Comic design decoupage

Imam jednu malu klupicu još iz djetinjstva. Najprije je bila crvene boje, a onda sam je obojila u plavo.
Prije nekoliko dana odlučila sam se za njezin makeover koji je više od boje. Naravno, odlučila sam se za dekupaž.
Kupila sam strip kako bih ga iskoristila za dekupaž na klupici, ali bilo mi je žao uništiti strip, pa sam ga odlučila skenirati i isprintati određene 'dijaloge'.
Zatim sam stripu dala malo boje, a onda počela sa dekupažom.

Postupak:
1. Plavu klupicu sam najprije obojila bijelom bojom za drvo. Možete koristiti boju na bazi vode i na bazi ulja. Ja sam morala koristiti na bazi ulja zbog toga što su jedino tu imali u malom pakiranju.

Image and video hosting by TinyPic

2. Slijedi sušenje boje na klupici. Kada se prvi sloj osušio, opet sam prešla bijelom bojom. Pustila sam je sedam dana da se u potpunosti osuši.

Image and video hosting by TinyPic

3. Kupila sam strip - 18 kuna. (kao što sam ranije navela, ja sam skenirala neke stranice stripa jer mi je bilo žao uništiti strip s obzirom na to da volim knjige i ne volim ih uništavati, ali postupak koji ću objasniti isti je i za papir stripa i uopće za bilo koji papir koji nije salveta). Kada odaberete motive, dijaloge, slike itd. iz stripa- izrežite ih i prije nego što počnete sa lijepljenjem - poredajte ih 'suhe' na predmet na kojemu radite dekupaž kako biste vidjeli kako ćete ih lijepiti.

Image and video hosting by TinyPic

4. Papir, strip i bilo koji papir koji nije salveta (osim rižinog papira) umočite nakratko u vodu i zatim ga odložite na salvetu ili lagano obrišite salvetom kako bi maknuli višak vode.

Kada ste sve to napravili, možete početi s dekupažom. (Opis je opisan u prethodnim postovima)
Nakon što napravite dekupaž i kada se sve osuši, premažite bezbojnim lakom na bazi vode.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: comic design, decoupage, kreativne radionice, hobby

18.11.2015. u 21:58 • Ostavi komentar (8) • Isprintaj#

Nakit i novac u decoupage tehnici

Kad smo već na dekupažu, evo da vam pokažem svoju kutiju za nakit i 'kasicu prasicu' koju sam poklonila svome dečku koji je obećao štedjeti, ali ne ide mu baš :)

Ako želite napraviti vlastitu kutiju za nakit, bit će vam potrebna (naravno!) jedna kutija od kartona ili drva.
Ja sam koristila kartonsku, okruglu kutiju koju sam kupila u Rayheru, ali također imate ih u svim hobby trgovinama.
Koštala je 4 eura. Iz vlastitog iskustva mogu reći da te kutije nisu baš najjeftinije.
Odabrala sam salvetu sa motivom ruža i 'obukla' svoju kutiju u ruže.

Postupak sam ranije objasnila, ali mogu ukratko ponoviti. Dakle, odaberete motiv sa salvete (ja sam iskoristila svu salvetu jer su ruže bile po cijeloj salveti), onda odvojite slojeve salvete i premažete ljepilom za dekupaž ili drvofixom pomiješanim sa vodom (ili bezbojnim lakom na bazi vode - ovo je savjet jednog blogera kreativca :). Zatim rukama polako pokušate salvetu poravnati kako ne bi bila naborana i pustite da se malo osuši. Onda slijedi još jedan premaz preko salvete. Savjet je da ne nanosite previše ljepila i da ne idete previše puta preko istoga - pokušajte to napraviti u 2-3 poteza od sredine preka krajevima. Pustite da se osuši i na kraju imate kutiju za nakit.

Image and video hosting by TinyPic

Evo i ljubavno-morske kasice prasice :)
Volim more pa često sakupljam ove male pužiće, dok moj dragi roni i donosi mi lijepe školjke!
Kako mi je rekao da bi volio imati nešto kamo će ubacivati novčiće koji mu ostanu u džepovima, ja sam mu napravila jednu takvu staklenku.

Što mi je bilo potrebno za izradu kasice-prasice?
-staklenka s poklopcem
-školjke, pužići
-kudeljna špaga
-silikon i pištolj za silikon
-bijela akril boja
-salveta i ljepilo za salvetu ili drvofix pomiješan s vodom/bezbojnim lakom

Postupak izrade
Najprije sam drvofixom zalijepila špagu, a onda sam silikonom ljepila školjke na špagu. Pužićima sam ispisala riječ 'L O V E'. Gornji dio premazala sam akrilnom bojom, a kada se boja osušila započela sam dekupaž. Odlučila sam se za ljubavni motiv. Također, moram reći da kada sam ljepila salvetu, akril kao da je opet 'oživio' (više nije bio suh).
Poklopac sam također pemazala akrilom i zatim napravila dekupaž i u sredini napravila rez/rupu kroz koju se ubacuje novac.
Malo je sladunjava, ali meni se baš sviđa :)

Image and video hosting by TinyPic


Želim vam ugodan i kreativan vikend!

Oznake: decoupage, hobby, kreativne ideje, kasica prasica, kutija za nakit

13.11.2015. u 20:14 • Ostavi komentar (5) • Isprintaj#

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se