Mali pokloni za Božić :)

Ako želite svojim prijateljima, rođacima, kumovima, susjedima,..pokloniti mali znak pažnje za Božić, a koji će biti originalan i koji će se razlikovati od ostalih poklona, evo vam ideja:

Što će vam biti potrebno?
-drvo
-pila i brus papir
-bijela akril boja
-drvofix + voda (ili decoupage ljepilo)
-salveta sa božićnim motivima
-bezbojni lak

Postupak:
Najprije morate pronaći jedno lijepo drvo koje ćete otpiliti na polovice (okrugle, ovalne). Ja sam odabrala drvo akacije. Zatim brus papirom lijepo zagladite drvo kako ne bi ostalo hrapavo.
Kada ste to napravili, slijedi odabir motiva (sada u prodaji imate razne božićne motive).

Salvetu odrežite u obliku vaših podmetača, odvojite oba sloja (ostavite samo gornji,glavni sloj salvete) i krenite sa dekupažom (postupak dekupaža opisan je u ranijim postovima). PRIJE no što krenete sa dekupažom, podlogu obojite bijelom akrilnom bojom.

Ako želite da vam se vidi drvo, onda sa salvete odrežite samo motiv koji želite. Također, mjesto gdje ćete zalijepiti samo motiv - premažite akrilnom bojom.

Image and video hosting by TinyPic

Kada se sve to osuši, najfinijim brus papirom lagano prođite preko salveta kako biste sve 'zagladili. Zatim svoje podmetače premažite bezbojnim lakom kako bi bili sjajni.

Image and video hosting by TinyPic

Osim podmetača, svojim prijateljima možete pokloniti i 'svijećnjak' odnosno 'držač svijeće'.

Trebat će vam:
-staklenka
-bijela akril boja
-drvofix + voda (ili decoupage ljepilo)
-salveta

Staklenku ne morate kupovati, možete se poslužiti i onom u kojoj ste kupili džem kojeg više nema.
Operite i osušite staklenku. Prije nanošenja bijele akrilne boje, staklenku premažite drvofixom pomiješanim sa vodom kako vam akril ne bi 'oživio' i kako bi ostao 'fiksiran'. (Taj savjet dala mi je jedna blogerica i stvarno pomaže! hvala joj :).
Kada ste to napravili, nanesite bijeli akril, a kada se osuši možete započeti svoj dekupaž postupak. Motivi također mogu biti različiti.
Ja sam na svojoj staklenci ostavila i mali 'prozorčić' u obliku srca kako bi se mogla vidjeti svjetlost svijeće. (na staklenci imam 4 djeda božićnjaka i zvjezdice)

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: Božić, božićni pokloni, kreativna radionica, hobi, dekupaž

26.11.2015. u 12:17 • Ostavi komentar (11) • Isprintaj#