polymer clay on my Way

15.11.2007., četvrtak


bočice nade
na indexovom forumu
postavila sam topic koji počinje ovim postom

Poštovani,


Iza naziva "Radionica snova" krije se skupina umjetnika različitih profila koja je koncem 2005. godine pokrenula forum "Radionica Snova". On je primarno služio kao mjesto okupljanja i razmjene ideja, iskustava i znanja vezanih uz domenu izrade nakita, ali i drugih kreativnih hobija.

Do sada smo napravile više skupnih izložbi koje su nam odlično uspjele,a sada smo se odlučile okušati u nečemu plemenitom - humanitarnoj akciji «Bočica nade» za djecu oboljelu od raka. Sama je akcija potekla iz SAD-u pod nazivom «Bottles of Hope». Bočice su svoj naziv dobile tako što je jedna gospođa koja je umjetnik u radu s polimernom glinom nakon kemoterapije uzela bočice lijekova, ukrasila ih i podijelila ostalim pacijentima kao znak pažnje i simbol nade.

U akciju smo krenule spontano početkom godine i odlučeno je da će se bočice dijeliti djeci 15.veljače. 2008. povodom «Nacionalnog dana djeteta oboljelog od malignih bolesti» u Republici Hrvatskoj. Bočice se ukrašavaju polimernom masom (fimo, sculpey) u veselim i zanimljivim uzorcima i bojama, a unutar svake će se nalaziti papirić s različitim porukama nade za dijete.

Do sada je održano nekoliko skupnih radionica u Samoboru, Trogiru, Makarskoj, Pitomači, Splitu, Zagrebu, Kninu, Brelima a najavljene su u Šibeniku, Bjelovaru, Rijeci i Osijeku. Naravno uz održavanje raznih radionica, bočice izrađujemo i pojedinačno.

Trenutno nam je jedina zapreka nedostatak odgovarajućih bočica, jer je to jedini materijal do kojeg ne možemo doći, a koji se u bolnicama svakodnevno baca, te iz tog razloga imamo zamolbu i za Vas: Molimo Vas ovom prilikom za otpadne bočice od 5ml do 50ml npr. bočice od cjepiva i sl. Pošto su nam bočice jako bitne za uspjeh naše akcije, molimo vas da nam pomognete skupiti ih, a mi ćemo ih ukrasiti na svoj način. Zahvaljujemo na vašem doprinosu ovoj akciji, u nadi da ćemo unijeti osmijeh i nadu u srca naših malih anđela.

Unaprijed hvala,
Članice foruma „Radionica Snova“


ovo je sadržaj letka koji šaljemo po bolnicama i domovima zdravlja, a ukoliko nam se želite pridružiti

i u izradi tih bočica bit će nam drago, za sada imamo oko 400 gotovih bočica a broj djece je na žalost velik


odaziv je jako dobar i stvarno se nisam nadala takvom ,obzirom na teme koje su "in" na tom forumu zujorofllaze

najviše me je razveselio gospodin Marijo Herman jer se takvoj donaciji nismo nadale ni u najluđem snu nut
Uspjele smo riješiti problem bočica i one sada stižu odasvud yes hrvatskathumbup
osim g. Hermana imamo još nekoliko donatora koji nisu ništa manje važni od njega (među njima je i nekoliko članica foruma kiss )
otvoren je i blog bočice nade na kojem će se izveščivati o stanju akcije
thumbup

nadamo se da ćemo uspjeti razveseliti puno dječice koja svoje djetinjstvo provode po bolničkim odjelima i pokazati im da još netko misli za njih kiss
znate i sami da je jedna lijepa riječ dovoljna da ravedri tmuran dan wavekiss
- 23:29 - Komentari (8) - Isprintaj - #

09.11.2007., petak


uhvatila sam se perlica ko pit bul





smeđa je heklana, a zlatna je izrađena peyote tehnikom

još jedan heklanac pjeva




- 10:39 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.