nedjelja, 15.07.2018.

Ponosna


Što da Vam velim, pooonosna.Radila sam danas do 15 sati, suprug me dočekao i ošli gledati tekmu i hahaha zabauljali u jedan francuski kafić i hahaha , nji stotine ja najglasnija i na kraju ja se digoh otpjeva feeelš Vi a the čempions i zaradi pljesak.Ma ovako ko nas niđe nema.

- 20:38 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

petak, 22.06.2018.

naramak smjehova

Rominja kiša proljetna,
sa suncima u kapima,
nas dvoje pod bagremovim kišobranom,
s krijesnicama djetinjstva u očima,
smijemo se,grleno, iskreno, sretno.
-Znaš- kaže On (a ja znam što će mi ispričati,jer priču sam čula nebrojeno puta, ali slušam ga,držeći ga ruku,kao da je kaziva prvi put) -sjećaš se tih toplih proljetnih kiša jel, e vidiš ja sam jednom s ogromnom šnitom kruha s mašću uronjenom u šećer istrčao iz kuće na pljusak i spotaknuo se i pao i kruh je završio u lokvici. I nisam ga htio uzeti samo zato jer se šećer otopio u vodi.-
Smijem se i velim -Znaš ( a znam da zna jer mu je ispričah tisuće puta, ali on sluša sretan,držeći me za mokru ruku od kiše) one drvorede dudova kojih više nema u mojoj Ulici djetinjstva,e ja sam za ovakvih kiša,koje su plesale sa suncem, bila na dudu i to crnom i zobala plodove njegove,dok mi nije postalo muka, a onda sam par dana imala plave usne-
Smijemo se,sve više mokri i prokisli, dok rijetki prolaznici s crveni i žutim kišobranima i smeđim i zelenim očima proviruju iznad živice u čudu jer im nije jasno tko se to izašao tako glasno smije.
I smijemo se moj odraz u njegovim orošenim naočalama i ja, i opet vidim ženu s buketom smjehova u naramku.

- 19:26 -

Komentari (17) - Isprintaj - #

subota, 09.06.2018.

E, nećeš razbojniče

Idući mjesec je točno godina dana kako sam u Minkenu. Nisam, evo do večeras mogla pisati što mi se dogodilo nakon mjesec dana, ali evo konačno mogu. Dakle, odradila sam 350 sati, neprekidno, bez dana odmora i sjela mi je idući mjesec jebeno dobra zarada. I kako sam kroz dva dana trebala putovati u Hrvatsku, otišla sam u banku dići ojriće. Još kad sam se spremala, bila sam u nedoumici, obući patike il' štikle kupljene još sindikalnim kreditom Titinim.I odlučih se za štikle jer sam se sva zbigecala i ugizdila.I digoh ja te novčiće, jer valja platiti struju koju su iskopčali,vodu koja je u Hrvatskoj ko Don Perinjon,plin i sve po te stvari koje su po Ustavu zagarantirane, a Ustav ne jebe niko ni tri posto.Ako su me istjeraIi iz Hrvatske, nisu Slavoniju iz mene.I nabadam ja tim štiklama do autobusne postaje. Ojri u šajtoflu u ruksaku jer ja nikad damske torbe nisam imala i još si sanjarim kako bih mogla kod Grka izist janjeći kotlet, kad.., sumrak je taman padao... kad ON mućki razbojnik, priđe mi s leđa i oče otet ruksak i MOJE novce.E jebo te ćuko nećeš,ja sam skoro krv propišala zbog njih.Toliko sam vrištala,psovala na hrvatskom, rituala se, nogatala se, da sam ga tom izraubanom petom pogodila u " nježnik" i kad je pao još sam ga ruksakom opandrčila po glavi.Nekako se digao i skićeći odšepesao u park.Uto je dotrčao neki mladac s Irokezom,pomoći mi i veli da je zvao policiju i pita me jel nisam vidjela nož koji je gnjus imao.NISAM, meni su samo moji euri bili na pameti.I stišćem ja moj ruksak kad dođe policija.Jedan od njih,visok i mlad ko moj sin pita što je bilo i ja ispriča, što onaj mladac potvrdi i veli meni policajac - ako vam se to još dogodi dajte novce, a jel, ma marš tiš mi novce vratit i još mi reče kad ga uhvate da će me zvati .I zvali su me nakon dva tjedna na prepoznavanje, poredali njih petoricu ko jaje jajetu sličnih i mladac ga prepoznao, ja nisam, da su mi dali da ga onjušim, jer taj smrad se ne zaboravlja.Ovako.,.bojim se da su ga pustili

- 01:13 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

subota, 19.05.2018.

u srcu

Raspametili sam se danas, vidjevši ovo, toliko sam radosti i sreće širila oko sebe, da su me pitali jel sam dobila na lotu ( ovdje se sreća mjeri Eurima).Rekla sam- ja, i pomislila nema veće sreće kad ti srce ko šipak puno emocija.Hrvatska u srcu i u Minkenu, a duša bećarska u Slavoniji
Guza je jedina zadovoljna ovdi, e jedno bez drugog ne mogu.Drž te mi se i nemojte se ljutit što ne komentiram, internet je ovdi šajze.


- 16:42 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

srijeda, 16.05.2018.

laku noć

Pozdravić svima,preumorna sam bilo što napisati, a i tako vele da je svaka slika tisuću riječi pa evo 8000 "riječi"


- 22:14 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.05.2018.

Privremeno u prolazu samPONEDJELJKOM se rodih,
udahom prvim, svu žilavost Svemira ,nedonoščeta od kilu i sedamsto ,čuvanog u kutiji za cipele, grijanog kraj rerne,udahnuh.

UTORKOM već djevojčurak bucmasti,počeh brinuti brige odraslih i svom mlađem bratu 'mati' posta.

SRIJEDOM se zadjevojči, neugledna,brezasta,koščata,očiju boje nadanja, ugledah Njega.

ČETVRTKOM rodih njih, moje dva Sunca,konačno ugledah dugu i jednoroge.O kakav je to radostan četvrtak bio.

PETKOM moja Sunca napustiše moj Svemir, u potrazi za svojim Snovima. Ljudi u crnom SVE što stvarah godinama oteše.Nađoš se na raskrižju.

SUBOTOM krenuh novim neutabanim stazama,puteljcima,kaldrmama i gle, nakon bauljanja bespućima,radost mi pruži ruku..O kako je ne puštam više.

NEDJELJOM postah baka, kao da živim tisuću života, energija . I sama posta djevojčica- staričica.
U tren onemoćah,zadnji put u postelju legoh, očiju u smiraju , žaleći samo za onim što ne učinih dok zemljom hodah.

PONEDJELJKOM od mene osta,đurđic, samoizniko na humku mi.


Dragi moji, život je samo jedan,treptaj.Uživajte! Ništa mi ovi dan i NITKO neće pokvariti.Ovdje smo samo u prolazu, tako privremeno.Neki dan sam skoro izginula, oduzeo mi je prednost, neki čelo garavi s bradurinom u Porše macan (nešto ti imena) s zamotanom hanumom i sreća da imam vozačkog staža kolko njih dvoje zajedno godina , pa me evo žive. Drž te mi se !

- 16:35 -

Komentari (14) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.05.2018.

Flash GordonKo može izist , može i raditi jel! Nakon 24- satne smjene, prvi pravi obrok. Proždirala sam ga. Kako ja volim papati. Ponosna sam jer ne pišem o pivi,što ne znači da ga nisam popila haha. Ovdje, konačno ugodnih 21.Svi oko mene goluždravi, a ja u vestici, sita i napita, eeee kako je život lijep.Uživajte blogoljudeki!

- 15:08 -

Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 25.04.2018.

Prost!Sinoć oko pol 24 konačno smo preselili u novi stančić,ko u onoj pjesmici, mansandra 3x3, malen ko nokat,a skup ko dragi kamen,ali zadovoljna sam.Danas sam slobodna i skuhala sam kirvajski ručak (haha suprug je otišao na posao u hlačama na gumu),sve podložila i sredila i evo upoznajem povijesne znamenitosti u susjedstvu.Križar je sa svojom "kapelicom " dobro došao u Bayernu, iako moja kapelica polako postaje sve manja i manja. Ostaje samo križ, a svoj križ rado nosim.

PS U zadnje vrijeme ja samo o pivu haha,još ćete pomisliti da sam "pijančina i ispičutura" i da ovdi niš ne radim. Radim ja ko konj, ali kad mogu guštam u "malim" stvarima.Živi mi i zdravi bili i uživajte!Kad uhvatim vremena budem napisala jedan ozbiljan post o prednostima i manama pečalbe.Sad odo kupit nove tenisice,ove mi "crkle" od posla.

- 16:24 -

Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.04.2018.

nisam na odmoruEvo usred Minkena izila sam hercegovačke ćevape. Neprocjenjivo! Stan još nisam našla, ali smo obišla sve mostove da vidim di nije gužva za prespavati ispod. Dan je ovdi stvoren za popit još pivu u Biergartenu. Sutra budem u brizi, danas guštam i fertih. Blogoekipa drž te mu se, ja se držim za točeni ( e jeblo ga ne znam ni napisati nit izgovoriti...augistiner nešto hell) hehe dobro je pitko je i mrzlo.Prost!

- 19:17 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.04.2018.

inventura

Pronađoh, da je navodno (jel je il nije -ne znam, al se u toj izjavi nađoh) W.Churchill reko - " Put k uspjehu je bauljanje (moja slobodna interpretacija) od neuspjeha do neuspjeha, s entuzijzmom", pa ja ovako s proljeća, od rođendana do rođendana, entuzijstično pravim invenuru - što sam zadnju godinu dobro napravila, što zajebala, što maestralno sjebala i evo ove godine, sa strahom koji se kao alien sklupčo u meni - zaključila sam s nevjericom - dobro mi je, konačno, niti jedan zajeb, niti jedno pogrešno skretanje, na svakom raskrižju bez navigacije dobro pogođen put, iz svakog ugla sunce i sreća. I nešto mi ne štima u toj "slici" to nisam JA, jer navikla sam - jedan red dobrog, dva lošeg.Onaj alien užasnosti u meni se rita i zapitam se - ovako s proljeća, dok vjeverice i golubovi dolaze na moj balkon po sjemenje i oraščiće (sav mi je zasran, al ih hranim jer mi čine radost)

- kad me ne bude hoće li se ištaaaa mojim imenom zvati -EPILOG

Jednom kad me ne bude, kad od mene samo komadići duše, papirnate, ukoričene ostanu,crtica ravna između rodih se i više me nema,
hoće li slučajni namjernik neki, smoren od šestotisuća koraka unazad i tristotisuća naprijed,
slučajno nabasati, u zaklonu zasluženom od ljubičastih kiša i oluja crvenih, na moje misli što ih za vječnost pokušah riječima obući, u oceanu što se knjižnica zove?
Hoće li ga dotaći sve moje ludosti, radosti,demoni,anđeli, tmine, rime,sanje i hoće li mu pomoći bar za desetinku sekunde, srce slomljeno slijepiti, hod budući okrijepiti, o životu svom, s mirom u mirisima knjiga, razmisliti.
Kad me ne bude,hoće li me bar u tim tragovima biti, ili će mi grobak prosto, samo snjezi zeleni, jasenak rujni i ptice nebeske pohoditi.
Jednom kad me ne bude, hoće li me stvarno više nikad,konačno,ne biti?!
Ili mi je beskonačnost zajamčena i sreća jedina, što ću ljubavlju, u srcima svoje djece, nastaviti snivati!P.S. Alien se upravo porodio, najavljeno mi je da se do 25-og moram iseliti.Dugo je trajalo, osam mjeseci - čiste radosti i sad sam opet ona "stara" - fajterica,sve je došlo na svoje mjesto, a sutra je novi dan - budem ja našla novi.Svaki kraj je zapravo, novi početak i ne nisam umorna od novih početaka. Ta tek mi je 57.
- 16:17 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi