Tučci

Krešimir Varga (c) 2007.

- 31.08.2007. - 17:38 - Komentari (37) - Ispiši - #

Zlatna grobnica

Krešimir Varga (c) 2007.

- 30.08.2007. - 17:57 - Komentari (7) - Ispiši - #

Javna vatrogasna vježba DVD-a Zlatar

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlatar u subotu, 25. kolovoza, proslavilo je 130. obljetnicu svog postojanja. Svečanost je okupila brojna vatrogasna društva iz Krapinsko-zagorske županije i susjednih županija te društva iz Mađarske i Slovenije. Osim svečane sjednice, mimohoda vatrogasnih postrojbi i vozila gradom i blagoslova novih vatrogasnih vozila, održana je i javna vatrogasna vježba na igralištu zlatarske osnovne škole. Pa evo nekoliko fotografija s tog događanja.

Krešimir Varga (c) 2007.

Krešimir Varga (c) 2007.

Krešimir Varga (c) 2007.

Krešimir Varga (c) 2007.

I za kraj - zajednička fotografija članova DVD-a Zlatar sa saborskim zastupnikom Ivanom Jarnjakom, pokroviteljem proslave 130. obljetnice postojanja i djelovanja DVD-a Zlatar.

Krešimir Varga (c) 2007.

- 29.08.2007. - 17:36 - Komentari (6) - Ispiši - #

Pauk

Krešimir Varga (c) 2007.

- 24.08.2007. - 16:05 - Komentari (12) - Ispiši - #

Blizanci

Krešimir Varga (c) 2007.

- 23.08.2007. - 19:10 - Komentari (6) - Ispiši - #

Emisija „30 u hladu“ uživo iz Zlatara

U četvrtak, 16. kolovoza, Hrvatska televizija je u svojoj sedamdeset minutnoj emisiji „30 u hladu“ s javljanjima uživo predstavila grad Zlatar i mjesto Punat na otoku Krku. O povijesti grada Zlatara govorio je prof. Kazimir Sviben, a o Zlataru kakav je danas gradonačelnik Marijan Đurek. Kulturnu manifestaciju „Dani kajkavske riječi“ predstavio je novinar Miroslav Nessek, o uspjesima učenika Srednje škole Zlatar govorio je ravnatelj prof. Stjepan Škof i učenik Tomislav Pozaić, državni prvak iz matematike, a belečku crkvu Sv. Marije Snježne predstavo je belečki župnik preč. Mirko Borjan.

Fotografije: predstavnici zlatarskih naselja, voditeljica u razgovoru s gradonačelnikom, predstavljanje uspjeha SŠ Zlatar

Osim što su predstavljeni pobjednici prošlogodišnjeg „Pajdaškog sprehajanja“ s prikazom starogradnje i zlatarska navijačka legenda - Geza, vatrogasci su izveli pokaznu vježbu, a zlatarski likovni umjetnici predstavili su svoje radove na otvorenom.

Fotografije: dolazak u pajdašiji "Starogradnja", prikaz starogradnje, javna vatrogasna vježba, javna vatrogasna vježba 2, razgledavanje likovnih radova zlatarskih umjetnika

U programu je nastupio i višestruko nagrađivan i hvaljen zbor OŠ Ante Kovačića pod dirigentskim vodstvom prof. Josipe Hopek, glazbena sekcija „Dora“, gradska limena glazba, zlatarske i belečke mažoretkinje te „Dečki z bregov“.

Fotografije: zbor OŠ Ante Kovačića, Zlatar, glazbena sekcija "Dora", nastup mažoretkinja, nastup mažoretkinja 2, "Dečki z bregov"

Održano je natjecanje u kuhanju gulaša, a predstavljene su narodne nošnje, starinski običaji te domaća jela i pića. Na zlatarski Trg slobode došli su i brojni građani koji su na taj način podržali predstavljanje grada Zlatara hrvatskoj javnosti.

Fotografije: predstavljanje štandova, starinski običaji, starinski običaji 2, zagorski jelovnik, kuhanje gulaša, isprobavanje gulaša

To je sve bilo moguće vidjeti na televiziji, a ovako je to izgledalo iz drugog kuta. Bilo je postavljeno nekoliko kamera, a koordinator je vodio brigu o tome da nitko ne izleti pred kadar i da se na vrijeme krene sa snimanjem. Tijekom snimanja je jedan dječačić zaplesao i zasvirao na svojoj igrački - gitari, a voditeljica mu se je pridružila u plesu. Ista voditeljica je i nakon snimanja zaplesala uz glazbu „Dečki z bregov“. Pošto se razgovor između voditelja i njihovih sugovornika nije mogao čuti, sliku predstavljanja grada Zlatara upotpunilo je gledanje snimljene emisije na kazeti.

Fotografije: ples, ples 2, ples 3, atmosfera, završetak emisije

Tekst i fotografije: Krešimir Varga

- 20.08.2007. - 19:18 - Komentari (9) - Ispiši - #

Trsatsko ranojutarnje nebo

Krešimir Varga (c) 2007.

- 19.08.2007. - 21:22 - Komentari (4) - Ispiši - #

Velika Gospa u Zlataru

Reportažu i fotografije s proslave Velike Gospe u Zlataru možete pronaći na zupazlatar.blog.hr.

Krešimir Varga (c) 2007.

- 15.08.2007. - 15:07 - Komentari (7) - Ispiši - #

Linijska čarolija - 1. rođendan bloga

Evo, prošlo je 365 dana od prvog posta objavljenog na ovom blogu, pa odlučih ponovno objaviti istu onu fotografiju koja je bila objavljena u tom prvom postu. Zahvaljujem svim svojim vjernim posjetiteljima na brojnim komentarima, prijedlozima i kritikama. :) Pozdrav svima!

Krešimir Varga

- 11.08.2007. - 14:46 - Komentari (21) - Ispiši - #

Spremni za ples :)

Krešimir Varga (c) 2007.

- 10.08.2007. - 14:39 - Komentari (14) - Ispiši - #

Web-stranice

U ovom postu skrenuti ću malo s teme s ciljem predstavljanja nekoliko web-stranica koje uređujem kako bih saznao da li vam se sviđaju. :)

Počeo bih od web-stranice OŠ Ante Kovačića, Zlatar (www.os-akovacica-zlatar.skole.hr) koja je do temelja redizajnirana i koja je još uvijek u fazi izrade. Inače, ta stranica je pretprošle šk. godine predstavljena u Enteru, a na Profilovom natječaju osvojila je i nagradu. S novom stranicom cilj mi je bio napraviti nešto potpuno drugačije i neuobičajeno, a opet razigrano i primjereno osnovnoškolskoj dobi.

Osim te stranice u potpunosti sam redizajnirao i blog Župe Uznesenja BDM, Zlatar (zupazlatar.blog.hr). Mislim da je sada dizajn moderniji i pregledniji nego li prije, a osim toga vraćena je i mogućnost komentiranja. Sad još treba poraditi malo na sadržaju i obnoviti fotogaleriju.

Urednik sam i web-stranice SŠ Zlatar (www.sszlatar.hr) na kojoj privremeno nema većih promjena. Nakon što preselimo stranicu na HUSO server (nadam se do početaka nove šk. gdine) u planu je doraditi dizajn, napraviti forum i chat te obnoviti sadržaj. Tada bi ta stranica trebala zablistati. :) U sklopu te stranice u izradi je i web-projekt o Danima kajkavske riječi (www.sszlatar.hr/dkr) koji privremeno stagnira.

- 07.08.2007. - 16:57 - Komentari (5) - Ispiši - #

Kvačica

Krešimir Varga (c) 2007.

- 06.08.2007. - 20:08 - Komentari (3) - Ispiši - #

Crijep

Krešimir Varga (c) 2007.

- 02.08.2007. - 15:11 - Komentari (9) - Ispiši - #

Copyright © 2006. - 2013. Krešimir Varga

Krešine fotografije kresofoto.blog.hr Krešimir Varga

 

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se