit, al da smo se tukli riječima, hrvali argumentima - jesmo pfuuuu. Moj je suprug 15 cm višlji, 40kg teži al verbalni ring, e tu sam ja oduvijek " jaća" i deseti dan ja to "šamaranje i fajtanje" prekinem izjavom - Ja odo s tvojim blagoslovom, stvorit nam novi život, il bez tvog blagoslova, a ondaaa ću duuuboko razmisliti o svemu.
I ošla sam s kartom u jednom smjeru i s 5 eura u novčaniku!

- 18:26 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.01.2018.

Po prvi put



Kako sam ovnovski odučila još ova svoja "tri dobra petka" raditi sve ono što nisam nikad do sada - promjeniti zanimanje,državu,govorno područje tako danas odlučih ispeći svoje prve kiflice u životu,jeb ga ja sam očito jedina Slavonka koja bi radije išla zubni živac kod zubara izvaditi neg nešto umjesiti i i ispeći, evo u pol 21 pokušah i čist su solidno ispale te moje premijerne kiflice u prosto. Još jednom moj duboki naklon svima koji peku slano i slatko.Sutra pokušam tortu ispeći i tako mi je dobro biti u mom domu br.2! UŽIVAM!

- 22:48 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se